Ανακοίνωση της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας για τη ΒΙΟ.ΜΕ.

Ανακοίνωση της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας για τη ΒΙΟ.ΜΕ.
Κάλεσμα στη μηχανοκίνητη πορεία Δευτέρα 1.09. 17.30 Καμάρα

1380826_593851617398633_1469938014_n
Τον Ιούλιο, οι εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής βρέθηκαν μπροστά σε μία αναπάντεχη επίθεση: η σύνδικος, Α. Σεμερτζίδου της μητρικής εταιρίας Φίλκεραμ, κατέθεσε δικαστική προσφυγή, ζητώντας τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, αποτελούμενης από τσιράκια της εργοδοσίας και την ίδια την ιδιοκτήτρια, Χ. Φιλίππου. Η οικογένεια Φιλίππου, αφού καταχρέωσε το εργοστάσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ, αφού άφησε τους εργαζόμενους απλήρωτους και σε επίσχεση εργασίας, αφού καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 23 και 123 μήνες αντίστοιχα σε φυλάκιση, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να πάρει πίσω την ιδιοκτησία της.

Η απόφαση όμως του δικαστηρίου άλλαξε τα σχέδια της, καθώς δεν «δικαίωσε» τη –με κάθε νόμο αυτού του συστήματος – ιδιοκτήτρια, Χ. Φιλίππου. Το δικαστήριο όρισε ως προσωρινή διοίκηση ένα από τα άτομα που πρότειναν οι εργάτες και δύο από τον κατάλογο του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
Η Φιλίππου φυσικά δεν τo έβαλε κάτω με αυτή την αναποδιά. Έψαξε και βρήκε έναν άλλο τρόπο να χρησιμοποιήσει το δικαστικό σύστημα- τον φυσικό σύμμαχο κάθε αφεντικού. Χρησιμοποίησε την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, δείχνοντας ότι στον ταξικό πόλεμο τα αφεντικά μας είναι δυστυχώς πιο ενωμένα από εμάς, και την έβαλε να καταθέσει αίτηση για πτώχευση λόγω χρεών της ΒΙΟΜΕ. Φυσικά καμία περίπτωση δεν υπάρχει να πάρει όντως η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ τα χρωστούμενα από τη ΒΙΟΜΕ, καθώς προηγούνται αυτής μία μακριά σειρά πιστωτών.

Αυτή τη φορά οι δικαστές στάθηκαν στο ύψος του πραγματικού τουςς ρόλου και δικαίωσαν την εταιρία, κηρύσσοντας την ΒΙΟΜΕ χρεοκοπημένη.
Λίγο η αλληλεγγύη μεταξύ των αφεντικών, λίγο ο φόβος εξάπλωσης του παραδείγματος της ΒΙΟΜΕ ανάμεσα στους εργάτες των Τσιμέντων Χαλκίδας, με τους οποίους οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ είχαν έρθει σε επαφή, η Lafarge, στην οποία ανήκει ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, μπλέχτηκε στην ιστορία για να αποκατασταθεί επιτέλους η τάξη και να μπει φρένο στο εγχείρημα που αμφισβητεί έμπρακτα την ατομική ιδιοκτησία και δίνει στους εργαζόμενους μία διέξοδο επιβίωσης και αγώνα.

Και αυτή την φορά η εργοδοσία και τα σκυλιά της θα μας βρουν μπροστά τους. Και αυτή τη φορά θα αμυνθούμε στην προσπάθεια να ξεπουληθεί κάθε γρανάζι του εργοστασίου και να πεταχτούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο.
Στην απόφαση του δικαστηρίου απαντάμε ότι το εργοστάσιο θα μείνει στα χέρια των εργατών. Δεν μας νοιάζει το «δικαίωμα» της Φιλίππου και της κάθε Φιλίππου, δεν μας νοιάζουν οι τίτλοι ιδιοκτησίας, δεν μας νοιάζουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων.
Στην νομιμότητα τους απαντάμε με το δίκιο.
Στους μπάτσους που θα έρθουν θα απαντήσουμε με τη αλληλεγγύη μας στους εργάτες της ΒΙΟΜΕ.

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 1 / 9, στις 17.30, στην ΚΑΜΑΡΑ
κατάληξη στο εργοστάσιο όπου θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση
ΑΝΤΙΓΟΝΗ από τους theatre de Votanique.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
30/ 08/ 2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *