εργασιακό δελτίο #43 από το omnia sunt communia

sticker
redblack smallΗ Κυριακή 28/12 σημαδεύτηκε για ακόμα μία φορά από καταστολή των εργατικών και κοινωνικών αγώνων:

 

redblack smallΜε βία κρατική και εργοδοτική χτυπήθηκε η απεργία που είχε κηρύξει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, ενάντια σε ακόμα μία καταπάτηση της κυριακάτικης αργίας, που θυμίζουμε ότι πέρασε πριν από λίγες μέρες ως τροπολογία δώρο στο κεφάλαιο. Συγκεκριμένα, τα νομικά τερτίπια της εργοδοσίας του ΙΑΝΟΥ «νομιμοποίησαν» τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ που ακολούθησε, με χημικά, ξυλοδαρμούς και προαγωγές. Εξάλλου όπως υπονοείται σε κατάπτυστη ανακοίνωση του ΙΑΝΟΥ, δεν θα ανεχτούν άλλο τους εργατικούς αγώνες. Οι απεργοί, οι συλλογικότητες που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, και αλληλέγγυοι/ες, απάντησαν με συγκέντρωση έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, όπου δέχτηκαν εκ νέου το μένος της μπατσοκρατίας. Δευτέρα πρωί υπήρξε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 7 συλληφθέντες έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το χρονικό της καταστολής.

Ανακοίνωση του ΣΥΒΧΑ εδώ.

Ανακοίνωση του ΣΜΕΔ εδώ.

 

redblack smallΆγρια καταστολή, όμως, είχαμε και στην πορεία στις Σκουριές. Τα ΜΑΤ ως εκπρόσωποι υπεράσπισης των συμφερόντων της Ελ Ντοράντο, χτύπησαν με βία την πορεία διαμαρτυρίας. Με ξυλοδαρμούς και τραυματισμούς, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το κίνημα, που όμως αντιστάθηκε με οδοφράγματα, συνεχίζοντας τον αγώνα.

 

redblack smallΟ ρ/σ «Στο κόκκινο» το «ραδιόφωνο που ακούει» επιτέλους «άκουσε». Αφού κώφευε για τρία χρόνια και συνεργαζόταν με την εργοδοσία του ΙΑΝΟΥ που κατηγορείται για οικονομικές διαπλοκές, αφού κώφευε στις καταγγελίες για συνθήκες εργασιακής γαλέρας στην εν λόγω επιχείρηση, αφού κώφευε στους αγώνες για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, διοργανώνοντας φιέστες την ημέρα απεργίας, ξαφνικά άκουσε! Μετά τη βίαιη καταστολή των ΜΑΤ την Κυριακή έξω από τον ΙΑΝΟ, αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία τους. Δεν μπορεί κανείς, όμως, να μην αναρωτηθεί: άκουσε το δίκιο των εργαζομένων, ή μήπως άκουσε ψηφαλάκια να φεύγουν;

 

redblack smallΦιέστες λουσάτες, απλήρωτοι εργάτες και στο Christmas Factory, στο Tεχνόπολις στο Γκάζι. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, κακοπληρωμένη εργασία με μόλις 3,37 ευρώ/ώρα, απλήρωτες υπερωρίες, απολύσεις, εντατικοποίηση της δουλειάς, έκθεση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως βροχή και κρύο και απειλές, συνθέτουν την εικόνα του σύγχρονου κάτεργου στο οποίο κλήθηκαν να δουλέψουν δεκάδες εργαζόμενοι τις μέρες των γιορτών στην φιέστα που στήθηκε για τα παιδιά.

 

redblack smallΑπεργία διαρκείας ξεκίνησαν στις 23 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες‏ (ΕΣΠ).Την απεργία κάλεσαν το Σωματείο Εργαζομένων ΕΣΠ και το ΣΒΕΜΚΟ, ενώ είχε προηγηθεί στάση εργασίας στις 22 Δεκέμβρη. Διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων των δύο εργαζομένων στο ΕΣΠ. Παράλληλα τονίζουν πως η απεργία στο ΕΣΠ είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς πρόκειται για μια από τις πρώτες που πραγματοποιούνται σε έναν κλάδο, όπου οι εργαζόμενοι δεν αναγνωρίζονται καν σαν τέτοιοι (παρά σαν “εθελοντές”, “συνεργάτες” ή “εργολάβοι”), ενώ συχνά εργάζονται απλήρωτοι ή ανασφάλιστοι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συμμετοχή στην απεργία είναι μαζική, καθώς αρκετοί ακύρωσαν τις εορταστικές τους άδειες για να συμμετάσχουν στον αγώνα.

 

redblack smallΑπόπειρα φίμωσης των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Ο διορισμένος από τον Α. Γεωργιάδη , Κ. Ρουσόπουλος, διοικητής του Γ.Ν Λιβαδειάς-Θήβας, με έγγραφό του προσπαθεί να επιβάλλει λογοκρισία στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Λιβαδειάς, «υπενθυμίζοντας» τους -άκουσον, άκουσον- ότι δικαίωμα δημόσιας έκφρασης για θέματα που αφορούν το νοσοκομείο, έχουν μόνο τα θεσμικά όργανα….

 

redblack smallΑπεργία την Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Δεκέμβρη στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου ,πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι. Ζητούν την υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου, να ανακληθουν οι απολύσεις και να τους δοθούν τα επιδόματα που τους οφείλονται.

 

redblack smallΧάλασαν τη φιέστα του δημάρχου οι απεργοί της «Coca Cola». Ο Γιάννης Μπουτάρης την Δευτέρα 22 Δεκέμβρη επιχείρησε να στολίσει με χορηγό την πολυεθνική «COCA COLA» χριστουγεννιάτικα δέντρα, μπροστά στο δημαρχείο και απέναντι από τον Λευκό Πύργο, όμως τα σχέδια του χάλασαν οι απεργοί της «Coca Cola».Υπενθυμίζεται πως οι απεργοί συνεχίζουν για 15 και πλέον μήνες την απεργία, απαιτώντας την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

 

redblack smallΝα παρθούν πίσω οι απολύσεις και οι μετατάξεις απαιτούν οι εργαζόμενοι στα «Carrefour – Μαρινόπουλος». Χαρακτηρίζουν μάλιστα κοροϊδία και θράσος το σύνθημα της εταιρείας, «Carrefour – Μαρινόπουλος …μαζί προχωράμε μπροστά», καθώς στα 1.000 και πλέον καταστήματα, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών και επιδομάτων, με εντατικοποίηση που τους σακατεύει, με τρομοκρατικές μεταθέσεις που ισοδυναμούν με απολύσεις αλλά και με απολύσεις όσων σηκώνουν κεφάλι.  Παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την πάλη και να προχωρήσουν αν χρειαστεί σε 24ωρη απεργία, αν η εταιρεία δεν πάρει πίσω τις απολύσεις και τις μετατάξεις, και δεν δεχθεί την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 

redblack smallΜε σχεδόν καθολική συμμετοχή καθιστώντας την απολύτως επιτυχημένη, πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον όμιλο «Σκουλούδη» -ΙΝΟ, ΕΥΒΟΪΚΗ-για την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.

 

redblack smallΈνα ακόμα πρόγραμμα Voucher ολοκληρώνεται στις 31 Δεκέμβρη. Ένα πρόγραμμα που ευνοεί τα ΚΕΚ που παίρνουν αυξημένη επιδότηση σε σχέση με τα περσινά προγράμματα, ενώ οι λεγόμενοι «ωφελούμενοι» φυσικά μικρότερη!!!! Το δε πρόγραμμα δεν είναι πανελλαδικό αλλά αφορά σε περιφέρειες και θέτει ερωτηματικά για τον ρόλο των ΚΕΚ.

Για μια κριτική για το πρόγραμμα, βλ. εδώ την ανάλυση από τους V for Voucherades.

 

redblack smallΜία ακόμα μορφή ελαστικής εργασίας, αποτελεί το καθεστώς του λεγόμενου ιδιωτικού συνεργάτη της ΕΛΣΤΑΤ. Απλήρωτα σεμινάρια κακοπληρωμένη δουλειά που δεν ανταποκρίνεται στις δηλωμένες διαθέσιμες ώρες, φυσικά ανασφάλιστη εργασία, καθυστερήσεις στις πληρωμές, εργοδοτική αντιμετώπιση από τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ και πολλά ακόμα, αποτελούν κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτού του ιδιότυπου εργασιακού καθεστώτος.

 

Διαβάστε εδώ μια αναδημοσίευση από τη Σφήκα που αποτυπώνει εξαιρετικά τις παραπάνω συνθήκες 

 

redblack smallΝέα εργοδοτική δολοφονία σημειώθηκε στο ορυχείο Μαυροπηγής. Ένας 34χρονος άνδρας, εργαζόμενος σε εργολάβο της ΔΕΗ, έχασε τη ζωή του το πρωί της Τετάρτης 24 Δεκέμβρη, κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο ορυχείο. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν ως συγκολλητής στον εργολάβο και περίπου στις 11 το πρωί καλέστηκε να κολλήσει μια πόρτα ενός εργολαβικού φορτηγού. Κατά τη διαδικασία της συγκόλλησης για άγνωστους λόγους η πόρτα έφυγε και έπεσε επάνω του με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει. Ο 34χρονος,μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

«Μόνο με αγώνα και θυσίες μπορούμε να βάλουμε τέρμα στην κατάσταση αυτή που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, να μη θρηνούμε κάθε λίγο συναδέλφους για τα κέρδη τους», τονίζει σε ανακοίνωση το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, για το νεκρό εργάτη στο ορυχείο της Μαυροπηγής.

 

redblack smallΑκόμη ένα εργατικό ατύχημα ,για μας εργοδοτική δολοφονία, σημειώθηκε στο Νότιο Πεδίο στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Το εργοδοτικό έγκλημα έγινε την Παρασκευή 19/12 όταν στο Νότιο Πεδίο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας συγκρούστηκαν δύο φορτηγά της εταιρείας ΤΕΝΑ, με αποτέλεσμα ένας οδηγός να νοσηλεύεται στην εντατική του «Μαμάτσειου» με πολλαπλά κατάγματα και ένας να νοσηλεύεται με ελαφρύτερα τραύματα. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το ατύχημα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι στις εργολαβίες διακίνησης υλικών υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας, με φορτηγά κακοσυντήρητα. Επίσης αυτά συνοδεύονται με κακοπληρωμένους εργαζόμενους μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας υπό την απειλή της απόλυσης.

 

redblack smallΣτάση εργασίας την Τρίτη 23 Δεκέμβρη, έκαναν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.  Οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ – ΗΣΑΠ και Τραμ ζητούν την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας μέσω της επιστροφής στην επιχείρηση των απολυμένων και μεταταγμένων συναδέλφων τους.

 

redblack smallTις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα Public αποκαλύπτει κείμενο του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Aττικής, το οποίο μοιράστηκε σε εργαζόμενους σε διάφορα καταστήματα public στην Αττική, καλώντας τους να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους. Χαρακτηριστικά τονίζουν ότι,  πίσω από τα πορτοκαλί μπλουζάκια και τα χαμόγελα, βρίσκεται ένα ολόκληρο εργασιακό πρότυπο, το οποίο δοκιμάζει τις αντοχές των εργαζομένων.

 

redblack smallΣε τετράωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση στην Αθήνα τη Δευτέρα 22 Δεκέμβρη, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων. Ζητούν να μην καλυφθούν οι ρεμούλες στον ΟΚΑΝΑ, αλλά και να χορηγηθούν οι επιδοτήσεις προς τα προγράμματα ύψους 8.000.000 ευρώ.

 

redblack smallΜε απολύσεις για συνδικαλιστική δράση απειλεί εργαζομένους η διοίκηση του ιδρύματος «Η Παμμακάριστος» Να μην γίνει καμία απόλυση, καμία μείωση προσωπικού, απαιτεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος», τονίζοντας πως κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει. Αφορμή η απαράδεκτη στάση της διοίκησης του ιδρύματος, που έχει ανακοινώσει μείωση προσωπικού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η μείωση αυτή είναι τουλάχιστον επικίνδυνη και εγκληματική και θα χειροτερεύσει και άλλο η ζωή των ΑμεΑ που εξυπηρετούνται από την «Παμμακάριστο»

 

redblack smallΕν’τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στα ΝΠΙΔ Ειδικής Αγωγής – υπάρχουν περίπου 50 στην Αττική – είναι απλήρωτοι από 5-10 μήνες και γι’ αυτό το λόγο ο Σύλλογός τους (ΣΕΜΙΣΕΑ) έκανε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας. Οι απαντήσεις που πήραν ότι το θέμα θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση, δεν έπεισαν τους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν άμεσα.

 

redblack smallΕπίσης απλήρωτες από τον περασμένο Ιούλη και οι καθαρίστριες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η σύμβαση της εργολαβικής εταιρείας με το Νοσοκομείο έληξε, και το πιθανότερο είναι πως οι περισσότερες θα απολυθούν, αλλά η εταιρεία για να αποφύγει τις αποζημιώσεις τις κρατά κυριολεκτικά ομήρους. Το γεγονός αυτό και συνολικά το απαράδεκτο καθεστώς που βιώνουν οι εργαζόμενες στην εργολαβική εταιρεία καθαριότητας, κατήγγειλε την εβδομάδα που μας πέρασε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

 

redblack smallΑπλήρωτοι όμως εδώ και 1,5 μήνα παραμένουν και οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ. Σημειώνουμε ότι η απληρωσιά αποτελεί παγιωμένη εργοδοτική τακτική, καθώς εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν το μηνιάτικο, έχοντας ταυτόχρονα την αγωνία αν το ΚΘΒΕ  θα καταφέρει να παραμείνει ανοιχτό με βάση τα χρόνια προβλήματα και την περικοπή του 40% της επιχορήγησής του.  Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν μέσα από μαζικές συνελεύσεις, να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν όλα όσα τους στερούν συλλογικά, ενωμένοι, αποφασισμένοι για το δίκιο τους, παρά τη λάσπη και τις προσπάθειες να λοιδορηθεί ο αγώνας τους.

 

redblack smallΕργοδοτική επίθεση την εβδομάδα που μας πέρασε εναντίον εργαζομένων- συνδικαλιστών στο καζίνο Θράκης, που λειτουργεί υπό τη διοίκηση της «VIVERE AE». Μετά την μεταφορά του καζίνο, η διοίκηση προσπάθησε να στήσει εργοδοτικό σωματείο, ώστε να διασπάσει αυτό που ήδη υπήρχε και όταν δεν πέρασαν οι μεθοδεύσεις, η διοίκηση άρχισε τις απολύσεις. Συνολικά, στη διάρκεια ενός μήνα, απέλυσε εφτά εργαζόμενους που είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου και ήταν μέλη του Σωματείου. Αρχικά επικαλέστηκε «αναγκαστικές περικοπές» και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν ήταν καλοί στη δουλειά τους.

Επιπλέον, η εργοδοσία οφείλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους από το Σεπτέμβρη και το Νοέμβρη, ενώ τους παρακρατεί παράνομα μεγαλύτερο μέρος των φιλοδωρημάτων από αυτό που ορίζει η επιχειρησιακή σύμβαση.

 

redblack smallΑπό τη Βόρειο Ελλάδα και η επόμενη είδηση, καθώς σε απολύσεις εργαζομένων στα καταστήματα της Ξάνθης προχώρησε η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ “Μασούτης” με προφανή στόχο να διώξει τους παλιούς εργαζόμενους που έχουν ακόμη ορισμένα δικαιώματα, για να τους αντικαταστήσει με νέους πιο «φθηνούς» και εννοείται χωρίς δικαιώματα.

 

redblack smallΜειώσεις μισθών, διατήρηση του διαχωρισμού των εργαζομένων, ώστε να μειωθεί περεταίρω το επίπεδο του κατώτερου μισθού, κατάργηση του χρονοεπιδόματος και του επιδόματος τριετίας για τους νέους, προβλέπει η νέα κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) στον ΟΤΕ. Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, μεταξύ άλλων, η νέα ΣΣΕ προβλέπει την διατήρηση των μειωμένων μισθών και περεταίρω μείωσή τους κατά 1% για τα επόμενα τρία χρόνια.

 

redblack smallΑπεργία των εργαζομένων στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Οι διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» αποφάσισαν απεργίες, διεκδικώντας να πληρωθούν το δώρο και τα δεδουλευμένα 5 μηνών. Για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, συνελήφθη ο Β. Μπακατσέλος, μετά από μήνυση των εργαζομένων στην εφημερίδα .

 

redblack smallΤο χριστουγεννιάτικο δώρο του «the toc» στους εργαζόμενους,  ήταν οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις.  Από τους εργαζόμενους ζητήθηκε να υπογράψουν αλλαγή σύμβασης, η οποία, στην ουσία, εξαιρούσε την αμοιβή τα σαββατοκύριακα, με αντάλλαγμα μείωση ωραρίου και ρεπό. Λίγες ημέρες αργότερα, απολύθηκαν πέντε εργαζόμενοι.

 

redblack smallΤην καταβολή των δεδουλευμένων τους πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην ανασκαφή του θεάτρου στη Γόρτυνα, του Ηρακλείου Κρήτης με την κινητοποίηση τους. Οι 14 εργαζόμενοι, κατάφεραν να τους δοθούν τα δεδουλευμένα των δύο μηνών, από την πρώτη κιόλας μέρας της πραγματοποίησης της επίσχεσης εργασίας, τη Δευτέρα 22 Δεκέμβρη.

 

redblack smallΗ ΕΣΕ-Αθήνας στο πλευρό των Σύριων προσφύγων. Την Παρασκευή 19/12 μέλη της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης Αθήνας, επισκέφθηκαν τους Σύριους πρόσφυγες στους οποίους μεταφέρανε και παραδώσανε ρούχα, παπούτσια και φάρμακα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες τους. Συζητήσαν επίσης μαζί τους για τον πόλεμο στη χώρα τους, την προσφυγοποίησή τους, τον αγώνα τους. Ακούσανε τα προβλήματα και τις αγωνίες τους και υποσχεθήκανε να κρατήσουν επαφή μαζί τους και να τους βοηθούν όπου χρειαστεί και όπου μπορούν.

 

redblack smallΣυγκλονιστικά είναι τα στοιχεία της της Εθνικής Μελέτης Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (ΕΜΕΝΟ). Αντιμέτωπος ακόμη και με το φάσμα της πείνας βρίσκεται ο ένας στους 25 κατοίκους αυτής της χώρας. Για το 4,1% όσων μέχρι στιγμής έχουν λάβει μέρος στην πρώτη Εθνική Μελέτη Υγείας, καταγράφονται ενδείξεις διατροφικής ανασφάλειας, με πολύ απλά λόγια δηλαδή έλλειψη φαγητού στο νοικοκυριό τους: η διατροφική ανασφάλεια είναι μέτρια για το 2,8% και σοβαρή για το 1,2%.

 

redblack smallΤο θράσος της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας δεν έχει όρια! Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση της  Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης Θεσσαλονίκης, αναφορικά με το εξώδικο που έστειλαν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ΓΣΕΕ, στους εκπροσώπους της συνδικαλιστικής παράταξης “Πρωτοβουλία για την ενότητα εργαζομένων Ε.Λ.Β.Ο.” Και όλα αυτά γιατί τόλμησαν και είπαν το αυτονόητο. Ότι οι εργατοπατέρες των γραφειοκρατικών συνδικάτων και οι επαγγελματίες συνδικαλιστές, προκηρύσσουν απεργίες-πυροτεχνήματα και δεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων παρά μόνο για τα προνόμια τους, προσθέτει η ανακοίνωση της ΕΣΕ-Θεσσαλονίκης.

 

redblack smallΤέλος, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν ξεχνάμε τους φυλακισμένους συντρόφους και αγωνιστές. Καλέσματα για συγκεντρώσεις αλληλεγγύης απευθύνουν συλλογικότητες  για  31/12,  σε φυλακές Κορυδαλλού, Διαβατών και Λάρισας.

 

[Το εργασιακό δελτίο μεταδίδεται καθημερινά από τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ :http://radiofragmata.espivblogs.net]

 

Μπορείτε να ακούσετε ή να κατεβάσετε το εργασιακό δελτίο #43 από το omnia sunt communia εδώ

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *