Παρέμβαση στον ΟΑΣΘ: Εμείς οι άνεργοι διαγράφουμε τα πρόστιμα μας και διεκδικούμε δωρεάν μετακινήσεις!

Παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΣΘ πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης το «Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων» με αίτημα την διαγραφή των προστίμων των ανέργων, αλλά και την διεκδίκηση για δωρεάν μεταφορά των ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Το Δίκτυο από την περσινή σεζόν έχει ξεκινήσει μηνιαίες παρεμβάσεις στην διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, όπου και έχει καταφέρει  η διοίκηση του οργανισμού να διαγράφει τα πρόστιμα των ανέργων.

Με την αλληλεγγύη μας και τη συλλογική μας δράση καταφέραμε να διαγράψουμε πάνω από 70 πρόστιμα ανέργων το προηγούμενο διάστημα και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις αυτές δεδομένου ότι δίνουν λύση και προοπτική σε ένα πολύ απτό και καθημερινό πρόβλημα μας, αυτό της μετακίνησης» δηλώνουν τα μέλη του Δικτύου.

Προβληματισμό προκαλεί όμως η απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΘ να αυξήσει τα εισιτήρια από την 1η του Οκτώβρη. Ο κόσμος του Δικτύου όμως επιμένει ότι οι μετακινήσεις είναι κοινωνικό αγαθό και δηλώνει πως θα συνεχίσει να διεκδικεί δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους.

Στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι που απεγνωσμένα αναζητούν… εργασία! Σήμερα μάλιστα, κατά την διάρκεια της παρέμβασης, ήρθαν «αντιμέτωποι» και με άνδρες της ελληνικής αστυνομίας. Μια κλούβα των ΜΑΤ, αλλά και αρκετοί άνδρες της ασφάλειας, ήταν εκεί, βάζοντας έτσι για τα καλά την πόλη σε εβδομάδα ΔΕΘ.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=g9Ur0aE_35U[/youtube]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *