ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου

apergia_kyr_21114_zΣτο «Φαρεναίτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, η αυταρχική εξουσία έχει δημιουργήσει ειδικό σώμα ασφαλείας το οποίο πυρπολεί όλα τα βιβλία, καθώς έχουν κηρυχτεί παράνομα, στην προσπάθεια της να κάνει τους πολίτες «ευτυχισμένους» και φυσικά να τους κρατήσει κοιμισμένους και υπόδουλους. Στη σημερινή κοινωνία το βιβλίο  μοιάζει παράνομο αλλά το πράγμα αλλάζει  αν είναι να το δει κανείς σαν προϊόν. Στην κοινωνία της ελεύθερης αγοράς τα σώματα ασφαλείας καταστέλλουν τις αντίθετες φωνές φτάνει να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλο-βιβλιοπωλών, χορηγών του πολιτισμού και των τεχνών που διαμορφώνουν τους πολίτες-καταναλωτές αφαιρώντας τους όλες τις άλλες ιδιότητες.
Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της βίας του αστυνομικού κράτους που καταδυναστεύει τις ζωές μας τα τελευταία χρόνια.
Η ειρηνική περιφρούρηση της απεργίας του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου, έξω από το βιβλιοπωλείο  Ιανός στην οδό Σταδίου, υποστηριζόμενη από αλληλέγγυους πολίτες αλλά και  σωματεία όπως το δικό μας, πνίγηκε στα δακρυγόνα και χτυπήθηκε αλύπητα από τις δυνάμεις καταστολής. Από τη λύσσα και το μένος των «σωμάτων ασφαλείας» δεν γλύτωσαν ούτε περαστικοί που είχαν την «τύχη» να περνούν από εκεί, αφού συνελήφθει ακόμα και ένας πατέρας με τον γιό του!
Στην επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο βιβλιοπωλείο Ιανός, η οποία «ενορχηστρώθηκε» από την ίδια την ιδιοκτησία του βιβλιοπωλείου, καθώς και αργότερα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, συνελήθφησαν άλλοι 5 συναγωνιστές, οι οποίοι οδηγήθηκαν την επόμενη μέρα (Δευτέρα) στην Ευελπίδων μέχρι να καταπέσουν για άλλη μια φορά οι γελοίες και κατασκευασμένες από την αστυνομία κατηγορίες.
Το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία Πλαίσιο δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και  αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές , στον Σύλλογο Βιβλίου και Χάρτου για τον τίμιο και  διαρκή αγώνα που κάνει καθώς και σε όλους αγωνίζονται για την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στην αδηφαγία της «ελεύθερης αγοράς» που θέλει τους εργαζόμενους σκλάβους  πίσω από φανταχτερές βιτρίνες, χωρίς αργίες, ρεπό, προσωπική ζωή και αξιοπρέπεια. 
Θα νικήσουμε.
                                                    
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ

Μία απάντηση στο “ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *