Αλληλεγγύη στους απολυμένους της ΕΡΤ-Όλες/οι στο Ραδιομέγαρο

Πέρασαν είκοσι μήνες από την ημέρα που η ΕΡΤ έκλεισε και χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους. Από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν σταμάτησαν ούτε για μια μέρα να διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους, δεν σταμάτησαν ποτέ να λειτουργούν με γνώμονα την συλλογική τους δύναμη και ποτέ δεν άφησαν την αλληλεγγύη μεταξύ τους να εξανεμιστεί και να υποχωρήσει μέσα στις δυσκολίες της εποχής. Πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους και είναι ταξικό καθήκον όλης της εργατικής τάξης να στηρίξει αυτόν τους τον αγώνα.

Τις τελευταίες μέρες, ένα κλίμα ανάθεσης και εφησυχασμού έχει εγκαθιδρυθεί μέσα στην κοινωνία μετά την αλλαγή της κυβέρνησης. Όλη η αντίληψη που διέπει αυτή την αλλαγή έχει απλωθεί στο εσωτερικό της εργατικής τάξης και διάφορες φωνές προσπαθούν να την πείσουν πως το χρήσιμο και το σοφό αυτή την στιγμή, είναι η ανοχή και η σίγαση των φωνών μας για να μην ταραχθεί ένα αόριστο γενικό καλό.

Η κινητοποίηση που είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό η ΠΟΣΠΕΡΤ μπροστά από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων και η οποία έτυχε να συμπέσει με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες για το χρέος, αντιμετωπίστηκε από πολλούς ως πράξη προδοσίας απέναντι σε μια εθνική υπόθεση. Κατηγορήθηκε πως «σπάει» την εθνική ενότητα. Όμως το να προτάσσεις τα υλικά συμφέροντά σου, το να αγωνίζεσαι και να διεκδικείς με βάση αυτά δεν είναι είναι τίποτα άλλο πέρα από την υπεράσπιση της πραγματικότητας απέναντι σε φαντασιώσεις.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βρίσκονται ακόμα χωρίς δουλειά, συνεχίζουν να αγωνίζονται για αυτήν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποχωρήσουν ούτε ένα βήμα. Οι εργάτες άλλωστε το γνωρίζουμε καλά: Ό,τι δεν κατακτήσουμε μόνοι μας κανείς δεν θα μας το δώσει και όσο οι ανάγκες μας είναι υπαρκτές θα είναι υπαρκτή και η αναγκαιότητα να αγωνιζόμαστε για αυτές. Δεν θα υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα για καμία κυβέρνηση και για καμία θεσμική αλλαγή. Θα είμαστε στους δρόμους και στους αγώνες μέχρι τη νίκη της τάξης μας.

Η Κλαδική ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει και καλεί στο συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΕΡΤ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, την Τετάρτη 11/2, στις 17:30.

ροσιναντε4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *