ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ:ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/12 / Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ, Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

apergia_kyr_21114_yΕμείς, οι εργαζόμενοι/ες στον κλάδο του εμπορίου στα πλαίσια του παρατεταμένου  και επίμονου αγώνα που δίνουμε μαζί με το «Συντονιστικό δράσης» ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές (ρύθμιση 7/7/2014) και 7 Κυριακές (Ν.4177/2013), συνεχίζουμε να πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα μας  ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά, καθώς βιώνουμε το ζοφερό τοπίο της εργασιακής αθλιότητας που μας επιβάλλουν αφεντικά και επιχειρηματικά συμφέροντα σε αγαστή συνεργασία με τους κυβερνώντες προς όφελος της αγοράς και του κέρδους. Μέσα σε ένα συνεχόμενο καθεστώς  έκτακτης ανάγκης μας αφαιρούν κάθε δικαίωμα να έχουμε λόγο στη ρύθμιση του χρόνου εργασίας μας.

 

Ήδη με μια αυταρχική μεθόδευση, η συγκυβέρνηση κατέθεσε «έκτακτη τροπολογία» σε άσχετο νομοσχέδιο και επιβάλλει πλέον το άνοιγμα των καταστημάτων και 8η Κυριακή, την τελευταία Κυριακή του Δεκεμβρίου. Η απόφαση του ΣτΕ για το προσωρινό πάγωμα του μέτρου των 52 εργάσιμων Κυριακών, η κατάργηση της προσαυξήσεων και των ρεπό που ήδη έχει ξεκινήσει να συζητείται, οι δηλώσεις του υφυπ. Ανάπτυξης  Γιακουμάτου που μιλά για «νόμο που θα καταργεί την κυριακάτικη αργία», δεν μπορούν παρά να μας βρουν προετοιμασμένους και ανυποχώρητους.

 

Μπροστά σε αυτό το ζοφερό εργασιακό τοπίο όλο το χρόνο, πολύ περισσότερο δε στις λεγόμενες εορταστική περίοδο (3 συνεχόμενες εβδομάδες εργασίας με κομμένα ρεπό και ωράρια λάστιχο, υποχρεωτικές και απλήρωτες υπερωρίες, μισθούς πείνας και ατομικές συμβάσεις) και στην απόλυτη κοροϊδία των ιθυνόντων, δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι και  απαθείς ούτε και να μοιρολατρούμε. Θεωρούμε ότι η υπόθεση της κυριακάτικης αργίας μπορεί και πρέπει να κερδηθεί. Και αυτός ο αγώνας αφορά όλους τους εργαζόμενους και όλο τον κόσμο του αγώνα.

 

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο πρέπει να βάλουμε έναν φραγμό στην εργοδοτική αυθαιρεσία μέσα από  την οργάνωση των συλλογικών μας διεκδικήσεων και  την υπεράσπιση των εργασιακών  δικαιωμάτων μας.

 

Απευθύνουμε κάλεσμα στην ΟΙΥΕ να  προκηρύξει απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 28/12/2014, έστω και την ύστατη στιγμή, για να μπορέσουμε οι εργαζόμενοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, την ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας.

 

Καλούμε τα κλαδικά και τα επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου να συμβάλουν στην κατεύθυνση αυτή και να απαιτήσουμε όλοι μαζί να προκηρυχθεί απεργία για την ημέρα αυτή. Ταυτόχρονα, θεωρούμε καθήκον κάθε σωματείου, κάθε μορφής οργάνωσης των εργαζομένων να προετοιμάσει και να οργανώσει την απεργία της 28/12 (αλλά και κάθε απεργία) ώστε να έχει στόχο και αποτελέσματα.

 

Καλούμε όμως και όλο τον κόσμο της εργασίας και τα σωματεία τους να στηρίξουν και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον δύσκολο  αγώνα που δίνουμε καθώς θεωρούμε ότι η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος που μπορούμε να βαδίσουμε μαζί και να έχει αποτελέσματα για όλους μας.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΟΥΤΕ 52 ΟΥΤΕ ΚΑΙ 7, ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

orthostasia.wordpress.com/orthostasia@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *