Η μισθωτή σκλαβιά είναι θάνατος

Συγκεντρωτική καταγραφή εργοδοτικών εγκλημάτων από τον Δεκέμβρη ως σήμερα:

5/12 Ο 49χρονος εργάτης στην «χαλυβουργία» της Β βιομηχανικής περιοχής Βόλου Χρήστος Ανεστιάδης, έχασε την ζωή του όταν έπεσε σε δεξαμενή νερού βάθους 6 μέτρων. Η εταιρεία του Μάνεση αρνιόταν να προσλάβει δεύτερο άτομο, έτσι ο 49χρονος αναγκαζόταν να πηγαίνει μόνος του στην δεξαμενή που βρίσκεται εκτός του συγκροτήματος παραγωγής χωρίς περίφραξη και φωτισμό.

11/12 55χρονος εργάτης στο πρώτο του μεροκάματο στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ που κατασκευάζει το δρόμο Αμφιθέας – Κρανούλας  παρασύρθηκε από οδοστρωτήρα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία.

Στο εργοτάξιο του κέντρου πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος τραυματίστηκε σοβαρά ο 41χρονος εργάτης Μουτσάι Τζεβαίρ με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο ευαγγελισμός.

19/12 Μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών της εταιρείας ΤΕΝΑ στο λιγνιτικό κέντρο δυτικής Μακεδονίας δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο ένας νοσηλεύεται στην εντατική του «Μαμάτσειου»

24/12 34χρονος ηλεκτρολόγος σε εργολάβο, έχασε την ζωή του σε ορυχείο της Πτολεμαΐδας όταν τον καταπλάκωσε πόρτα φορτηγού.

4/1 Οδηγός απορριμματοφόρου στο κέντρο της Περαίας τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια όταν διερχόμενο όχημα τον χτύπησε την ώρα που βοηθούσε τους δύο συναδέλφους του.

13/1 39χρονος εργάτης έχασε την ζωή του στην Αλεξανδρούπολη, όταν κατά τη διάρκεια επισκευής κεραμοσκεπής μονοκατοικίας έπεσε από ύψος.

21/1 Ακόμα ένας νεκρός της εργατικής τάξης στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης. 57χρονος εργαζόμενος σε εργολάβο έχασε την ζωή του όταν έπεσε από σκαλωσιά στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

29/1 24χρονος συμβασιούχος οδηγός στον δήμο Πλατανιά στα Χανιά έχασε την ζωή του όταν ανετράπη το φορτηγό που οδηγούσε.

30/1 37χρονος οικοδόμος στη Χίο τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από τον πρώτο όροφο οικοδομής.

3/2 Στο λιγνιτικό κέντρο δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ στην Κοζάνη τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι εργαζόμενος όταν μηχάνημα συγκρούστηκε με φορτηγό.

4/2 Εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΠΑΚΟ στην Φθιώτιδα τραυματίστηκε στο χέρι κατά την διάρκεια εργασίας στο τμήμα της κυτιοποιίας.

25/2 48χρονος εργάτης του δήμου Θεσσαλονίκης πέθανε μέσα στο εργοτάξιο του τμήματος οδοποιίας του δήμου από ανακοπή καρδιάς την ώρα που το συνεργείο ξεφόρτωνε υλικά.


26/2 Από αναθυμιάσεις που προήλθαν από το αμπάρι του πλοίου cosmas V που ήταν αγκυροβολημένο έξω από το εργοστάσιο titan στο Δρέπανο Αχαΐας, ένας ναυτεργάτης έχασε την ζωή του επί τόπου, ακόμα ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας τρίτος τραυματίστηκε.

http://proletconnect.blogspot.gr/2015/03/blog-post_17.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *