Τζάμπα εργασία, με αντάλλαγμα τζάμπα θέατρο

Η απόλυτη ξεφτίλα με την υπογραφή του Γιάννη Βούρου.
Μνημείο σκοταδισμού είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και φέρει την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή του, του «σοσιαλιστή» ηθοποιού και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βούρου.
Το ΚΘΒΕ ζητά νέους άνω των 18 που θα εργαστούν για τρεις μήνες απλήρωτοι, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ωράριο και χωρίς κανένα μα κανένα εργασιακό δικαίωμα. Γι’ αντάλλαγμα, θα μπορούν να δουν τζάμπα θέατρο, κάποιες «προκαθορισμένες παραστάσεις» στο χρόνο της θητείας του.
Στη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ αναφέρονται σημεία και τέρατα.ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Ο ρόλος του Εθελοντή προϋποθέτει άτομα που διαθέτουν:
Συνέπεια και ευγένεια προς τους υπαλλήλους του ΚΘΒΕ, τους λοιπούς εθελοντές, τους θεατές των παραστάσεων του ΚΘΒΕ.
Δεξιότητες επικοινωνίας.
Συνεργασία με τους υπόλοιπους εθελοντές και το προσωπικό του ΚΘΒΕ.
Καλή γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας. Θα συνεκτιμηθεί η γνώση άλλων γλωσσών.
Γνώση χρήσης νέων τεχνολογιών θα συνεκτιμηθεί.
Ευπρεπή εμφάνιση και κόσμια συμπεριφορά.
Ο εθελοντής θα πρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όποιο τμήμα και σε όποια παράσταση του ζητηθεί. Ποιες υπηρεσίες; Να καθαρίζει τουαλέτες; Να σφουγγαρίζει σκάλες; Να κάνει τούμπες και υποκλίσεις;
Υποχρεώνεται επίσης να γίνει ζωντανή διαφήμιση των χορηγών, φορώντας όποιο «διαφημιστικό χορηγικό αξεσουάρ» του ζητηθεί (φουλάρι, καπέλο, μπλουζάκι κ.λπ.). Δηλαδή να διαφημίζει την Coca Cola ή σερβιέτες ή ακόμα κι επιχειρήσεις που απολύουν εργαζόμενους…

Προσβλητική για τους εργαζόμενους χαρακτήρισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος αυτή την πρόσκληση ενδιαφέροντος:

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

“Η νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που προωθεί η Ελληνική Κυβέρνηση ως πιστός εντολοδόχος της Τρόϊκα, βρίσκει την έκφρασή της στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το οποίο καλεί σε εθελοντική εργασία τους πολίτες προσφέροντας τους ως ελεημοσύνη μόρια και ελεύθερη είσοδο σε κάποιες από τις παραστάσεις του.
Η εκμετάλλευση της ανεργίας και η περιφρόνηση της αξιοπρέπειας των εργαζόμενων εκτός από προσβλητική είναι και ενδεικτική των προθέσεων της Κυβέρνησης των μνημονίων να απορρυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις.
Αυτή η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζόμενων φτάνει μέχρι και την κατάργηση του δικαιώματος του μισθού.
Καλούμε την Διεύθυνση του Κ.Θ.Β.Ε. να ανακαλέσει άμεσα την προκήρυξη θέσεων εθελοντικής εργασίας.
Καλούμε τα Σωματεία και τους Φορείς του Πολιτισμού να καταδικάσουν την συγκεκριμένη απόφαση και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για την αποτροπή της εφαρμογής της.
Καλούμε επίσης την ηγεσία του ΥΠΠΟΤ να δώσει λύσεις στα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα του Κ.Θ.Β.Ε. Να αυξήσει την επιχορήγηση στους φορείς του Πολιτισμού και να μην ενθαρρύνει παρόμοιες τακτικές.”

Πηγές: mao,potha1965

Αναρτήθηκε από Ταξική Πτέρυγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *