ΣΒΕΜΚΟ: Για τη ρατσιστική επίθεση στον Ξενώνα της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο

Καταδικάζουμε τη ρατσιστική επίθεση με απειλή όπλου στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, την Παρασκευή, 09/01/2015.

αρχείο λήψηςΟ δράστης, Ι.Σ., πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στέλεχος της ΝΔ, εισέβαλε στο χώρο του Ξενώνα με αφορμή ανυπόστατη κατηγορία σχετικά με υποτιθέμενη κλοπή του σκύλου του. Υπό την απειλή περιστρόφου, «εξύβρισε χυδαία τους εργαζόμενους του ξενώνα και καταφέρθηκε κατά των παιδιών με ρατσιστικές αναφορές για την καταγωγή τους», κραυγάζοντας ταυτόχρονα «είμαι χειρότερος από τους χρυσαυγίτες». Αυτά καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωσή τους [1].

Στις 14/01/2015 πραγματοποιήθηκε η δίκη απουσία του κατηγορουμένου. Το ρατσιστικό κίνητρο δεν έγινε δεκτό από την έδρα και ο δράστης καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, κατάσχεση του όπλου του και σε καταβολή αποζημίωσης ύψους 300 ευρώ.

Το ΣΒΕΜΚΟ στηρίζει την πρόθεση της ΑΡΣΙΣ να καταθέσει νέα μήνυση δυνάμει του αντιρατσιστικού νόμου, ώστε να αναγνωριστεί το ρατσιστικό κίνητρο. Κάθε προκλητική ρατσιστική επίθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα και χωρίς συμβιβασμούς.

Οι εργαζόμενοι της ΑΡΣΙΣ, παρά τα σημαντικά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη σωστή λειτουργία των δομών και την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους ανήλικους ωφελούμενους. Η ανοχή στις ρατσιστικές επιθέσεις οδηγεί σε ακόμη περισσότερες παρόμοιες ενέργειες, ενώ οι έως τώρα κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν σαν όπλο το «χαρτί του ρατσισμού» για να διαιρέσουν τους εργαζόμενους, κάνοντας και το έργο τους ακόμη πιο δύσκολο. Ο φράχτης στον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και όλες οι σχετικές πολιτικές άνοιξαν το δρόμο και στους νεοναζί δολοφόνους της Χ.Α.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, των μεταναστών και οποιουδήποτε γίνεται δέκτης ρατσιστικών επιθέσεων.

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ-ΣΒΕΜΚΟ

1.http://arsis.gr/ratsistiki-epithesi-me-tin-apili-oplou-ston-xenona-asinodefton-anilikon-etounton-asilo-tis-arsis-sto-oreokastro/#more-3719

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *