ΣΒΕΜΚΟ:Ενημέρωση από απεργία στο ΕΣΠ – κάλεσμα συμπαράστασης‏

DSC_0203-1024x576Καλησπέρα, συνάδελφοι!
Ξεκίνησε σήμερα η απεργία διαρκείας των εργαζομένων στο ΕΣΠ(Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες‏), στην οποία καλούν το Σωματείο Εργαζομένων ΕΣΠ και το ΣΒΕΜΚΟ. Η συμμετοχή είναι μαζική, ενώ εργαζόμενοι ανακαλούν τις άδειές τους για να απεργήσουν.
Διεκδικούν ανάκληση των απολύσεων δύο συναδέλφων, κάλυψη όλων των εργαζομένων από προγράμματα και καταβολή δεδουλευμένων έξι μηνών. Σχετικές κοινές ανακοινώσεις των σωματείων μας μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ. Από τη διοίκηση δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση/απάντηση, ενώ οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Η απεργία στο ΕΣΠ είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς πρόκειται για μια από τις πρώτες που πραγματοποιούνται σε έναν κλάδο, όπου οι εργαζόμενοι δεν αναγνωρίζονται καν σαν τέτοιοι (παρά σαν “εθελοντές”, “συνεργάτες” ή “εργολάβοι”), ενώ συχνά εργάζονται απλήρωτοι ή ανασφάλιστοι. Θεωρούμε, λοιπόν, πως πρέπει να τη στηρίξουμε με όλα τα μέσα και να φροντίσουμε να πάρει όσο μεγαλύτερες διαστάσεις γίνεται.
Σας παρακαλούμε να προωθήσετε/αναδημοσιεύσετε τις σχετικές ανακοινώσεις, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν από συναδέλφους και συλλογικότητες να τους συμπαρασταθούν με την παρουσία τους στο χώρο (Σολωμού 25, Εξάρχεια) αύριο και από 27/12, καθώς και με ψηφίσματα συμπαράστασης.

Μία απάντηση στο “ΣΒΕΜΚΟ:Ενημέρωση από απεργία στο ΕΣΠ – κάλεσμα συμπαράστασης‏”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *