ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΥΣ

Σε μια χώρα όπου οι άνεργοι ανέρχονται σε εκατομμύρια· όπου χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται χωρίς ρεύμα και δεν μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες, κράτος και κεφάλαιο, εντείνουν την επίθεση, αποδιαρθρώνοντας ότι έχει απομείνει. Αφού τελείωσαν με το ρεύμα, το νερό και τις δημόσιες συγκοινωνίες, ήρθε η σειρά της υγείας, της παιδείας και της στέγασης: απολύσεις για σχολικούς φύλακες και διοικητικούς υπαλλήλους, κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ και τώρα κατασχέσεις και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Την ίδια στιγμή που γίνεται συζήτηση για τους «όρους και τις προϋποθέσεις των κατασχέσεων», εμείς βιώνουμε καθημερινά τη λεηλασία και την κατάσχεση της ίδιας μας της ζωής. Μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αρπακτικά ελληνικά και ξένα επενδυτικά, τοκογλυφικά κεφάλαια ετοιμάζονται να επωφεληθούν κερδοσκοπώντας πάνω στις κατοικίες μας και στη γη. Αυτοί οργανώνονται. Θέλουν να συγκεντρωθεί στους λίγους ακόμα περισσότερος πλούτος και οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι. Με κατοίκους χωρίς σπίτι συν τοις άλλοις, θα είναι πιο εύκολος και ο εκβιασμός για προσφορά φτηνού, ευέλικτου και πειθαρχημένου εργατικού δυναμικού (voucher, ενοικιαζόμενο προσωπικό, εθελοντική εργασία κ.ά.)

Το δικαίωμα στη πρώτη κατοικία δεν είναι ζήτημα πολυτέλειας αλλά βιοτική ανάγκη. Η πλήρης υποκρισία του ‘’κοινωνικού’’ κράτους κορυφώνεται την στιγμή που προσπαθεί να φανεί ευαισθητοποιημένο, ποινικοποιώντας ταυτόχρονα την οικειοποίηση άδειων χώρων και σπιτιών. Δεσμεύοντας ταυτόχρονα την ιδιοκτησία του λαού, δημιουργώντας στρατιές αστέγων που θα αναγκαστούν βρισκόμενοι στο δρόμο με τα παιδιά τους ή μόνοι να μπούνε στα άδεια σπίτια και χώρους. Σ’ αυτή την περίπτωση η μόνη λύση είναι η κατάληψη ιδιωτικών και δημόσιων χώρων για τη στέγαση των αστέγων.

Ως Σωματείο Ανέργων, Ανασφάλιστων και Επισφαλώς Εργαζομένων καλούμε κάθε άνεργο και επισφαλή εργαζόμενο σε αποκλεισμό του Ειρηνοδικείου για να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε, τα σπίτια μας! Καλούμε όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες να σταθούν στο πλευρό μας, να πορευτούν μαζί μας και να απαιτήσουν κανένα σπίτι να μην βρεθεί στα χέρια τραπεζίτη ή όποιου άλλου κρατικού μηχανισμού. Όλοι μας, εργαζόμενοι ή μη πλέον βρισκόμαστε σε μία συνθήκη ανασφάλειας, εκμετάλλευσης, καταπίεσης και εξαθλίωσης. Αν δεν αντισταθούμε όλοι μαζί σ αυτήν την ολομέτωπη επίθεση, αύριο θα είμαστε οι επόμενοι. Κανένας μόνος, όλοι μαζί μπορούμε!

…ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Σωματείο Ανέργων, Ανασφάλιστων και Επισφαλώς εργαζομένων Αχαΐας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *