ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:ΜΑΤ στον ΙΑΝΟ-4 προσαγωγές-συνεχής ενημέρωση

 

Ενημέρωση σχετικά με τους συλληφθέντες της απεργίας στις 28/12

Οι απεργοί είναι ελεύθεροι και η δίκη ορίστηκε για τις 09/01.Αρκετός αλληλέγγυος κόσμος στα δικαστήρια.

 

Οι 4 προσαγωγές έB579O3zIAAA5uVPξω από τον Ιανό, μετά την μεσημεριανή αστυνομική επίθεση για το σπάσιμο της Απεργίας των βιβιλιοϋπαλλήλων έπειτα από την μήνυση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης αυτής της “Αλυσίδας Πολιτισμού”(καταδικασμένος για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου) Καρατζάς, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

 

Τα αφεντικά, οι προϊστάμενοι και τα τσιράκια τους, ο “κόσμος της διανόησης και του πολιτισμού”, το “κόκκινο ραδιόφωνο που ακούει” και όλο το αστικό στρατόπεδο μπορεί να αισθάνεται ανακουφισμένο. Ο νόμος της αγοράς επικράτησε, οι εργαζόμενοι ας ξεζουμιστούν για άλλη μια Κυριακή, το έχει ανάγκη ο τόπος και η ανάκαμψη της οικονομίας. Ας ανακουφιστούν, αλλά ας μην κοιμούνται ήσυχοι.

Η Κυριακάτικη Αργία με Αγώνες κατακτήθηκε και με Αγώνες θα περιφρουρηθεί.

Αλληλεγγύη στους 4 συλληφθέντες.

Ούτε βήμα πίσω!

 

Επίθεση από ματ πριν από λίγο στους συγκεντρωμένους έξω από τον ιανό. Έχουν απωθήσει τον κόσμο προς πλατεία Κοραή, υπάρχουν σύντροφοι με χειροπέδες.

Άγρια επίθεση εξαπέλυσαν διμοιρίες των ΜΑΤ στους απεργούς του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου και τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχθεί ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Στον ΙΑΝΟ, εκείνη την ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωνε το βιβλιοπωλείο μαζί με τον Ρ/Σ “Στο Κόκκινο”. Σε ανύποπτο χρόνο τους διαδηλωτές περικύκλωσαν δυο διμοιρίες που έκαναν χρήση χημικών και χτύπησαν βάναυσα τους συγκεντρωμένους. Έχουν ήδη επιβεβαιωθεί πέντε προσαγωγές ανθρώπων που έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα από τα ΜΑΤ. Εξ αυτών, οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Να σημειωθεί ότι οι δυο εκ των προσαχθέντων/συλληφθέντων είναι πατέρας και γιος που έτυχε να περνούν την ώρα της επίθεσης των ΜΑΤ έξω από το βιβλιοπωλείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ΜΑΤ χτύπησαν αρχικά το γιο, ο πατέρας παρενέβη για να αποτρέψει τα χειρότερα και τότε δέχθηκε και ο ίδιος τη “φροντίδα” των κλομπ.
Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ Ακροπόλεως, δίχως να τους έχουν γνωστοποιηθεί οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται. Στο ΑΤ αναμένεται δικηγόρος. Κατά πληροφορίες, το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ υπέβαλε μήνυση σε βάρος των απεργών του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου. Η εκδήλωση ξεκίνησε κανονικά.

 

Η «αλυσίδα πολιτισμού» ΙΑΝΟΣ, του, καταδικασμένου για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, Νίκου Καρατζά λειτουργεί και σήμερα Κυριακή 28/12 με δύο διμοιρίες ΜΑΤ να τον φυλάνε από τους συγκεντρωμένους βιβλιοϋπάλληλους. Απειλές για μηνύσεις σε βάρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου από την διευθύντρια.

Ωραίος… πολιτισμός, που περιλαμβάνει σκάνερ στον λαιμό των υπαλλήλων, απολύσεις και αστυνομική βία.

ΠΗΓΗ:

ATHENS INDYMEDIAlogoΜΑΤ στον ΙΑΝΟ

ματ στον ιανό

4 συλλήψεις από το σπάσιμο της Απεργίας στον Ιανό

Συγκέντρωση ΓΑΔΑ

 

 

Μία απάντηση στο “ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:ΜΑΤ στον ΙΑΝΟ-4 προσαγωγές-συνεχής ενημέρωση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *