Συγκέντρωση-παρέμβαση ενάντια στην επιχειρούμενη «λευκή νύχτα» στο Περιστέρι

indexΤο Σάββατο 13 Δεκέμβρη συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία δημαρχείου στις 17:30 με σκοπό να αποτρέψουμε την ενδεχόμενη παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Ο εμπορικός σύλλογος με αφορμή το εορταστικό ωράριο και η τοπική αυτοδιοίκηση με αφορμή το άναμμα του δέντρου μεθόδευσαν το στήσιμο «λευκής νύχτας» με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μέχρι αργά τη νύχτα, με ειδικές τιμές και κεράσματα. Οι εργατικές και κοινωνικές αντιδράσεις των τοπικών συλλογικοτήτων απέτρεψαν τα σχέδιά τους. Παρόλο που είχε αναγγελθεί ακύρωση της παράτασης λειτουργίας των καταστημάτων ήμασταν σίγουροι πως κάποια αφεντικά θα επέλεγαν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να δουλέψουν όσο θα είχε κίνηση, ελπίζοντας σε «χρυσές» δουλειές.

Η παρέμβασή μας ξεκίνησε μετά τις 18:00 (ώρα λήξης λειτουργίας των καταστημάτων) στον πεζόδρομο Περιστερίου (Εθνικής Αντιστάσεως) και σε παράπλευρους δρόμους. Μαζικά και αποφασιστικά με συνθήματα, πανό, κείμενο και τρικάκια αποκλείσαμε 13 εμπορικά καταστήματα που προκλητικά παρέμεναν ανοιχτά. Καλούσαμε τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 14/12 στην Ερμού και τους καταναλωτές να μην ψωνίζουν ούτε τις νύχτες ούτε τις Κυριακές και να σκέφτονται σαν εργάτες και όχι σαν πελάτες.  Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με πορεία στον πεζόδρομο Περιστερίου στέλνοντας μήνυμα σε κάθε αφεντικό και τοπική αρχή να μην τολμήσουν να σκεφτούν ούτε «λευκή ώρα» στο Περιστέρι. Ο κόσμος του αγώνα ταξικά και δυναμικά συνεχίζει να αντιστέκεται στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου υπερασπιζόμενος τις κατακτήσεις και την αξιοπρέπειά του για τη ζωή και την ελευθερία.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν και στήριξαν οι «εργαζόμενοι/ες από τον κλάδο του εμπορίου», το «συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια», ο «σύλλογος υπαλλήλων βιβλίου – χάρτου Αττικής», το «πανελλήνιο σωματείο εργαζομένων Wind», η «ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Περιστερίου», η «εργατική λέσχη Περιστερίου» και αλληλέγγυοι/ες.

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

 

ΠΗΓΗ: https://athens.indymedia.org/post/1537219/

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *