ΕΚΤΑΚΤΟ: Εγκλωβισμός ανθρακωρύχων σε στοά στην Τουρκία

images (2)

 

 

 

Σύμφωνα με καθεστωτικά ΜΜΕ, κατέρρευσε στοά σε ανθρακωρυχείο στην Τουρκία, στη Ζονγκουλντάκ, στις ακτές της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα, εγκλωβίζοντας 9 ανθρακωρύχους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ζωντανοί, και έχει ξεκινήσει επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

Το εργατικό ατύχημα ξυπνά μνήμες της ασύλληπτης τραγωδίες λίγους μήνες πριν, στη Σόμα που πάνω από 300 εργάτες δολοφονήθηκαν στις άθλιες συνθήκες εργασίας στα ανθρακωρυχεία που επικρατούν σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας.

Στην ίδια περιοχή στη Ζονγκουλντά, τα εργατικά δυστυχήματα – για εμάς εργοδοτικές δολοφονίες – είναι συχνά, με μια από τις πιο μαύρες σελίδες να γράφεται το 1992 με 263 νεκρούς μετά από κατάρρευση ορυχείου. 

 

Νεότερη πληροφόρηση: 

 Οι ανθρακωρύχοι βγήκαν στην επιφάνεια σώοι αφού τα μέλη των σωστικών συνεργείων τους έβγαλαν από τη στοά που είχε καταρρεύσει.

Μπορεί η εργοδοτική δολοφονία να απεφεύχθη αυτή τη φορά ωστόσο, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι, οι ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν αφού κατέρρευσε η στοά, από το βράδυ.  Η εργοδοσία ενεργώντας δολοφονικά, άφησε να περάσουν πολύτιμες ώρες για τη ζωή των εργατών, αναφέροντας με πολύωρη καθυστέρηση το ατύχημα στις αρμόδιες αρχές. 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *