εφημερίδα δρόμου εργατικός τύπος από τον συντονισμό απλήρωτων εργαζομένων

Αναδημοσιεύουμε (από σκυα) τα δυο πρώτα τεύχη της εφημερίδας δρόμου «Εργατικός Τύπος«, που ασχολείται με εργασιακές εμπειρίες αντίστασης και αγώνα και μοιράζεται χέρι-με-χέρι σε εργασιακούς χώρους την περίοδο αυτή.

Μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf τα τεύχη εδώ: τεύχος 1 & τεύχος 2

 

erg2-240x300

 

 

Από το editorial:

Ποιοι είμαστε:

Σ’ αυτό το έντυπο γράφουμε εργαζόμενοι και άνεργοι κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα: οικοδόμοι, εργάτες στη βιομηχανία, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες, εργαζόμενοι που δουλεύουν με επισφαλείς συνθήκες εργασίας και από το δημόσιο. Όλοι όσοι βιώνουμε στο πετσί μας τις νέες εργασιακές σχέσεις που μας επέβαλαν με το μνημόνιο και με αφορμή την καπιταλιστική κρίση.

Προερχόμαστε στην ουσία από 3 γενιές που η κάθε μια έδωσε την δική της μάχη από την περίοδο 80-85 στα εργοστάσια και οικοδομές, στην περίοδο 90 που είχε ηττηθεί το εργατικό κίνημα και συγκρούστηκε με πολλούς τρόπους και σε εργασιακούς χώρους και η γενιά που βγήκε από τα δεκεμβριανά του 2008 μέσα σε ακόμα πιο οξυμένες συνθήκες.

Μέσα από τις τωρινές δυσκολίες φαίνεται από μικρά και μεγάλα βήματα στους χώρους δουλειάς ότι γεννιούνται καινούργιες δυνατότητες και προοπτικές. Έτσι, νοιώθουμε την ανάγκη, καταρχήν, να μαθαίνουμε για τα όσα συμβαίνουν μέσα στους χώρους δουλειάς.

Να μεταφέρουμε την εμπειρία μας γιατί κατανοούμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πάνω-κάτω τα ίδια.

Να ενημερώνουμε για όποιες κινητοποιήσεις γίνονται μέσα στους χώρους που περνάνε στα ψιλά γράμματα. Να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε αγώνα και σε κάθε πρόβλημα των εργαζομένων που γνωρίζουμε.

Να καταθέτουμε την άποψη μας για κάθε ζήτημα που μας αφορά γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά να πούμε για να τα μάθουν όλοι. Να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα στους χώρους δουλειάς εκεί που καθημερινά βιώνουμε την εκμετάλλευση.

Κόκκινη γραμμή
Εργατική σύσκεψη

ergatikostypos@yahoo.gr

http://aplirotoiergazomenoi.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *