Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά – Ταχυδρόμηση: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά – Ταχυδρόμηση δηλώνει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στον πολιτικό κρατούμενο, απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό ο οποίος ενώ έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στην ανώτατη εκπαίδευση,το κράτος αρνείται να του χορηγήσει τις εκπαιδευτικές άδειες. Από τις 10/11 ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη με όπλο την ίδια του τη ζωή.

Το  κράτος υποταγμένο πλήρως στο κεφάλαιο, έχει εξαπολύσει άγρια επίθεση σε εργαζομένους,ανέργους και σε όλους αυτούς που με υπερηφάνεια δηλώνουν ότι είναι απέναντί του σκοπεύοντας να τελειώνει με οποιαδήποτε αντίσταση.

Η άρνηση του δικαιώματος στη μόρφωση σε ένα νέο, ενώ είναι στη φυλακή και ενώ έχει όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις δείχνει τα μεγάλα αδιέξοδα της ¨Δημοκρατίας¨ που με εκδικητικές πράξεις απέναντι στις ιδέες και σε φρόνημα αφήνει ένα νέο άνθρωπο να πεθαίνει για το αυτονόητο, ενώ την ίδια στιγμή εθελοτυφλεί για τη σαπίλα που υπάρχει μέσα της και γύρω της.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου στα δικαιώματα όλων, στη ζωή και την αξιοπρέπειά μας, με άγρια την καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, την εφαρμογή του δόγματος «μηδενικής ανοχής» και την επιβολή των  ¨ειδικών συνθηκών  κράτησης¨ και των φυλακών Γ τύπου (Γκουαντάναμο).

Η αφωνία και η συναίνεση σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή, πολύ περισσότερο, όταν ένας νέος άνθρωπος μπροστά στην ξεφτίλα και το ζόφο της εποχής μας δίνει την πραγματική και ξεκάθαρη διάσταση  της αξιοπρέπειας και της αντίστασης βάζοντας μπροστά την ίδια την ζωή του.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου ταχυμεταφοράς – ταχυδρόμησης  να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού και να βγάλουν ψηφίσματα συμπαράστασης.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη (από 17/11), Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο, και Δημήτρη Πολίτη (από 1/12) οι οποίοι στέκονται αλληλέγγυοι στο σύντροφό τους Ν. Ρωμανό κάνοντας απεργία πείνας αλληλεγγύης μέχρι να του χορηγηθεί η εκπαιδευτική άδεια. Επίσης είμαστε αλληλέγγυοι στον πολιτικό κρατούμενο Ηρακλή Κωστάρη ο οποίος αγωνίστηκε για το δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας (την οποία είχε για 3,5 χρόνια) κάνοντας 30 μέρες απεργία πείνας χωρίς να δικαιωθεί.

 

 

Αθήνα 3 Δεκεμβρίου 2014

         

 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *