Σπάρτη: Αλληλεγγύη στη ΒΙΟΜΕ

ViOME_23_3_20151-300x172Η ΒΙΟΜΕ δέχεται το τελευταίο διάστημα μια άνευ προηγουμένου επίθεση, τόσο από το κράτος των δικαστών όσο και από την πλευρά των αφεντικών και ιδιοκτητών, της γνωστής οικογένειας Φιλλίπου.
Τα αφεντικά και ιδιοκτήτες του οικοπέδου του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ, επιδιώκουν να ξεπουλήσουν το οικόπεδο στην προσπάθεια τους να πετάξουν στο δρόμο τους εργαζόμενους του αυτοδιαχειριζόμενου εγχειρήματος. Όπως όμως δήλωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου στην ΕΤ3 δεν πρόκειται τόσο εύκολα να εγκαταλείψουν τον πολύχρονο αγώνα τους, και πως αν τελικά το οικόπεδο πουληθεί οι νέοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υιοθετήσουν το εγχείρημα μαζί με τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕ, δεν τα παράτησαν όπως έκαναν δυστυχώς χιλιάδες άλλοι σε εργοστάσια που εγκατέλειψαν τα αφεντικά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά επέλεξαν το δύσκολο δρόμο του Αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση, παλεύοντας καθημερινά έμπρακτα για την Αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, παίρνοντας τις ζωές τους στα χέρια τους.
Έτσι έδωσαν πνοή σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, παράγοντας και διαθέτοντας σε πλήθος κόσμου φτηνά και οικολογικά καθαριστικά προϊόντα μέσα από Αυτοδιαχειριζόμενα Στέκια και Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.
Όπως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δηλώνουν μέσω της συνέλευσης τους, δεν παλεύουν μόνο για αυτούς, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία μέσα από τον Αγώνα που κάνουν για τη διάδοση και το άνοιγμα της Αυτοδιαχείρισης και σε άλλους χώρους εργασίας.
Από την στιγμή που κατέλαβαν και άρχισαν να λειτουργούν το εργοστάσιο, τον Φλεβάρη του 2013 έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα Αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, που συνεχώς διευρύνεται.
Εμείς απ’ τη δική μας πλευρά, εδώ από τη Σπάρτη αλλά και από τις γύρω περιοχές, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε Αλληλέγγυοι και να στηρίζουμε με κάθε μέσο το πρώτο και μοναδικό ως τώρα Αυτοδιαχεριζόμενο εργοστάσιο στη χώρα μας.

Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ – ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Αλληλέγγυοι/ες από Σπάρτη

 

πηγη: Νισάφι-Σπάρτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *