ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

vodafone apolyseisΗ Ειρήνη και ο Χρήστος είναι συνάδελφοι μας οι οποίοι εργάζονταν για αρκετά χρόνια στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών. Στο πλαίσιο της αποδόμησης των σταθερών σχέσεων εργασίας, με το συνεχές outsourcing και τις αλλεπάλληλες «εθελούσιες» εξόδους, μαζικές απολύσεις στην πραγματικότητα, η διοίκηση της Vodafone προχώρησε στην απόλυση των συναδέλφων με την δικαιολογία της χαμηλής απόδοσης.

Θα ήταν πλεονασμός να αναφερθούμε σε μια ακόμα ανακοίνωση για την εντατικοποίηση της εργασίας στο εν λόγω τμήμα, τους ακατόρθωτους στόχους επίτευξης, τις απλήρωτες υπερωρίες κ.ά. Ακόμα και σε αυτό το απαράδεκτο σύστημα αξιολόγησης της εταιρείας θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι εργάζονταν επί σειρά ετών κρινόμενοι στο παρελθόν με «Καλή Απόδοση».

Ο πραγματικός λόγος των απολύσεων ήταν άλλος. Οι συνάδελφοι ήταν τυπικοί στα καθήκοντά τους αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τη διεύθυνση. Η άρνησή τους να παραμείνουν στην εργασία επιπλέον ώρες για να διεκπεραιώσουν αιτήματα πελατών, χωρίς καν να πληρώνονται γι’ αυτό, η επιμονή τους στην δίκαιη τήρηση του ωραρίου και η ανοιχτή κριτική που είχαν κάνει στο σύστημα αξιολόγησης, ήταν η ουσία και η πραγματική αιτία της απόλυσής τους. Οι συνάδελφοι αποφάσισαν να αντιδράσουν στην καταχρηστική απόλυση από την διοίκηση της εταιρίας, αναδεικνύοντας την υποκρισία της αξιολόγησης και διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία.

Στο δικαστήριο, απέναντι στις ανοιχτές συκοφαντίες στελεχών της διοίκησης για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα των συναδέλφων αλλά και για τα γεγονότα αντιτάξαμε την καθημερινή πίεση που δεχόμαστε όλοι μας. Απέναντι στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τους Team Leaders οι οποίοι με προθυμία προσήλθαν ως μάρτυρες κατηγορίας, υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να δουλεύουμε σε ανθρώπινες συνθήκες. Η απόφαση του δικαστηρίου απαιτεί από την εταιρεία να προσκομίσει περαιτέρω έγγραφα επειδή προφανώς δεν έπεισαν με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους. Αναμένουμε σήμερα 07/01 να τα καταθέσουν ως έχουν υποχρέωση.

Όποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου, η απόφαση ήδη έχει παρθεί από όλους τους συναδέλφους που στηρίζουν έμπρακτα αυτόν τον αγώνα. Δεν εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην δικαστική απόφαση. Στον εργασιακό «πόλεμο» που μας έχει κηρύξει η Vodafone (μη υπογραφή ΕΣΣΕ κτλ), συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων, την ανατροπή του outsourcing, την υπεράσπιση των σταθερών σχέσεων εργασίας.
Aπαιτούμε:
• Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΙΧΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΑΝΤΖΙΟΥ
• Να σταματήσει το outsourcing
• Όλοι οι «επινοικιαζόμενοι» συνάδελφοι μας να γίνουν εργαζόμενοι της Vodafone
• Να υπάρξουν σταθερές σχέσεις εργασίας για όλους

TO ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *