Κανένας εργαζόμενος δε θα μείνει μόνος! – Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της MIGATO στο Βόλο

 Ελαστικές μορφές εργασίας, μειώσεις μισθών, ανασφάλιστη εργασία, απολύσεις, συνθέτουν το ζοφερό τοπίο, στο οποίο μας επιβάλλουν να ζούμε τα οικονομικά προγράμματα της ευρωζώνης και των διεθνών τοκογλυφικών οργανισμών. Οι έχοντες συνεχίζουν να συσσωρεύουν κέρδη στις πλάτες μιας όλο και πιο πλατιάς αφαιμαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας. Η εργοδοσία φροντίζει με κάθε ευκαιρία να δώσει το μήνυμα «Μην αγωνίζεστε, μην απαιτείτε, μην οργανώνεστε συλλογικά» γιατί η απόλυση και η χειροτέρευση των εργασιακών όρων περιμένουν στη γωνία όσους τολμούν να «σηκώσουν κεφάλι».

Στην πιο χυδαία και ακραία μορφή της η εργοδοτική αυθαιρεσία, θέτει στο στόχαστρο γυναίκες, εργαζόμενες μητέρες και εγκύους. Μετά από καταγγελίες για εκφοβισμό εγκύου από την ΠΑΝΘΕΟΝ στο Ηράκλειο, ξυλοδαρμό εργαζόμενης στην ίδια πόλη, απειλές για απολύσεις και ψυχολογικές πιέσεις σε εγκύους και μητέρες, ακόμα μία συναδέλφισσα αποφάσισε να σπάσει το φόβο και να καταγγείλει  την καταχρηστική απόλυσή της λόγω εγκυμοσύνης από την εταιρία υποδημάτων ΜΙGATO. Η εργοδοσία αποθρασσυμένη από τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους, καταπατώντας τα όποια εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα και ενώ σημειώνει τζίρους εκατομμυρίων απέλυσε εργαζόμενη τεχνικό, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, αμέσως μόλις ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της.

Η συνάδελφος που εργαζόταν υπό το άθλιο καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών, μόλις ενημέρωσε ότι είναι έγκυος, η εργοδοσία την ανάγκασε να υποβάλλει την παραίτησή της, επικαλούμενη υπογραφή νέας σύμβασης με αλλαγή των όρων εργασίας. Η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη. Αντιθέτως, στις συνεχείς ερωτήσεις της συναδέλφου, η εταιρία απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση!

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίξε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα της εργαζόμενης για την επαναπρόσληψή της. Τη συμπαράστασή τους έχουν εκφράσει πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές λέσχες, εργατικές συλλογικότητες και συνελεύσεις κατοίκων.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας επέλεξαν να τηρήσουν αδιάλλακτη στάση. Στην επιθεώρηση εργασίας στις 4/2, ζήτησαν αναβολή. Πιεζόμενοι από τη μαζικότητα και την επιμονή των κινητοποιήσεων ζήτησαν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, επικαλούμενοι «διαπραγματεύσεις» των δικηγόρων έως την συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας στις 20/02, χωρίς ωστόσο να αποδέχονται τα αιτήματα της εργαζόμενης.

Σήμερα, Παρασκευή 13 Φλεβάρη, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για παραστάσεις διαμαρτυρίας σε καταστήματα της Migato σε όλη την χώρα.

           

Η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας ενώνει τη φωνή της με όλες τις αγωνιζόμενες δυνάμεις, που μάχονται για την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος που επιβιώνει πάνω στη φτώχια και την ανεργία που δημιουργεί. 

 

Με όπλο μας τη συλλογική οργάνωση ανέργων και εργαζομένων, κερδίζουμε με ανυποχώρητους αγώνες όσα μας έκλεψαν και όσα μας ανήκουν!

 

Άμεση επαναπρόσληψη και πλήρη ηθική αποκατάσταση της εγκύου συναδέλφου από τη MIGATO!

.

Δηλώνουμε σε κάθε αφεντικό που νομίζει ότι μπορεί να αυθαιρετεί σε βάρος των εργαζομένων ότι θα μας βρίσκει μπροστά του!

 

Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου

Μεταμορφώσεως 19

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *