Στάση Εργασίας στη Vodafone – Τετάρτη 18 Φeβρουαρίου, 9:00 πμ – 2:00 μμ – Συγκέντρωση στο κτήριο Κηφισού

“Τετάρτη 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 9:00 πμ – 2:00 μμ
Στάση Εργασίας στη Vodafone – Συγκέντρωση στο κτήριο Κηφισού
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΕΡΓΑ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ & ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
organise
Συνάδελφοι,
με απόφαση της ΓΣ στις 11/2, προχωράμε την Τετάρτη18/2 σε στάση εργασίας στη Vodafone, ενάντια στις απολύσεις και στη διαρκή μείωση του προσωπικού, ενάντια στις αφόρητες πιέσεις και μεθοδεύσεις της διοίκησης και προϊσταμένων εναντίον μας.
Ειδικά το τελευταίο διάστημα, στην Εξυπηρέτηση Πελατών της Vodafone, απειλείται πραγματικό κύμα μείωσης του προσωπικού. Με απολύσεις και δήθεν οικειοθελείς παραιτήσεις, που διοίκηση και προϊστάμενοι έχουν κάνει σύστημα, για να εκκαθαρίζουν μαζικά τις θέσεις εργασίας μας.

Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, περίπου 10 συνάδελφοι έχουν πεταχτεί εκτός δουλειάς. Τόσο «κανονικοί» υπάλληλοι Vodafone, όσο και «νοικιαζόμενοι».

Στις πιο πρόσφατες απολύσεις/εκκαθαρίσεις, πρόκειται –μεταξύ άλλων– και για πολύ παλιούς συναδέλφους, που δουλεύουν σχεδόν 10 χρόνια στη Vodafone.

Η μία συνάδελφος είχε επανειλημμένα απ’ τα καλύτερα στατιστικά στο τμήμα της και μάλιστα είχε βραβευτεί συνεχόμενες χρονιές απ’ τη Vodafone ως «καλύτερη εκπρόσωπος εξυπηρέτησης».

Και στις δύο περιπτώσεις (καθώς και σε έναν ακόμα «ενοικιαζόμενο» συνάδελφο), η εταιρία κινήθηκε με χυδαίο και τρομοκρατικό τρόπο. Κατηγόρησε τους συναδέλφους ουσιαστικά ότι δεν δούλευαν, ότι έκλειναν τα τηλέφωνα και δεν εξυπηρετούσαν τους πελάτες. Φαίνεται ότι μετά από χρόνια υποδειγματικής εργασίας στα τηλεφωνικά κέντρα, οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε ξαφνικά σε… τεμπέληδες! Ντροπή!

Φαίνεται οι προϊστάμενοι είπαν στους συναδέλφους ότι φεύγουν με τόσο… ανθρώπινο τρόπο, ώστε η μία απ’ αυτές, όταν βγήκε από συνάντηση μαζί τους, λιποθύμησε! Δυο φορές ντροπή!

Αυτές τις μεθόδους ακολουθούν οι διοικήσεις και προϊστάμενοι παντού. Μιλάνε για προσωπικό που «πλεονάζει», ενώ μετράνε κέρδη. Κολλάνε «ρετσινιές» στους εργαζόμενους, χωρίς καμία απόδειξη, τρομοκρατώντας και απειλώντας τους για «συνέπειες», ότι θα τους πάνε στα δικαστήρια κ.λπ. Ώστε, αν μπορούν, να διώχνουν κόσμο δήθεν «οικειοθελώς», οπότε να χάνουν οι συνάδελφοι και την αποζημίωση απόλυσης!

Η πάλη ενάντια στις απολύσεις είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους εργαζόμενους. Δεν αντέχουμε άλλη ανεργία, άλλες χαμένες δουλειές – που τραβάνε στον πάτο όλα τα δικαιώματά μας (μισθοί, συλλ. συμβάσεις, σχέσεις εργασίας). Κανένας δεν πρέπει ν’ αποδέχεται την απόλυση, να υποκύπτει σε τέτοιους εκβιασμούς. Πρέπει να ορθώσουμε μια πεισματική αντίσταση, με επιμονή και διάρκεια, με ένα ενωτικό και αποτελεσματικό σχέδιο αγώνων.

Πρέπει να υπερασπίσουμε την εργασιακή και ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας, ενάντια στις βρώμικες μεθόδους των διοικήσεων και των προϊσταμένων, που πια μας επιτίθενται σχεδόν σαν τραμπούκοι. Το Σωματείο μας θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση αυτού του αγώνα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *