Ενημέρωση από τη δεύτερη μέρα απεργίας στη Wind

Αναδημοσίευση από: provo

 

Update: Εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΣΕWIND μαζί με την επιθεώρηση εργασίας κάνουν έλεγχο στα κτίρια της teleperformance για τυχόν απεργοσπαστικό μηχανισμό.WP_20150305_14_40_20_Pro-1024x575

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας που κήρυξε το ΠΑΣΕWIND στη WIND για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και το σταμάτημα των απολύσεων. Η πρώτη μέρα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία μιας και όλα τα κεντρικά κτίρια της εταιρείας παρέμειναν κλειστά και παρά της προσπάθειες της εργοδοσίας, και την κήρυξη της ως παράνομη από το δικαστήριο, η απεργία δεν έσπασε. Μάλιστα, κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα, σε πολλά τμήματα των εργαζομένων η συμμετοχή άγγιξε το 100%.

Εχτές, μετά και την δικαστική απόφαση, η διευθύντρια προσωπικού της wind έστειλε mail σε όλους τους εργαζόμενους και τουςενημέρωνε πως η σημερινή απεργία έχει κριθεί παράνομη, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια εκβιασμού τους. Κατά την διάρκεια της ημέρας υπήρξαν τηλεφωνήματα προϊσταμένων σε εργαζόμενους και τους ζητούσαν να πάνε να δουλέψουν σε κτίριο της teleperformance. Παρ όλη την τρομοκράτηση και τη νέα προσπάθεια των αφεντικών να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι, και την 2η μέρα της απεργίας συμμετέχουν κανονικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ενδεικτικό της πίεσης που ασκήθηκε στην εργοδοσία της Wind από την απεργία των εργαζομένων είναι οι σαφείς εντολές στη διεύθυνση προσωπικού για την κατάθεση της αγωγής κατά της απεργίας εχθές. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε πως ”παιζόταν η θέση” τους.

Θα υπάρξει ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη.

WINDAPERGIA

11034180_799539396768469_2936333905949365159_n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *