Αυταρχισμός από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ με συνδικαλιστική δίωξη

αρχείο λήψηςΟ Προέδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, λειτουργώντας αυταρχικά, κάλεσε σε απολογία για «αναξιοπρεπή, ανάρμοστη και ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός υπηρεσίας» σύμφωνα με τον ν. 4057/2012 τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλου Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, Νίκο Κλουβάτο.
Αυτό που ενόχλησε τον Γεωργίου είναι η συνδικαλιστική δράση του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος. Με τη συνδικαλιστική δίωξη θέλει να περάσει το μήνυμα στους εργαζόμενους ότι ή συμφωνείτε με τη διοίκηση ή τιμωρείστε. Ή σκύβετε το κεφάλι ή διώκεστε. 

4 απαντήσεις στο “Αυταρχισμός από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ με συνδικαλιστική δίωξη”

  1. Είναι εξαιρετικά ύποπτο το ότι η ΝΔ και συγκεκριμένα το υπουργείο οικονομικών προέτρεξε να καταγγέιλει την “ανάρμοστη συμπεριφορά” του κ. Γεωργίου αμέσως πριν τις καταγγελίες της ΕΛΣΤΑΤ για: Eπανειλημένη απόπειρα αλλοίωσης και καθυστέρησης των πορισμάτων της παρέμβασης στο νομικά ανεξάρτητο έργο της από το υπουργείο οικονομικών και άλλους κυβερν. / παραρκυβερν. παράγοντες, καθώς και απόκρυψης στοιχείων απο υπουργεία (δείτε εδώ: http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/report_adv_2014_GR_0.pdf ). Από πότε η ΝΔ έγινε προασπιστής των εργασιακών δικαιωμάτων; Είναι άλλη μια βρωμερή και προφανής προσπάθεια θόλωσης του τοπίου απο την ΝΔ-κυβέρνηση, που πανικοβάλλεται λίγο πριν από τις εκλογές από άλλη μία απόδειξη του πόσο κολυμπάει στη διαφθορά και του τρόπου με τον οποίο επιχειρεί να ποτίσει τον τύπο με “ευνοϊκά” στατιστικά στοιχεία.
    Ως προς την/τον χρήστη που αναδημοσιεύει εδώ ουσιαστικά την ανακόινωση του γραφέιου τύπου της ΝΔ, είμαι σίγουρος πως είχε καλές προθέσεις αλλά καλό θα ήταν τουλάχιστον να δινόταν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν αυτές οι καταγγελίες.

    1. Η είδηση δεν αναφέρεται στην παρέμβαση για καθυστέρηση της αναθεώρησης των στοιχείων που αφορούν στη Διαδικασία περί Υπερβολικού Ελλείμματος και που σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με “προάσπιση εργασιακών δικαιωμάτων”. Αφορά στην ανάδειξη μιας πάγιας τακτικής της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ να παρεμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση. Συνδικαλιστής διώκεται με νομικά τερτίπια για τη συνδικαλιστική του δράση η οποία χαρακτηρίζεται ως “αναξιοπρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά” του υπαλλήλου. Μιλάμε για αυταρχισμό καθώς ή συμφωνείς με τη διοίκηση ή διώκεσαι!

  2. Σαν τριτος να πω πως το βλεπω εγω?
    Το μπλογκ το βλεπει (και καλα κανει)
    απο την δικη του πλευρα που ειναι η συνδικαλιστικη.
    Υπαρχει δίωξη συνδικαλιστη απο τον απιθανο τυπο που προισταται της ΕΛΣΤΑΤ
    και η οποια ουτως ειπειν,ειναι μεν αμεξαρτητη αρχη,αλλα φερεφωνο της καθες κυβερνησης που το μεταχειριζεται κατα το δοκουν.
    Αλλα το ΟΜΝΙΑ δεν αναφερεται σε αυτο.Αναφερεται ξεκαθαρα σε μια διωξη εναντιον εργαζομενου,που τελειως τυχαια,ειναι και συνδικαλιστης.
    Α.Η

  3. Αυταρχισμός από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ με συνδικαλιστική δίωξη

    αρχείο λήψηςΟ Προέδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, λειτουργώντας αυταρχικά, κάλεσε σε απολογία για «αναξιοπρεπή, ανάρμοστη και ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός υπηρεσίας» σύμφωνα με τον ν. 4057/2012 τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλου Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, Νίκο Κλουβάτο.
    Αυτό που ενόχλησε τον Γεωργίου είναι η συνδικαλιστική δράση του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος. Με τη συνδικαλιστική δίωξη θέλει να περάσει το μήνυμα στους εργαζόμενους ότι ή συμφωνείτε με τη διοίκηση ή τιμωρείστε. Ή σκύβετε το κεφάλι ή διώκεστε.

    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:https://omniasuntcommunia.espivblogs.net/2015/01/06/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CF%83%CF%84%CE%B1/

    https://athens.indymedia.org/post/1537943/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *