ανταπόκριση και φωτογραφίες από την απεργία της Κυριακής 14 Δεκέμβρη

[μια περιγραφική ανταπόκριση από την απεργιακή κινητοποίησή μας]
4 8 12 16 20 1 5 9 13 17 21 2 6 10 14 18 3 7 11 15 19
Την απεργιακή για τον κλάδο του εμπορίου Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2014 το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια πραγματοποίησε και πάλι μια σειρά παρεμβάσεων στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά, από τις 9πμ προχωρήσαμε σε απεργιακές περιφρουρήσεις σε PUBLIC, NIKE, MIGATO & ZARA. Μάλιστα στην αρχή του πεζόδρομου της Ερμού αναρτήσαμε ένα μεγάλο πανό στο οποίο αναγραφόταν «για να έχουμε όλοι μας ¨ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ¨, εργοδότες και καταναλωτές ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ! – Συντονιστικό δράσης». Παράλληλα μοιράζαμε κείμενα (του Συντονιστικού δράσης, των Εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου κ.α.), πετάγαμε τρικάκια, φωνάζαμε συνθήματα και -μέσω ντουντούκας- διάφορα μηνύματα του αγώνα μας και κάναμε κάποιες συζητήσεις με συναδέλφους που είχαν έρθει για δουλειά. Να σημειωθεί ότι πολύ κοντά στα σημεία των περιφρουρήσεων συγκεντρώθηκαν αρκετές κατασταλτικές δυνάμεις με προφανή στόχο και σχεδιασμό να μας τρομοκρατήσουν αλλά και να κινηθούν εναντίον μας, κάτι που τελικά δεν το έκαναν. Στη 1.30μμ κινηθήκαμε όλοι μαζί στο πάνω τμήμα της πλ. Συντάγματος, όπου πολλές διμοιρίες ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει τους Σύρους πρόσφυγες και όπου και παραμείναμε μέχρι την αποχώρησή τους. Η απεργιακή κινητοποίησή μας ολοκληρώθηκε έξω από το attica όπου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με συνθήματα και μοίρασμα κειμένων έξω από την κεντρική είσοδο, ενώ την ίδια ώρα μοιράζαμε τα κείμενά μας στους εργαζόμενους στο εσωτερικό του πολυκαταστήματος.
Να σημειώσουμε ότι η όλη αυτή κινητοποίηση, όπως κι άλλες που έγιναν και σε άλλες περιοχές της Αττικής και σε άλλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας, όπως άλλωστε και κάποιες από αυτές που είχαν προηγηθεί (βλ. Κυρ.2/11), πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες από διάφορα καθεστωτικά ΜΜΕ.
 
Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ενάντια στη συνολική επίθεση που ως εργαζόμενοι δεχόμαστε, συνεχίζεται…

 

ΠΗΓΗ:https://bookworker.wordpress.com/2014/12/14/antapokrisi_apergia_kyr14122014/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *