Ανταπόκριση από την πορεία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας (22/10)

Εκατοντάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν χτες (22/10) στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του “Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια”.B0kGFN2IgAAX_6P.jpg-large

Όπως αναφέρεται και στο κείμενο του Συντονιστικού “Οι 7 εργάσιμες Κυριακές το χρόνο είναι εδώ, οι «Λευκές Νύχτες» είναι εδώ, ενώ και η υπόθεση των 52 Κυριακών είναι ακόμα ανοιχτή. Και ήδη έχουμε αποδείξει ότι οι αγώνες μας, όταν είναι ταξικοί και αδιαπραγμάτευτοι έχουν αποτελέσματα: για τις συνθήκες εργασίας, για τον ελεύθερο χρόνο μας, για τα εργασιακά δικαιώματα που μας στερούν.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς στα Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου) όπου είχε στηθεί μικροφωνική. Στην διαδήλωση συμμετείχαν εργατικοί σύλλογοι, σωματεία βάσης, εργατικές συνελεύσεις και συλλογικότητες, καθώς και συνελεύσεις γειτονιάς. Η συνέλευσή μας συμμετείχε με πανό, μοιράζοντας και το κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.unnamed

Μετά τις 19:00 ξεκίνησε η πορεία ανεβαίνοντας την οδό Σταδίου, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ κινούνταν παράλληλα από την οδό Πανεπιστημίου (διμοιρίες υπήρχαν τόσο στη Μεγάλη Βρετάνια όσο και στην συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής). Η πορεία έστριψε στην οδό Ερμού – στην οποία γινόταν συχνές στάσεις στα ανοιχτά καταστήματα – για να φωναχτούν συνθήματα και να μοιραστούν κείμενα στους καταναλωτές, τους περαστικούς και τους εργαζόμενους, τα οποία ενημέρωναν για την απεργία της 2ας Νοεμβρίου, αλλά και την προπαγάνδα των ΜΜΕ αναφορικά με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Η διαδήλωση κατέληξε στην πλατεία Μοναστηρακίου.
Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 2 Νοέμβρη, για την οποία έχει κηρυχτεί πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου. Θα υπάρχει απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στην Ερμού, οπότε και θα επιδιωχθεί και πάλι να ανοίξουν πολλά βιβλιοπωλεία, όπως και τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *