Απολύθηκες από την pizza fan – Ένας ντεντέκτιβ σε παρακολουθεί

pizza-fan-sepolia-8

 

* φώτο από παλαιότερη παρέμβαση στην Pizza fan Σεπόλια

Στις 12/9 έγινε μία δίκη η οποία αφορούσε αναστολή της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε πλήρως την εργαζόμενη Π.Π. και στην οποία ζητούσε να οριστεί άκυρη η απόλυσή της καθώς και να της δοθούν οι αντίστοιχοι μισθοί υπερημερίας. Η απόφαση διέταζε επίσης την άμεση καταβολή 5.000€ από το δεδικασμένο ποσό. Οι εργοδότες προχώρησαν σε δίκη ώστε να μην καταβάλουν τα 5.000 ευρώ.

Στο δικαστήριο η απόφαση αγνοήθηκε και οι μάρτυρες ερωτήθηκαν για το κατά πόσο η εργαζόμενη Π.Π. ήταν υπάλληλος ή όχι. Με άλλα λόγια, η δίκη πήρε τη μορφή εφετείου. Στις μπούρδες που έλεγε η πλευρά της εργοδοσίας της pizza fan δε θα σταθούμε. Ο καθένας και η καθεμία που γνωρίζει τα ελάχιστα από νόμους μπορεί να πάει αυτοπροσώπως σε οποιοδήποτε κατάστημα pizza fan και να δει πόσες αυθαιρεσίες στις εργατική (και όχι μόνο) νομοθεσία πράττονται επιτόπου.

Το ζήτημα είναι το θράσος που έχουν οι εν λόγω εργοδότες της pizza fan. Μέσα σε αυτό το πανηγύρι σαχλαμάρας και ψεύδους που έστησαν, τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο νομικός σύμβουλος της μητρικής εταιρείας της pizza fan, κος Μερεκούλιας, ενώπιον του δικαστηρίου και δήλωσε πως η εταιρεία έχει βάλει ντεντέκτιβ ώστε να παρακολουθεί τις κινήσεις της εργαζόμενης Π.Π.!!!! Αυτό επικαλέστηκαν για να δικαιολογήσουν πως η συνάδελφος δεν αξίζει τα 10.500€ γιατί δούλευε «μαύρα» σε ένα κρεοπωλείο και επίσης ότι είναι αναξιόπιστη. Η ίδια ουδέποτε έχει δουλέψει σε κρεοπωλείο πόσο μάλλον στην Ομόνοια (ούτε καν στη Βαρβάκειο!!!!) όπου δεν υπάρχουν καν κρεοπωλεία στην πλατεία και στα γύρω στενά. Με άλλα λόγια, η ιστορία για το κρεοπωλείο είναι ψέμα. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως χωρίς αναστολή δηλώνουν πως βάζουν κατάσκοπους για να παρακολουθούν την εργαζόμενη. Πολύ χόλυγουντ και ψυχρό πόλεμο βλέπουν οι «φίλοι» μας. Βέβαια, από την άλλη, στην επιτήρηση είναι μανούλες. Χωρίς αναστολή, οι εργοδότες χρόνια τώρα παρακολουθούν τους/τις εργαζόμενους-ες στα καταστήματα της pizza fan με τη μητρική εταιρεία να διαρρηγνύει τα μάτιά της για τους εργοδότες της, την ίδια ώρα που αυτοί «τρώνε» πρόστιμα επειδή επιτηρούν τους/τις εργαζόμενες-ες.

Επαναλαμβάνουμε πως στα ψέματα η pizza fan εργοδοσία και όχι μόνο είναι μάστορες. Στο παρελθόν, η ίδια η pizza fan ανάρτησε ανακοίνωση στο facebook που έλεγε πως έχει κάνει μήνυση στο μπλογκ pizzafanworkers.wordpress.com. Ενάμιση χρόνο μετά, η μήνυση δεν έχει σταλεί πουθενά. Καλό θα ήταν η pizza fan να βάλει όντως ντεντέκτιβ ώστε να βρει αυτή τη μήνυση. Τέτοιες απειλές δε μας φόβισαν και δε θα μας φοβίσουν. Θα συνεχίσουμε να γράφουμε για τα δίκια μας και για τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κάτεργο.

Υ.Γ: Για την ιστορία, ο κος Μερεκούλιας εργάζεται στο γραφείο του κυρίου Μητρόπουλου, βουλευτή του σύριζα. Ο κος Μητρόπουλος πριν καιρό είχε συνυπογράψει ερώτημα με άλλους 6 βουλευτές του σύριζα για την υπόθεση του μεζεδοπωλείου «Σαλαντίν», για τις εκεί εκδικητικές απολύσεις καθώς και για τη μαύρη εργασία που επικρατεί γενικά. Για την επόμενη ερώτηση στην βουλή, ο κύριος Μητρόπουλος μπορεί να κοιτάξει μέσα στο γραφείο του συνάδελφου που έχει αναλάβει όλες τις υποθέσεις που αφορούν την pizza fan. Θα βρει χρυσωρυχείο.

 

εργάτες εργάτριες σε κουζίνα και διανομή στη pizza fan

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *