Ανακοίνωση της Mayfirst σχετικά με την έρευνα για το Athens IMC

ATHENS INDYMEDIAlogoΔήλωση σχετικά με την εντολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το Athens IMC

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εκδώσει εντολή για συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με ένα μέλος της May First / People που χρησιμοποιεί ένα διακομιστή της May First / People Link.

Ομοσπονδιακή δικηγόροι έστειλαν την κλήτευση στις 5 του Σεπτέμβρη 2014 ζητώντας συγκεκριμένα δεδομένα και τα στοιχεία του λογαριασμού για το Athens Indymedia Center.

Υπήρξε συνεχή επικοινωνία μεταξύ των δικηγόρων μας στο Electronic Frontier Foundation (EFF) και το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι μέχρι στιγμής δεν εξήγησαν το κίνητρο για την εντολή.

Η May First / People Link αντιστέκεται να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία των μελών της προς τη κυβέρνηση, εκτός εάν το μέλος συνεναίσει να δωθούν οι εν λόγω πληροφορίες.

Έχουμε συζητήσει εκτενώς με το εν λόγω μέλος, Athens IMC, και έχουμε μαζί αποφασίσει σε μια απάντηση προς την κυβέρνηση, να γίνει για λογαριασμό μας από τους δικηγόρους μας προς τους ομοσπονδιακούς δικηγόρους. Περιμένουμε την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πιστεύουμε ότι η απελευθέρωση των στοιχείων μέλους αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος των μελών μας στην ιδιωτικότητα, ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ένα που προστατεύει την ικανότητα των μελών μας για να συμμετάσχουν στον ακτιβισμό και την πολιτική οργάνωση. Στην περίπτωση του IMC Athens, υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία δεδομένου ότι αυτό μπορεί να είναι μια συλλογική προσπάθεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση σε δραστηριότητες που μπορεί να παραβιάζουν τα δικαιώματα των μελών μας και ακόμη να καταλήξουν σε ποινική δίωξη εναντίον τους.

Η διευκόλυνση, η υπεράσπιση και προστασία των δεδομένων των μελών μας και της ικανότητάς τους να λειτουργούν ως ακτιβιστικές οργανώσεις είναι στο επίκεντρο της αποστολής της MF / PL. Δεν συνεργζόμαστε με κυβερνητικές εισβολές εκτός αν τα συγκεκριμένα προσβεβλημένα μέλη συμφωνήσουν σε μια τέτοια συνεργασία. Είναι αυτή η πολιτική που καθοδηγεί τις πράξεις μας.

Θα συνεχίσουμε να κρατάμε ενήμερα τα μέλη ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης. Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα δεδομένα των μελών της MF / PL δεν επηρεάζονται ή απειλούνται.

Ερωτήσεις μπορούν να απευθύνονται στον Alfredo Lopez στο alfredo (at) mayfirst.org.

από: athens.indymedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *