ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

1548d8dcbbae2a361fa77233b802a53a_XL

Μετά από μήνες έντονης δραστηριότητας από τους εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω και αλληλέγγυους, με παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας και στα κεντρικά της Γενικής Ταχυδρομικής, κάνοντας γνωστό τον αγώνα που δίνεται και στην κοινωνία, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία (στις απολύσεις, την απληρωσιά, την μαύρη-ανασφάλιστη εργασία) στο κατάστημα της εταιρείας στο Αιγάλεω, αλλά και βάζοντας τον προβληματισμό όλων μας ότι αυτά πλέον συμβαίνουν καθημερινά σε όλους τους εργασιακούς χώρους, μέρα με την μέρα όλο και πιο πολλά εργατικά σχήματα, σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις αγκάλιασαν αυτόν τον αγώνα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών νομού Αττικής (ΣΕΤΤΑ), τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), το σωματείο της WIND, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμειας Εκπαίδευσης Αιγάλεω, το ΣΩματείο Βάσης Ανέργων, η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ενωση, η Ταξική Πορεία, η ΑΠΕΤΤ, οι λαϊκές συνελεύσεις Περιστερίου , Αιγάλεω και Χαιδαρίου, η Ανοικτή Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων, το Δυτικό Πέρασμα , το Σινιάλο, η Κόκκινη Γραμμή, το Αυτόνομο Σχήμα Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών Τ.Ε.Ι Αθήνας (Α.Σ.Σ.Κ.Σ) ,συνάδελφοι οικοδόμοι, και άλλοι συνάδελφοι.

Μετά από δυο χρόνια σχεδόν έρχεται η απόφαση του πρωτοδικείου που δικαιώνει τους συναδέλφους.

Αναγνωρίζει την διαδοχή της «μητρικής εταιρίας» στο υποκατάστημα της στο Αιγάλεω παρά τις προσπάθειες της να αποδείξει το αντίθετο επικαλούμενη το «ιδιωτικό συμφωνητικό» με τον πράκτορα – αχυράνθρωπο της ,θεωρεί τις απολύσεις άκυρες, ορίζει καταταβολή χρημάτων και την επιστροφή των συναδέλφων στην εργασία τους.

Απόφαση που θα δυσαρεστήσει τα αφεντικά, αλλά και τους εργατοπατέρες του κλάδου της ταχυμεταφοράς-ταχυδρόμησης που χρόνια τώρα κλείνουν τα μάτια μπροστά στην αυθαιρεσία, με μόνο σκοπό το βόλεμα τους, για αυτό όμως θα κάνουμε ενδελεχή αναφορά μέσα απο κείμενο μετά και απο το μάζεμα της επιτροπής.

Απόφαση που ήρθε σε καιρό που η εργατική τάξη δέχεται ανηλεή επίθεση από το κεφάλαιο και το κράτος και πρέπει να την αναδείξουμε.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Εμείς σαν σχήμα έχοντας κάνει τον δικό μας απολογισμό, θεωρούμε ότι μέσα από τις όποιες διαφορές μας με τις άλλες συλλογικότητες μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία ώστε να υπάρχουν αγώνες σαν αυτόν.

Πρόταση μας να μαζευτεί πάλι όλη η επιτροπή αλληλεγγύης να κουβεντιάσουμε για το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από το να γίνει πράξη αυτή η απόφαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ.

                                                                                                                                                     Αθήνα 3 Σεπτέμβρη 2014

                                   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *