ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ: σχετικά με τις απολύσεις και τη στάση της διοίκησης

1. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

organiseΣυνάδελφοι
Καθώς πλησιάζουμε στο κλείσιμο του οικονομικού έτους, τις τελευταίες μέρες μαθαίνουμε για όλο και περισσότερες απολύσεις συναδέλφων μας, Vodafone και «επινοικιαζομένων», κυρίως στα Τηλεφωνικά Κέντρα, αλλά και μία απόλυση στην Τεχνική Διεύθυνση.

Οι προφάσεις που χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις αυτές είναι οι γνωστές, δηλαδή η «χαμηλή απόδοση» των συναδέλφων. Απόδοση που έχει να κάνει με στόχους που έχουν επιβληθεί στα πλαίσια της τεράστιας εντατικοποίησης της εργασίας, στόχοι στην κυριολεξία εξωφρενικοί, που η Διοίκηση επιβάλλει κυνικά, ώστε περισσότερη δουλειά (παραγωγή) να βγει από όλους εμάς τους εργαζόμενους, που κατά τα άλλα θα είμαστε υπό την μόνιμη απειλή της απόλυσης, που μας θέλει όλο και πιο φοβισμένους και χωρίς φωνή, χωρίς αντίδραση, μόνο ως αποδέκτες των εντολών τους και –τελικά- της ανεργίας μας.. Επειδή όμως εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που βγάζουμε την δουλειά, εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που δημιουργούμε τον πλούτο που καρπώνονται μέτοχοι και στελέχη, είμαστε σίγουροι πως μια καλά οργανωμένη, συλλογική αντίδραση μας είναι αυτή που στην ουσία θα τους σταματήσει και θα τους υποχρεώσει σε οπισθοχώρηση.
Καλούμε όλους τους συνάδελφους να μην αποδεχτούν άβουλα και μοιρολατρικά την ανεργία, να αρνηθούν την απόλυση, να μην υπογράψουν κανένα έγγραφο και να απευθυνθούν στους εκπροσώπους του Πανελληνίου Σωματείου Vodafone–Πάναφον για την οργάνωση του αγώνα για την διάσωση της θέσης εργασίας τους. Η αποθράσυνση της Διοίκησης, πρέπει να έχει απέναντι της μόνο τον μαχητικό και ασυμβίβαστο αγώνα μας, κοινό αγώνα μεταξύ των εργαζομένων Vodafone και «επινοικιαζομένων».

2. ΓΙΑ ΤΗΝ FORTHNET
Συνάδελφοι, όπως σας είχαμε ήδη ενημερώσει ζητήσαμε συνάντηση με την Διοίκηση σχετικά με mail που παρέλαβαν οι συνάδελφοι από το Επιχειρησιακό Σωματείο της Wind το οποίο αφορούσε στους εργαζόμενους της Forthnet. Σε αυτό το mail φαίνεται πως μοιράζονται οι εργαζόμενοι Forthnet μεταξύ των εταιρειών Vodafone και Wind, με μερικές δεκάδες από αυτούς, όμως να χαρακτηρίζονται πλεονάζοντες. Η Διοίκηση μας είπε πως δεν γνώριζε καν την ύπαρξη αυτού του αρχείου και πως δεν κάνει τέτοια σχέδια. Παραδέχτηκε όμως πως είναι στους στόχους της η όποια κίνηση σχετικά με την Forthnet, αλλά πως θα πάρει χρόνο η υλοποίηση των σχεδίων της. Δεν αναφέρθηκε τίποτα πιο συγκεκριμένο, εξάλλου έχουμε συνηθίσει στην απουσία ενημέρωσης -ως οφείλει- από πλευράς της Διοίκησης. Όπως και να ονομάσουν την κίνηση τους, εξαγορά, συγχώνευση ή οτιδήποτε άλλο, όπως και να προσπαθούν να το παρουσιάσουν, εμείς θα είμαστε σε ετοιμότητα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις αναμενόμενες κινήσεις της Διοίκησης απέναντι στο συναδέλφους μας.

3. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ & ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣΤΟ Σ/Κ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ TOY ΚΗΦΙΣΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 23.00
Στο περιθώριο της συνάντησης η οποία έγινε στις 21/1, θέσαμε και μερικά πρακτικά ζητήματα, ζητώντας τα εξής:
Την επαναφορά της χρήσης της ημερήσιας επιδότησης μέσω κουπονιών supermarket, στα κτήρια όπου λειτουργεί καντίνα/εστιατόριο, κατόπιν επιλογής του εργαζόμενου, κάτι που, όπως μας ενημέρωσαν θα εφαρμοστεί άμεσα.
Για τους εργαζόμενους τα Σαββατοκύριακα σε καθεστώς βάρδιας στο κτήριο του Κηφισού, το ωράριο των οποίων λήγει από τις 23.00 και μετά, εξασφάλιση μετακίνησης, κάτι που έγινε δεκτό και όπως μας ενημέρωσαν η μετακίνηση θα γίνεται πλέον μέσω ταξί.
Επισημάναμε διάφορα κτηριακά προβλήματα (λειτουργία ασανσέρ, χώροι υγιεινής) στα οποία και αναμένουμε μια οριστική επίλυση. Υπήρχαν όμως και ζητήματα στα οποία η Διοίκηση δεν συμφώνησε πως υπάρχουν (π.χ. υπερπληθυσμός σε μερικούς χώρους), η επίλυση των οποίων θα χρειαστεί την δική μας δράση.

4. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στο σοβαρότερο απ’ όλα, την τεράστια εντατικοποίηση της εργασίας, η μόνη τους, κυνική απάντηση ήταν πως «η εντατικοποίηση είναι παντού» , χωρίς (όπως ήταν αναμενόμενο) να θέλουν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Για το θέμα των αυθαίρετων συμπεριφορών στα τηλεφωνικά κέντρα, ανέφεραν πως… δεν γνωρίζουν κάτι, προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, λέγοντας πως δεν συμβαίνουν αυτά και στο τέλος μας απάντησαν μέσω ενός mail πως είναι «σε διερεύνηση τους».
Συνάδελφοι, πρέπει να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και να κινητοποιούμαστε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά στους χώρους μας. Όσο η αδράνεια μας, το επιτρέπει η Διοίκηση θα πιέζει για περισσότερη παραγωγή, με όλο και πιο απάνθρωπο και αυταρχικό τρόπο. Από εμάς θα εξαρτηθεί το να μην γίνει αυτή η πραγματικότητα, καθημερινότητα μας.
Μπροστά μας έχουμε μια πολύ σημαντική μάχη, αυτή για την ανανέωση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συνεχίζουμε με την συλλογή των υπογραφών, δηλώνοντας την έμπρακτη υποστήριξη μας για το δίκαιο αυτό αίτημα, προετοιμάζοντας όμως και την μάχη της 24ωρης απεργίας το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να επιβάλλουμε τους όρους για την επιτυχή και ικανοποιητική ανανέωση της.
-Μόνο ο συλλογικός αγώνας θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της Διοίκησης.
-Κανένας στην ανεργία! Σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!

Το ΔΣ του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone- Πάναφον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *