Σε κρίσιμη κατάσταση ο Νίκος Ρωμανός-συνεχής ενημέρωση

το παθος για την λευτεριαΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Κατάληψη ΓΣΕΕ

Αυτή την ώρα πραγματοποιέιται κατάληψη στο κτήριο της ΓΣΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 10/11 Νίκο Ρωμανό. Ακολουθεί το κείμενο της κατάληψης

ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΟΤΑΧΤΕΙΤΕ,

ΥΠΟΤΑΧΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΑΧΤΗ”

20141204_211723

Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, καταλαμβάνουμε το κτίριο της ΓΣΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 10/11, Νίκο Ρωμανό. Ο αναρχικός Ν. Ρωμανός αποτελεί συνειδητό εχθρό του καθεστώτος. Επέλεξε να αγωνιστεί έμπρακτα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, μέσα κι έξω από τις φυλακές.

Αυτοί που επιδιώκουν την εξόντωση ή την εξαναγκαστική συνθηκολόγηση του είναι:

  • η κυβέρνηση, η οποία πιστή στις εντολές του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, επιβάλλει την εφαρμογή των μνημονίων, μιας πολιτικής σκληρής οικονομικής λιτότητας και υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης,

  • το κράτος, που επιβάλλει ένα καθεστως έκτακτης ανάγκης για να εκβιάσει την κοινωνική συναίνεση και να εγκαθιδρύσει το φόβο. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, οι φυλακές τύπου Γ’, οι συλλήψεις και η διαπόμπευση “ορόθετικων” γυναικών, η βίαιη καταστολή διαδηλώσεων, τα βασανιστήρια,η αστυνομική κατοχή στις
    Σκουριές και η στοχοποίηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων συμπληρώνουν το παζλ μιας ελλάδας-φρούριο.

Αιχμή της κατασταλτικής πολιτικής σήμερα είναι η υπόθεση του αναρχικόυ απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού. Μεσω της δικής του εξόντωσης το κράτος επιδιώκει την εξουδετέρωση των επαναστατικών προταγμάτων: της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης, της αλληλεγγύης.

Των προταγμάτων εκέινων που μπορούν να πυροδοτήσουν την ταξική και κοινωνική αντεπίθεση, την επανάσταση.

Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού δεν αφορά μόνο την κατάκτηση των εκπαιδευτικών του αδειών. Αποτελεί ανάχωμα στις φυλακές τύπου Γ’, τις νέες ειδικές συνθήκες κράτησης, την περιστολή δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα απ’τους κρατούμενους. Αποτελεί ανάχωμα στη δολοφονική επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Για όλους αυτούς τους λόγους στεκόμαστε δίπλα στο σύντροφο μας και αλληλέγγυοι στον αγώνα του.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Κατάληψη ΓΣΕΕ

συνέλευση στις 21.00

 

 

 

 

redblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack small

 

 

 

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ

 

B32g__jIEAARp3-

 

 

 

 

 

 

 

redblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack small

 

 

Φραγκίσκος Ραγκούσης: Επιδεινώθηκε η υγεία του Ρωμανού, σκέφτονται να τον βάλουν στην εντατική

romanos-nikos-570Επιδείνωση παρουσίασε από χθες το βράδυ η υγεία του Νίκου Ρωμανού, που από τις 10 Νοεμβρίου κάνει απεργία πείνας ζητώντας να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια. Ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε πως σκέφτονται να τον μεταφέρουν πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο κ. Ραγκούσης μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha, σχολιάζοντας την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Ρωμανός αμετάθετα θα παραμείνει στην απεργία πείνας απέναντι στην αδιαλλαξία της πολιτείας».

redblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack small

 

 

Η συνέντευξη Τύπου για το Νίκο Ρωμανό

Καλέσματα για Τρίτη 02/12

Αθήνα, στις 18:00, στο Μοναστηράκι link

Ηράκλειο Κρήτης, στις 18:00, στα Λιοντάρια link

Ιωάννινα, στις 18:00, στην Περιφέρεια Ηπείρου, αφίσα

Mυτιλήνη, στις 18:00, στα Κεντρικά Λύκεια, αφίσα

Πάτρα, στις 18:00, στο Παράρτημα (Κορίνθου και Αράτου) αφίσα

redblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack small

 

 

Ανακοίνωση έναρξης απεργίας πείνας Μπουρζούκου- Πολίτη

Από τις 10/11 ο φίλος και σύντροφος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που βάση των δικών τους νόμων δικαιούται. Όμως ο αγώνας του δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποκοπεί απ’ τα πολιτικά χαρακτηριστικά που ο ίδιος ο Νίκος έχει θέσει και να νοηθεί ως κάτι λιγότερο απ την ανάγκη που κι εμείς έχουμε, για την συνολική καταστροφή του συστήματος καταπίεσης και εξαθλίωσης που αιώνες τώρα καταδυναστεύει τις ζωές μας.

Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το συνολικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στις μέρες μας, την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο εναντίον οποιουδήποτε και οποιασδήποτε επιχειρεί να αντισταθεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την απροκάλυπτη επίθεση στα “παράσιτα” αυτου του οικονομικού συστήματος. Την στιγμή που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει τις φυλακές τύπου Γ’ για να μεταφέρει εκεί τους αναρχικούς / κομμουνιστές αγωνιστές και τους απείθαρχους, ο Νίκος επέλεξε το δρόμο της αντίστασης για άλλη μια φορα, προσπαθώντας να βάλει ένα ανάχωμα για τον ίδιο (αλλά και για όλους εμας κατ’ επέκταση) στον ολοένα αυξανόμενο περιορισμό που βιώνει.

Στις 24/11 μεταφέρθηκε με εντολή εισαγγελέα στο νοσοκομείο “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”. Την μεταφορά του εκει συνόδευε και διαβιβαστικό του εισαγγελέα φυλακής που δήλωνε ευθαρσώς πως την ευθύνη για τον Νίκο την έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου, πετώντας έτσι έμμεσα το μπαλάκι της υποχρεωτικής σίτισης στο υγειονομικό προσωπικό. Παρόλα αυτά, είτε το θέλουν, είτε όχι την ευθύνη για ότι πάθει ο Νίκος στην υγεία του την έχουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νικόπουλος και το συμβούλιο της φυλακής.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προχωράμε και εμείς, όπως και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης (από τις 17/11), σε απεργία πείνας απο τη Δευτέρα 1/12, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του.

 

Γιατί μία είναι η δύναμη της ανθρώπινης φύσης χάρη στην οποία καταφέρνουμε τα πάντα, μία στοχοπροσήλωση κι ένας καθαρός προσανατολισμός της καρδιάς, κι όποιος την έχει δεν θα ‘πρεπε να επιτρέπει στο φόβο να τον κυριεύει.”

 

ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος

Δημήτρης Πολίτης

redblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack smallredblack small

 

 

 

 

Πορείες αλληλεγγύης στους αναρχικούς απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό και Γιάννη Μιχαηλίδη


ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11 12:00 ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΒΟΛΟΣ

*

μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης:
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/11 ΣΤΙΣ 16μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

*

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/12 ΣΤΙΣ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ: ΚΑΡΔΙΤΣΑ

*

ΤΡΙΤΗ, 2/12, ΣΤΙΣ 18.00 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.

*

ΤΡΙΤΗ 2 /12 ΣΤΙΣ 18.00 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, ΠΑΤΡΑ

*

ΤΡΙΤΗ 2/12 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΙΣ 18.00</P> ΙΩΑΝΝΙΝΑ

*

ΤΡΙΤΗ 2/12 ΣΤΙΣ 18:00 ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

*

ΤΡΙΤΗ 2/12 ΣΤΙΣ 18:00:00 ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

*

ΤΕΤΑΡΤΗ 03/12 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΙΣ 17.00.

*

ΠΕΜΠΤΗ 4/12 ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

————————————————

Βίντεο με τον Νίκο Ρωμανό να χαιρετάει μέσα από το Γ.Γεννηματά
ΝΙΚΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

https://www.youtube.com/watch?v=Q7rc1LZAPQo&feature=player_detailpage

 

————————————————————————————–

 

Στο νοσοκομείο ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλιδης καθώς ο γιατρός της φυλακής που τον εξέτασε διέγνωσε βραδυκαρδία. Στην αρχή τον παρέπεμψε στο νοσοκομείο των φυλακών κορυδαλλού αλλά μετά τη δήλωση του συντρόφου οτι δεν μεταφέρεται εκεί τον ενημέρωσαν οτι με εισαγγελική εντολή θα μεταφερθεί σε εξωτερικό νοσοκομείο.

Πορεία Αλληλεγγύης στον Ν.Ρωμανό:
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11 12:00 ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΒΟΛΟΣ.

μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης:
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/11 ΣΤΙΣ 16μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Κεντρική πορεία στην Αθήνα για τον Νίκο Ρωμανό από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης.

ΤΡΙΤΗ, 2/12, ΣΤΙΣ 18.00 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.

———————————————————————————————

Ανακοίνωση για την υγεία του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΛΙΝΑΣ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

Σήμερα 28 Νοεμβρίου 2014 επισκέφτηκα τον κρατούμενο Νίκο Ρωμανό, απεργό πείνας από τις 10 Νοεμβρίου, στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από αστυνομικές δυνάμεις. Δήλωσε ότι παραμένει σταθερός στην αρχική του θέση να συνεχίσει την απεργία πείνας ως το τέλος (αρνούμενος την υποχρεωτική σίτιση, πίνοντας μόνο νερό, χωρίς να παίρνει ενδοφλέβια υγρά και υποστηρικτική αγωγή με ορό). Θα συνεχίσει να «διεκδικεί το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών από τη φυλακή, με οδόφραγμα το σώμα του και με πλήρη γνώση των κινδύνων για την υγεία και τη ζωή του, μέχρι να κερδίσει ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού».

Η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής στην οποία νοσηλεύεται, με ενημέρωσε ότι η υγεία του βρίσκεται μετά από 19 μέρες απεργία πείνας, σε επαπειλούμενη κατάσταση.

Χωρίς να εκθέσω τις λεπτομερείς καταγραφές των εργαστηριακών ευρημάτων, τις οποίες ως αριθμητικές τιμές δεν έχει νόημα να τις αναφέρω, θέλω να τονίσω ότι σημαντικοί δείκτες του μεταβολισμού του ανθρώπινου οργανισμού μεταβάλλονται καθημερινά πέραν των φυσιολογικών ορίων, σαν απόρροια της παρατεταμένης ασιτίας. Αυτό σημαίνει ότι ο Ν. Ρωμανός κινδυνεύει να εμφανίσει άμεσα και ανεξέλεγκτα σοβαρές επιπλοκές που θα επηρεάσουν την καρδιακή, εγκεφαλική και νεφρική του λειτουργία, απειλώντας την ίδια του τη ζωή.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι με μια πρωτοφανή εισαγγελική εντολή, της 10/11/14, η ελληνική δικαιοσύνη αποποιείται των ευθυνών της, που προκύπτουν από την άρνηση χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών στον Νίκο Ρωμανό, και μετακυλίει την ευθύνη για την τύχη του απεργού πείνας στους θεράποντες ιατρούς, υποδεικνύοντάς τους, μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, την πρακτική της υποχρεωτικής σίτισης ή της φαρμακευτικής αγωγής ενάντια στη θέληση του ίδιου.

Μία τέτοια τακτική παγιώνεται τον τελευταίο χρόνο προς τους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας. Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιπ της γενικότερης κατασταλτικής πολιτικής του κράτους που από τον Ιανουάριο του ’14 εξαγγέλλει το νομοσχέδιο για τις φυλακές Γ΄ τύπου και τον Ιούλιο του ’14 το θεσμοθετεί.

Είναι γνωστό, τέλος, ότι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί ανά τον κόσμο καταγράφουν την υποχρεωτική σίτιση ως βασανιστήριο.

Η γιατρός

Λίνα Βεργοπούλου

———————————————-

Δεν κινδυνεύει η υγεία, αλλά η ζωή του Ν. Ρωμανου

Απορρίφθηκε το αίτημα Κωστάρη -Υπέστη υπογλυκαιμικό σοκ

romanos-nikos-greek-1

«Πλέον δεν κινδυνεύει η υγεία του αλλά και η ζωή του». Η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου μίλησε στο Κόκκινο για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού που συνεχίζει την απεργία πείνας και νοσηλεύεται στο «Γεώργιος Γεννηματάς».

«Η κατάστασή του είναι κρίσιμη, κινδυνεύει άμεσα από μέρα σε μέρα με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια. Πρέπει να δοθεί δημοσιότητα στο τι ακριβώς συμβαίνει, απεργία ξεκίνησε και ο Μιχαηλίδης ως συμπαράσταση στο Νίκο.

Ο Ρωμανός είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δεν ξέρουμε πως θα είναι αύριο, κινδυνεύει η υγεία του και η ίδια η ζωή του. Φέρονται εκδικητικά σε νέους ανθρώπους. Ελπίζω σύντομα το υπουργείο να καταλάβει…

Ο Νίκος θα συνεχίσει μέχρι το τέλος, δεν θα σταματήσει… Οι σύντροφοι του του συμπαραστέκονται και άλλα παιδιά θα μπουν στην απεργία από την Δευτέρα», τόνισε η κ. Βεργοπούλου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στο παρά πέντε κι ενώ χθες το πρωί ο απεργός πείνας Ηρακλής Κωστάρης έπαθε σοβαρό υπογλυκαιμικό σοκ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών μετέθεσε -διά της προσωρινής απορρίψεως- στο άμεσο μέλλον και πάντως μόλις το επιτρέψει η υγεία του τη μεταφορά του κρατουμένου στις ΚΑΥΦ (σύμφωνα με το αίτημά του), ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του.

ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ OMNIA SUNT COMMUNIA ΓΙΑ Ν.ΡΩΜΑΝΟ-Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ-Η.ΚΩΣΤΑΡΗ:

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΙ ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΡΗΣ-συνεχής ενημέρωση

Καλά Χριστούγεννα με οδοφράγματα και φωτιές….

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας / Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

[ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ] Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στις εκπαιδευτικές άδειες

ΣΩ.Β.Α Άρτας. Πανό αλληλεγγύης στο Ν.Ρωμανο / απεργούς πείνας.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

πανό της ΕΣΕ για Ρωμανό-Κωστάρη-Μιχαηλίδη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *