Να ανακληθεί άμεσα η παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου συναδέλφου από τη MIGATO AE.

Αναδημοσίευση από Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Παράσταση διαμαρτυρίας, Τρίτη 3 Φλεβάρη στις 6 μμ, Κατάστημα Migato Ερμού 34 & Φωκίωνος 8

Τετάρτη 4 Φλεβάρη στις 11 πμ, παράσταση στην επιθεώρηση εργασίας Ηλιούπολης (Πλατεία Φλέμινγκ 2)

αρχείο λήψηςΤο ακραίο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας της εταιρίας MIGATO A.E., με την απόλυση συναδέλφου τεχνικού αμέσως μόλις ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η εργοδοσία επιστρατεύει κάθε μέσο με στόχο να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους.

Η συνάδελφος τεχνικός εργαζόταν στην εταιρία, υπό το άθλιο καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών, μεθόδευση την οποία χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά οι εργοδότες με σκοπό να θέτουν υπό αμφισβήτηση τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων. Η συνάδελφος εξαναγκάστηκε να υπογράψει λύση της σύμβασης της, καθώς η εταιρία επικαλέστηκε υπογραφή νέας που θα όριζε αλλαγή των όρων εργασίας. Η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρίας στις συνεχείς ερωτήσεις της συναδέλφου, απάντησαν ότι θεωρούν πως πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση!

Κατά τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, την περασμένη Τρίτη, η εργοδοσία παρέμεινε αδιάλλακτη, αρνούμενη να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του σωματείου. Την Τετάρτη 4 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας Ηλιούπολης.

Η κοροϊδία απέναντι στη συνάδελφο αλλά και ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση κάθε εργαζόμενου δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα για την επαναπρόσληψη της εγκύου συναδέλφου. Η στήριξη μας σε κάθε συνάδελφο που διεκδικεί τη βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας του, που αμφισβητεί την εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα δικαιώματά του είναι δεδομένη. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία δεν θα μείνει αναπάντητη. Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι την δικαίωση της συναδέλφου.

Καλούμε τα σωματεία να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να εκδώσουν ψηφίσματα αλληλεγγύης στην εργαζόμενη. Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο αγώνας ενάντια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας είναι κοινός αγώνας όλων των σωματείων, όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Ο κοινός μας αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η ελπίδα και η δύναμη μας.

 

Διεκδικούμε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις σε σχέση με το 2009, αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπή ζωή, μείωση των ωρών εργασίας, κανονικές προσλήψεις – κατάργηση του άθλιου καθεστώτος του Δελτίου παροχής υπηρεσιών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.

 

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη και την πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της συναδέλφου!

 

Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν! Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία και απαντάμε στην αυθαιρεσία.

redblack small

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου για την παράσταση διαμαρτυρίας:

 

 

Την Τρίτη 27/01 πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας MIGATO Α.Ε. στον Άλιμο, ενάντια στην παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου συναδέλφου μας. Η εργοδοσία όταν ενημερώθηκε για την εγκυμοσύνη εξανάγκασε την εργαζόμενη σε υποχρεωτική παραίτηση, ενώ σε σχετική ερώτηση του σωματείου προς την εταιρεία δόθηκε από τον υπεύθυνο η κυνική απάντηση: «Έτσι! Διευθυντικό δικαίωμα!». Το εν λόγω περιστατικό αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της καταστροφικής πολιτικής που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο απέναντι στους εργαζόμενους.

Η κινητοποίηση ήταν μια πρώτη απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία της MIGATO A.E. και στηρίχτηκε εκτός από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, από το Σωματείο Εργαζόμενων του δήμου Αγ. Δημητρίου και την Ανοικτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου. Οι υπεύθυνοι ωστόσο της εταιρείας παρέμειναν αδιάλλακτοι και δεν δέχτηκαν να συναντήσουν τους εκπροσώπους του σωματείου.

Ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών δηλώνουμε απερίφραστα τη στήριξη μας σε κάθε συνάδελφο που διεκδικεί τη βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας του, που αμφισβητεί την εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα δικαιώματά του.
Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία δεν θα μείνει αναπάντητη. Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι την δικαίωση της συναδέλφου.
Την Τετάρτη 4 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας της Ηλιούπολης, ενώ θα προηγηθούν κι άλλες παρεμβάσεις.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί τα σωματεία να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να εκδώσουν ψηφίσματα αλληλεγγύης στην εργαζόμενη. Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο αγώνας ενάντια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας είναι κοινός αγώνας όλων των σωματείων, όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Ο κοινός μας αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η ελπίδα και η δύναμη μας

redblack smallredblack small

Σωματείο εργαζομένων Ομίλου Intracom: Ψήφισμα για την απόλυση εγκύου στη MIGATO

Όταν η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν έχει όρια, η αλληλεγγύη είναι η απάντηση:

“Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου συναδέλφισας από την εταιρία MIGATO AE, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που δίνει η εργαζόμενη μηχανικός μέσα από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Η συναδέλφισα τεχνικός εργαζόταν στην εταιρία, υπό το άθλιο καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών, μεθόδευση την οποία χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά οι εργοδότες με σκοπό να θέτουν υπό αμφισβήτηση τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων. Όταν η συναδέλφισσα ανακοίνωσε στην εταιρία την εγκυμοσύνη της, η εργοδοσία την ανάγκασε να υπογράψει λύση της σύμβασης της, επικαλούμενη υπογραφή νέας που θα όριζε αλλαγή των όρων εργασίας. Ουσιαστικά η εργαζόμενη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Ωστόσο, η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη. Αντιθέτως, στις συνεχείς ερωτήσεις της για την υπογραφή νέας σύμβασης, η εταιρία απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση!

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικών αυθαιρεσιών. Έρχεται ακόμη να επιβεβαιώσει, ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου μας έχει φέρει 100 χρόνια πίσω, με τα αφεντικά να νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες βαφτίζονται «συνεργάτες/δες», με στόχο να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τρομοκρατούνται, απειλούνται και εργάζονται υπό το καθεστώς συνεχούς φόβου.

Εμείς τους απαντάμε ότι η επίθεση στη μητρότητα, η τρομοκρατία που βιώνουν εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία, η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και η χειροτέρευση των όρων εργασίας δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη συναδέλφισα και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή της, την πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της!

Να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία και η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κανένας εργαζόμενος καμία εργαζόμενη μόνος του/μόνη της, με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία”.

Πηγή: ertopen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *