Στη Γενική Ανακύκλωση ΑΕ δεν υποχωρούν οι εργάτες αλλά η εργοδοσία!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ
anakyklosi
13/1/2015

Πρώτες υποχωρήσεις της Γενικής Ανακύκλωσης στους εργαζόμενους με καταβολή δεδουλευμένων και σταμάτημα των διώξεων απεργών κα αλληλέγγυων.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εξέταση της εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας στα Άνω Λιόσια  μετά από προσφυγή των απεργών της Γενικής Ανακύκλωσης, της Ένωσης Μεταναστών Εργατών  και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ασπρόπυργου-Ελευσίνας. Συγκεντρώθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι έξω από το χώρο φωνάζοντας συνθήματα.

Οι εργαζόμενοι έφεραν την εταιρία μπροστά στις ευθύνες της και αναγκάστηκε να συμφωνήσει στα εξής:

1.       Η εταιρία αποσύρει όλες τις μηνύσεις, τουλάχιστον τέσσερις(!) , σε βάρος των απεργών με τις οποίες είχε προκληθεί η επέμβαση των ΜΑΤ και οι ομαδικές συλλήψεις  στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου 32 ατόμων, 27 απεργών και πέντε αλληλέγγυων, ανάμεσα τους ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Τζαβέτ Ασλάμ, πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.

2.       Η εταιρία θα καταβάλει το σύνολο των δεδουλευμένων μισθών, δώρων και επιδόματος αδείας σε όλους τους εργαζόμενους.

3.       Η εταιρία αποδέχεται ότι οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν απεργία στις 5/12/2015 και δεν αποχώρησαν οικειοθελώς, όπως ισχυρίζονταν και έτσι θα δώσει την νόμιμη λήξη της τετράμηνης σύμβασης.

4.       Η εταιρία θα καταβάλει τα ένσημα στο ΙΚΑ και θα αποδώσει βεβαίωση εργοδότη για το ΙΚΑ( ώστε να ανανεωθούν άδειες παραμονής και βιβλιάρια υγείας).

Η αγωνιστική κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη δικαίωση του αγώνας.

Η μεγάλη εκκρεμότητα είναι τα δεδουλευμένα των μονίμων εργαζόμενων για τους οποίους η εταιρία υποσχέθηκε ότι αυτή την Παρασκευή 16/1 θα καταβάλει ένα επιπλέον ποσό.

Την Παρασκευή 16 Γενάρη θα συγκεντρωθούμε στο εργοστάσιο και θα πάμε στα Γραφεία της εταιρίας για να πληρωθούμε, όπως συμφώνησε και η διεύθυνση.

 

Με την στήριξη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Μία απάντηση στο “Στη Γενική Ανακύκλωση ΑΕ δεν υποχωρούν οι εργάτες αλλά η εργοδοσία!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *