Άρνηση της διοίκησης της Wind να υπογράψει Ε.Σ.Σ.Ε. – Απολύσεις

you are firedΔελτίο Τύπου

Άρνηση της διοίκησης της Wind να υπογράψει Ε.Σ.Σ.Ε. – Απολύσεις


Στις 25/7 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση με τη διοίκηση της Wind με αντικείμενο συζήτησης την ανανέωση της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Πριν τη συνάντηση αυτή έγινε παρέμβαση του σωματείου στη διεύθυνση προσωπικού με συμμετοχή συναδέλφων από διάφορα τμήματα, ενάντια στις απολύσεις που είχαν προηγηθεί (και συνεχίζονται έως σήμερα). Μάλιστα είχε κληθεί και η αστυνομία, η οποία βρισκόταν στο χώρο και μας ‘επιτηρούσε’ καθ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας εκεί. Η διοίκηση δεν έδωσε καμία απάντηση σχετικά με τις μαζικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε, τις οποίες χαρακτήρισε αμοιβαίες συμφωνίες λύσης συνεργασίας (!).
Κατά τη συνάντηση, η διοίκηση επικαλέστηκε την τροποποίηση του καταστατικού ως πρόφαση για να αρνηθεί να υπογράψει συλλογική σύμβαση. Επίσης δεν μπήκε σε καμία συζήτηση σχετικά με τα αιτήματα που της υποβάλαμε και προέκυψαν από τη γενική μας συνέλευση. Όλα αυτά φυσικά ως συνέχεια απολύσεων και εκτεταμένης εργολαβοποίησης τμημάτων της εταιρίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Στο παρελθόν η διοίκηση έχει προσπαθήσει να καταστήσει παράνομο το σωματείο μας ή/και τις δραστηριότητές του, για να μην υπογράψει συλλογική σύμβαση ή να διακόψει κινητοποιήσεις του για ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων του, αλλά οι προσπάθειες αυτές έπεσαν στο κενό. Είναι φανερό ότι κάθε φορά εφευρίσκει διάφορα προσχήματα ώστε να της ανοίξει ο δρόμος για να κόψει μισθούς και δικαιώματα, όμως το σωματείο μας στέκεται ουσιαστικό εμπόδιο.
Τονίζουμε πως δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν προσχηματικό εκβιασμό και υπόδειξη της διοίκησης σχετικά με τη λειτουργία του σωματείου μας. Θα διεκδικήσουμε και θα επιβάλλουμε με την ενότητά μας και τη συλλογική μας δράση την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, κεκτημένο ετών των εργαζομένων. Για την επίτευξη αυτού του σημαντικού σκοπού, που όλους μας ενώνει, απαιτείται η συσπείρωσή μας στο σωματείο και δραστηριοποίησή μας με τη συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες. Μόνο έτσι μπορούμε να ενδυναμώσουμε τη ατομική και συλλογική μας θέση και να αποκρούσουμε κάθε επιδίωξη της διοίκησης για μείωση μισθών και θέσεων εργασίας, για καταπάτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας.

Καλούμε τη διοίκηση

– ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
– ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ
Ενωμένοι με το Σωματείο, Συμμετέχουμε, Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *