ΚΚΕ:Οι εργαζομενοι στην ΒΙΟ.ΜΕ είναι βιομήχανοι και καπιταλιστές.

“Γιατί αυτό που θέλουν δεν είναι η απελευθέρωση της εργατικής τάξης αλλά η ηγεμονία της γραφειοκρατίας πάνω στην εργατική τάξη. Θέλουν να γίνουν αυτοί τα αφεντικά των εργατών.”

 Γράφει ο Giorgos Diplos

01Η ΒΙΟΜΕ είναι ένα εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη που ανήκε στον όμιλο της Φιλκεραμ Τζονσον.Ο ιδιοκτήτης λοιπόν αφού άφησε για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους,παράτησε και την επιχείρηση στην τύχη της.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να λειτουργήσουν μόνοι τους το εργοστάσιο,δημιουργώντας το πρώτο νομίζω πείραμα αυτοδιαχείρισης στην Ελλάδα.
Με τις αποφάσεις όλες να παίρνονται από γενικές συνελεύσεις,με όλους τoυς εργαζομένους να έχουν μια μετοχή-μια ψήφο και με ίσες αμοιβές για όλους.
Γύρω από αυτό αναπτύχθηκε μια σημαντική δράση αλληλεγγύης από πολίτες όλης της Ελλάδας,από συλλογικότητες και από πολιτικές οργανώσεις.
Ποιος στάθηκε από την αρχή ενάντιος σε αυτήν την κίνηση των εργαζομένων?Για μαντεψτε……
Τι κόμμα της ….εργατικής τάξης.Το κκε.
Το επιχείρημα?Οι εργαζόμενοι στην βιομε δεν είναι πια εργάτες αλλά …βιομήχανοι και καπιταλιστές.
Για όσους έχουν αντοχές ή πολύ διεστραμμένο χιούμορ ιδού και η θεωρητική ανάλυση της ΚΟΜ.ΕΠ(.komep.gr(Κομουνιστική Επιθεώρηση-Θεωρητικό και πολιτικό όργανο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dh2l4dCCK0M
Και ένα σχόλιο από topagkaki

Με τη λογική τους οι εργάτες θα έπρεπε να περιμένουν στην ανεργία για το πότε θα ωριμάσουν οι συνθήκες και με την καθοδήγηση της φωτισμένης ηγεσίας να εγκαθιδρύσει τον επίγειο παράδεισο της γραφειοκρατίας όπου ως δια μαγείας θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Δε λέμε ότι το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ θα λύσει το επαναστατικό ζήτημα σήμερα.
Η διαφορά μας είναι ότι εμείς ευχόμαστε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε να πετύχει, ενώ το ΠΑΜΕ το καταδικάζει εκ των προτέρων. Καταδικάζει δηλαδή την προσπάθεια να σταθούν οι εργάτες χωρίς αφεντικά.
Πού ακούστηκε τέτοιο πράγμα – Χωρίς αφεντικά; Χωρίς καθοδηγητές; Εδώ υπάρχει ολόκληρο ΠΑΜΕ!
Αυτό που ενόχλησε είναι η εργατική αυτοδιεύθυνση που έχει σαν βάση της την άμεση δημοκρατία. Γιατί αυτό που θέλουν δεν είναι η απελευθέρωση της εργατικής τάξης αλλά η ηγεμονία της γραφειοκρατίας πάνω στην εργατική τάξη. Θέλουν να γίνουν αυτοί τα αφεντικά των εργατών.

Αναδημοσιευση απο:ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *