Οι αγαπημένοι εργαζόμενοι της διαπλοκής

20150208.2150.mega_.channel.apeiles.metaloryxoi-e1423430254733Μπορεί να μην είπαν κουβέντα για τους χιλιάδες ανέργους του Μνημονίου, τις απολύσεις των καθαριστριών, το κλείσιμο της ΕΡΤ, τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς, μπορεί να σιώπησαν επιδεικτικά  για την κατάργηση του κατώτατου μισθού των 750 ευρώ  και να μην είπαν κουβέντα για όσους τόσα χρόνια ζούσαν στα όρια της φτώχειας, χωρίς ρεύμα σε απόλυτες συνθήκες εξαθλίωσης, οι δημοσιογράφοι όμως του  Mega  χθες ανακάλυψαν ποια είναι η τιμημένη εργατιά. Ο λόγος φυσικά για το χθεσινό κεντρικό δελτίο  το οποίο ανέδειξε με περισσή χαρά τις απειλές των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός ομίλου Γ. Μπόμπολα στην Χαλκιδική , ότι αν δεν προχωρήσουν οι εργασίες στο ανοικτό όρυγμα στις Σκουριές θα κλειστούν στις στοές και θα φτάσουν….στα άκρα κατεβαίνοντας σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα.

Δεν είναι καθόλου τυχαία φυσικά η συγκυρία που το Μεγάλο Κανάλι του Μπόμπολα ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τους εργαζόμενους του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού εγκλήματος στην Ευρώπη, τους οποίους βάζει μπροστά η εταιρεία για να δημιουργήσει σκηνικό έντασης.  Η προβολή τους συμπίπτει με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι κάθε επένδυση θα εξετάζεται για το αν τελικά υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του περιβάλλοντος, δηλαδή ότι η νομιμότητα που καταπατήθηκε βάναυσα και για την οποία αδιαφορούσε επιδεικτικά το Mega Channel τόσα χρόνια θα εφαρμοστεί στις Σκουριές. Τυχαίο δεν είναι φυσικά ούτε ότι λίγα λεπτά πριν ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μεταξύ άλλων τον έλεγχο των αδειών λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών και την προκήρυξη διαγωνισμού για την αδειοδότησή τους.

Είναι περιττό φυσικά να αναφέρουμε πως οι εκατοντάδες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής στο βουνό, αλλά και στις πόλεις, οι διώξεις και η καταστολή εναντίον αγωνιστών αποσιωπήθηκαν με τον πιο προκλητικό τρόπο, είναι γνωστές εξάλλου για το Μέγκα οι άορατες πορείες της Θεσσαλονίκης όπως και οι αόρατοι για την προηγούμενη κυβέρνηση άνθρωποι.

Για το Μέγκα σημασία έχουν μόνο εργαζόμενοι, που αδιαφορώντας φυσικά για την καταστροφή του τόπου τους, ζητούν μόνο το ψωμί τους, λες και αυτοί θα μπορούν να επιβιώσουν σε έναν ρημαγμένο τόπο.

Οι μόνοι εργαζόμενοι που έχουν τελικά σημασία για το Μεγκα είναι όσοι αγνοώντας ότι αυτό που κάνουν υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των αφεντικών τους, συναινούν στην διαπλοκή.

Σ.Π.

Πηγή:

http://alterthess.gr/content/oi-agapimenoi-ergazomenoi-tis-diaplokis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *