Παρέμβαση στο 16o συνέδριο Infocom World 2014: σωματείο Wind, Vodafone και άλλες συλλογικότητες

Παρέμβαση στο 16o συνέδριο Infocom World 2014

 

10636248_1550013201902036_62755772617830437_n

Συνάδελφοι,
Στις 21/10 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου μας και του επιχειρησιακού σωματείου της Vodafone μαζί με μέλη άλλων συλλογικοτήτων (proledialers- συνέλευση τηλεφωνητών, -τριών, ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων ανέργων, ανοιχτή συνέλευση Περιστερίου, ΑΣΕ ΟΤΕ) έκαναν παρέμβαση στο διεθνές συνέδριο Infocom που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Ήταν η 16η χρονιά γι’ αυτό το συνέδριο που αφορά τους κλάδους της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και των νέων τεχνολογιών, με πολλές ομιλίες στελεχών εταιριών, πολιτικών, επιστημόνων και διεξαγωγή workshops πάνω στις νέες τάσεις της αγοράς. Το φετινό συνέδριο επικέντρωνε στις συνέργειες των εταιριών και αποτέλεσε μεταξύ άλλων ένα εγκώμιο στις εργολαβίες-outsourcing. Αυτό εκφράστηκε και από θεσμικά πρόσωπα, όπως τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ, ο οποίος περιέργως σε κατ’ ιδίαν επικοινωνία με μέλη των σωματείων Vodafone και Wind δήλωνε ότι η επιτροπή είναι αναρμόδια σε ζητήματα που αφορούν τις εργολαβίες-outsourcing πλην των υποδομών… Μάλιστα στη λήξη της εκδήλωσης οι μεγάλοι χορηγοί του συνεδρίου (αυτό)βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους ως προς τις συνέργειες.
Μέλη των σωματείων απευθυνόμενοι προς τον συντονιστή της εκδήλωσης και το κοινό, εξέφρασαν την αναγκαιότητα παρέμβασης των εργαζομένων σε αυτήν, ώστε να καταδείξουν τα ζητήματα από μία ευρύτερη σκοπιά. Πριν λοιπόν την έναρξη συζήτησης μεταξύ των CEO στις τηλεπικοινωνίες, εκπρόσωποι από τα σωματεία παρουσίασαν σε ένα κοινό 500 ατόμων (ανώτερα στελέχη εταιριών, εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι κ.α.) τις συνθήκες εργασίες στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών, την κατάσταση που επικρατεί στις εργολαβίες, τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με vouchers και παρόμοια προγράμματα και την ανάγκη υπογραφής επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων σε όλες τις εταιρίες του κλάδου για τη διασφάλιση των μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τέλος, διανεμήθηκε ανακοίνωση στους συνέδρους με την άποψη των εργαζομένων για την ανάπτυξη και το μέλλον του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.


Συνεχίζουμε τις δράσεις του σωματείου μας. Θα είμαστε παντού αναδεικνύοντας τα προβλήματα των συναδέλφων μας, διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης για την προστασία των μισθών και δικαιωμάτων μας. Ευχαριστούμε τους αλληλέγγυους συναδέλφους μας που παρέστησαν σε αυτήν την παρέμβαση. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αλλά να παλέψουμε όλοι για την αξιοπρέπεια.
Ενωμένοι με το Σωματείο, συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε.


Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ (Wind)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *