ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ WIND & ΣΤΗ VODAFONE

granaziaΣτις 13 Ιανουαρίου 2015 το Σωματείο της Wind έλαβε ένα e-mail από τη Διεύθυνση Προσωπικού στο οποίο επισυνάπτεται αρχείο με τον τίτλο “Split per source and destination». Στο αρχείο αυτό περιέχονται αριθμοί εργαζομένων σε Forthnet, Multimedia, CRS, WH και VF, κάποιοι εκ των οποίων αντιστοιχούν σε μια κατηγορία με τίτλο Redundant, δηλ.πλεονάζοντες, πράγμα που πιθανά σημαίνει απολύσεις εργαζομένων σε μαζική κλίμακα ή μεταφορά σε εργολαβίες.
Tα Σωματεία Wind – Vodafone απευθυνθήκαμε άμεσα στις διοικήσεις καλώντας σε συνάντηση με σκοπό τη διασαφήνιση και την ερμηνεία των επιμέρους στοιχείων που περιέχονται στην επιστολή, καθώς και την κατάσταση, τη διάρθρωση και την πιθανή εξέλιξη της απασχόλησης μέσα στην επιχείρηση.
Τα Σωματεία εργαζομένων στη Wind, Forthnet και Vodafone βρίσκονται στη διαδικασία διεκδίκησης Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων στην κάθε εταιρία. Από την άλλη μεριά οι διοικήσεις των τριών εταιρειών προχωρούν σε απολύσεις, επεκτείνουν τις εργολαβίες & παράλληλα δείχνουν «το κοινωνικό τους πρόσωπο» καλύπτοντας θέσεις εργασίας μέσω της επινοικίασης των εργαζομένων με μνημονιακούς όρους εργασίας είτε με τους εργαζόμενους από τα προγράμματα «Voucher» με μισθούς των 250 ευρώ (οι οποίοι επιδοτούνται πλήρως από τον ΟΑΕΔ) και αρνούνται να υπογράψουν συλλογική σύμβαση με διαφορετικές προφάσεις κάθε φορά.
Με δεδομένη την στάση των 3 διοικήσεων απέναντι στους εργαζόμενους, αξίζει εδώ να αναφέρουμε τον ισχυρισμό της διοίκησης της Wind ότι δεν θα υπάρξει μείωση προσωπικού (αναφερόμενοι μόνο σε συνολικό αριθμό και όχι σε άτομα) το συγκεκριμένο mail εγείρει σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με τους σχεδιασμούς επί των θέσεων και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.
Ανεξάρτητα από την ερμηνεία που θα μας δοθεί (αν μας δοθεί) σχετικά με το περιεχόμενο του αρχείου, είναι γεγονός ότι οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες με τις εργολαβίες, τις απολύσεις, την κατάργηση των συμβάσεων, τις μειώσεις μισθών, την επινοικίαση εργαζομένων, την εντατικοποίηση, καθιστούν σαφές ότι οι εταιρίες προσπαθούν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την κερδοφορία τους με την ολομέτωπη επίθεση στους εργαζομένους.
Παράλληλα οι κυβερνήσεις επικροτούν ή κάνουν πλάτη σε αυτές τις τακτικές, ποινικοποιώντας την συνδικαλιστική δράση, απορρίπτοντας κάθε εργασιακή διεκδίκηση, καταστέλλοντας βίαια κάθε αγώνα και διαλύοντας τις κοινωνικές δομές.
Υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα που εγείρονται και μας αφορούν όλους:
1- Έχει προχωρήσει ή/και ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς συγχώνευσης της Forthnet-Nova από τις Vodafone- Wind?
2- Tι προβλέπεται για το προσωπικό?
3- Γιατί οι διοικήσεις δεν ενημερώνουν τα Σωματεία όπως νόμιμα οφείλουν να κάνουν?
Συνάδελφοι η καλύτερη απάντηση στους σχεδιασμούς τους θα δοθεί από εμάς και τους αγώνες μας. Σας καλούμε να συσπειρωθείτε στα Σωματεία μας, να συναποφασίσουμε και να αναλάβουμε από κοινού δράση, να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, χωρίς αναθέσεις, ώστε να διεκδικήσουμε αγωνιστικά & ενωτικά, με άλλους όρους, καλύτερους, τις συνθήκες που επιβάλλει η αξιοπρέπειά μας.
Για άλλη μια φορά τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα μας συλλογικά και αποφασιστικά σε κάθε ενέργεια από κυβερνήσεις και εργοδότες που αποσκοπούν και επιφέρουν απώλεια θέσεων εργασίας και επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, τρομοκράτηση και φίμωση των εργαζομένων και γενικά σε κάθε χτύπημα ενάντια στη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Και αυτός ο αγώνας θα πρέπει να μας βρει αποφασισμένους και οργανωμένους.
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
-ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
-ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ & ΣΤΑ VOUCHER.
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ
-ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Ενωμένοι στα Σωματεία μας συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΠΑ.Σ.Ε.WIND & ΠΑ.Σ.Ε.VODAFONE

 

 

Μία απάντηση στο “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ WIND & ΣΤΗ VODAFONE”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *