Christmas Fucktory – 4 μαθήματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα

indexΤο Christmas Factory είναι μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

 

Με μόλις 5ευρώ το άτομο σας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε, μέσα σε παραμυθένια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, τι σημαίνει ο Στυγνός Καπιταλισμός!

 

Μάθημα 1ο – ο καπιταλισμός αγαπά παράφορα το κέρδος

Αν τυχόν φαντάζεστε ότι με την τιμή του εισιτηρίου τα παιδιά σας θα παίξουν σε καρουζέλ ή τροχό ή τσουλήθρα ή παγοδρόμιο ή τρενάκι ή θα πάρουν ένα γλειφιτζούρι, και είστε επιπλέον πολύτεκνη οικογένεια, πάρτε καλύτερα όλο το μισθό σας…

 

Μάθημα 2ο – Το μεγάλο αφεντικό ξεζουμίζει τον υπάλληλο

Βασικά εργαλεία σε αυτό το παιχνίδι του καπιταλισμού, τα οποία οι εμπνευστές της διοργάνωσης χειρίζονται με μαεστρία, είναι ο εκφοβισμός με απόλυση, εξαναγκασμός στην παραίτηση και τέλος η ίδια η απόλυση, εφόσον κάποιος τολμήσει να διαφωνήσει. Όσοι παραπονιούνται για κάτι τέτοια είναι βέβαια αχάριστοι, μιας και αμείβονται με το αστρονομικό ποσό των 3,37 την ώρα.

 

Αν είστε τυχεροί, μπορεί να συναντήσετε τα ίδια τα αφεντικά να βρίζουν κάποιον από τους υπάλληλους, δηλαδή τα «ξωτικά», για το ανεπαρκές χαμόγελο, για το διάλλειμα που κάνουν ενώ δεν έχει «πελάτες», για την κάρτα που χτύπησαν την ώρα που σχόλασαν και όχι νωρίτερα ή απλώς να προσβάλλουν κάποιον χωρίς λόγο μόνο και μόνο επειδή είναι αφεντικά.

Μάθημα 3ο – Όλα για την εικόνα

Ο καπιταλισμός, για να επιβιώσει στην κοινωνία πρέπει να δείχνει προς τα έξω μια έντονα καλοσυνάτη εικόνα. Με λίγα λόγια να δείχνει ακριβώς το αντίθετο απ’ ό,τι είναι. Για άλλη μια φορά το Christmas Factory μας διδάσκει με κορυφαίο τρόπο πως λειτουργεί αυτό το σύστημα. Έτσι, ένα ωραίο πρωί, ενώ οι κάμερες του Alpha ήρθανε να καταγράψουν τις συγκινητικές στιγμές που το Christmas Factory υποδέχεται τα Παιδικά Χωριά SOS, τρία θρασύτατα «ξωτικά» – υπάλληλοι που αρνήθηκαν να δείξουν τα πρόσωπα τους στην τηλεόραση απολύθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, επειδή χάλασαν την ειδυλλιακή εικόνα του Εργοστασίου των Χριστουγέννων.

 

Μάθημα 4ο – Το Εργοστάσιο των Χριστουγέννων είναι ένα πραγματικό εργοστάσιο

Σε αυτό το μάθημα τα παιδιά μαθαίνουν λίγα αγγλικά (Factory=Εργοστάσιο) αλλά και λίγη ιστορία, καθώς η έμπνευση για τους διοργανωτές της εν λόγω διοργάνωσης είναι η βιομηχανική επανάσταση που έλαβε μέρος πάνω 200 χρόνια πριν και η μεγάλη της καινοτομία ήταν η αντικατάσταση της λέξης έννοιας σκλάβος με τη λέξη εργάτης. Εδώ ονομάστηκε ξωτικό.

 

Καλά Χριστούγεννα!!!

ΠΗΓΗ:

 :ATHENS INDYMEDIAlogo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *