Γύρισε από άδεια μητρότητας και αντιμετώπισε την εργοδοτική τρομοκρατία!!!

Ενημέρωση 11/3 : η δική της απολυμένης εργαζόμενης αναβλήθηκε λόγω απεργίας των δικηγόρων της Τρίπολης για τις 2 Οκτώβρη 2015

Μας στάλθηκε με e-mail
30958_3301656480636_1615107716_nΤην ερχόμενη Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 γίνεται το τελευταίο (ελπίζουμε) δικαστήριο της απολυμένης εργαζόμενης Λαμπροπούλου Ασημίνας εναντίον της εργοδοσίας της, στην ημερήσια εφημερίδα “Καθημερινά Νέα” της Τρίπολης. Μετά από 17 χρόνια εργασίας, επιστρέφοντας από την άδεια μητρότητας, αντιμετώπισε την άσχημη συμπεριφορά και την αναλγησία του εργοδότη, ο οποίος προσπάθησε να την οδηγήσει σε παραίτηση. Ευτυχώς η συναδέλφισσα δεν υπέγραψε τίποτα, απευθύνθηκε στην επιθεώρηση εργασίας όπου αναγνώρισαν ότι οι ενέργειες αυτές του εργοδότη συνιστούν στην ουσία απόλυση. Στη δίκη, διεκδικεί δεδουλευμένα και αποζημίωση απόλυσης. Αν και δεν έβαλε ποτέ ο εργοδότης θέμα μητρότητας, το να οδηγείται στην ανεργία μία μητέρα ακριβώς μετά την εγγυμοσύνη είναι επίθεση στα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι. Κείμενα συμπαράστασης έχουν βγει από: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

η ανακοίνωση του ΕΚ Αρκαδίας

ο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα που δίνει εδώ και τρία χρόνια η απολυμένη πρώην εργαζόμενη στην ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινά Νέα» της Τρίπολης, για τη δικαίωση της και την καταβολή των δεδουλευμένων της.

Διαμαρτυρόμαστε, για την παράνομη και αντεργατική εργοδοτική συμπεριφορά να απολυθεί η εργαζομένη Ασημίνα Λαμπροπούλου, μετά από 17 χρόνια συνεχούς εργασίας και αμέσως μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας, με τη δημιουργία συνθηκών απαξίωσης της προσωπικότητας της εργαζομένης και την καταπάτηση όλων των εργασιακών της δικαιωμάτων.

Καταγγέλλουμε τις παράνομες απολύσεις, την επίθεση προς τη μητρότητα, την τρομοκρατία που βιώνουν οι εργαζόμενοι, την εργοδοτική ασυδοσία, καθώς και κάθε προσπάθεια εγκαθίδρυσης συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα και απαιτούμε την άμεση και πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της εργαζόμενης.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΑΝ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ                                        ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ ΠΑΝ

 

redblack small

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 210 5100961 – E-mail : symboulio@pasetim.com

————————————————————————————————

 

 

Αρ.Πρωτ.: 04/2015

19/2/2015

 

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ  Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα που δίνει εδώ και τρία χρόνια η απολυμένη πρώην εργαζόμενη στην ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινά Νέα» της Τρίπολης, για τη δικαίωση της και την καταβολή των δεδουλευμένων της.

Διαμαρτυρόμαστε, για την παράνομη και αντεργατική εργοδοτική συμπεριφορά να απολυθεί η εργαζομένη Ασημίνα Λαμπροπούλου, μετά από 17 χρόνια συνεχούς εργασίας και αμέσως μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας, με τη δημιουργία συνθηκών απαξίωσης της προσωπικότητας της εργαζομένης και την καταπάτηση όλων των εργασιακών της δικαιωμάτων.

Καταγγέλλουμε τις παράνομες απολύσεις, την επίθεση προς τη μητρότητα, την τρομοκρατία που βιώνουν οι εργαζόμενοι, την εργοδοτική ασυδοσία, καθώς και κάθε προσπάθεια εγκαθίδρυσης συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα και απαιτούμε την άμεση και πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της εργαζόμενης.

Καλούμε τα σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών και άλλες συλλογικότητες να σταθούν έμπρακτα αλληλέγγυοι στην απολυμένη.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΤΟ Δ.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *