Δικαίωση για τους απεργούς της coca cola. Αναγνώριση του μποϊκοτάζ ως μέσου πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικού σκοπού

Μετά από 333 μέρες αγώνα ήρθε μια πρώτη δικαστική δικαίωση για τους απεργούς της Coca Cola Θεσσαλονίκης. Εκδόθηκε η δικαστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που επιδίωξαν τα αφεντικά της εταιρείας για το μποϋκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας.

To δικαστήριο έγινε στην Αθήνα προσπαθώντας έτσι να ταλαιπωρήσουν επιπλέον τους εργαζόμενους στα τέλη Ιουλίου και η απόφαση εκδόθηκε προχτές.

απόφαση

Ολες αυτές τις μέρες αγώνα, οι απεργοί ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα καλώντας σε μποϋκοτάζ και ζητούν οικονομική ενίσχυση.

Ηδη, στη Βόρεια Ελλάδα πολλοί έμποροι έχουν αποσύρει τα ψυγεία και τα προϊόντα της 3Ε ενώ η πτώση πωλήσεων είναι πάνω από 10% σύμφωνα με όσα λέει η εταιρεία.

Υπενθυμίζουμε πως έχει κλείσει όλα τα εργοστάσια και διακινεί προϊόντα εισαγωγής από τη Βουλγαρία κυρίως. Λειτουργούν μόνο 1-2 γραμμές παραγωγής στο Σχηματάρι με δούλους-εργαζόμενους από το Βόλο και το εργοστάσιο εμφιαλωμένων νερών στο Αίγιο.

 Πηγή: ergasiakodeltio.wordpress

Το σκεπτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με την απόφαση εναντίον της πολυεθνικής είναι ότι  “Το μποϊκοτάζ στο οποίο προτρέπουν το καταναλωτικό κοινό δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων, ήτοι αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικού, κοινωνικής φύσεως σκοπού”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *