Η Κυριακή αν δεν είναι Αργία θα είναι Απεργία

Η Κυριακή αν δεν είναι Αργία θα είναι Απεργία

23

Tην Κυριακή 5/4 στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στον Μνημονιακό Νόμο (4177/13), που επιτρέπει στα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά τις Κυριακές και καταργεί οριστικά το δικαίωμα της Κυριακάτικης Αργίας, η οποία θεσπίστηκε το 1908 και φτάσαμε το 2015 να την διεκδικούμε ξανά.

Η κατάργηση της Κυριακής – αργίας, επιβλήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, και μετά από υπόδειξη των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, με στόχο να πάρουν αυτές τον έλεγχο στο εμπόριο αναγκάζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να βάλουν οριστικό λουκέτο. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Επίσης οι εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν και αυτή τη στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο είναι απλήρωτοι και με πολύμηνες καθυστερήσεις μισθών και λοιπών απολαβών.

Οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) καλούν τους εργαζόμενους του εμπορικού τομέα να λάβουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 5 Απρίλη (Κυριακή των Βαΐων), καθώς και όλους τους καταναλωτές να συμπαρασταθούν σε αυτή την κινητοποίηση και, να μην δώσουν ούτε ένα Ευρώ.

Η Κυριακή αν δεν είναι Αργία θα είναι Απεργία

2 Απριλίου 2015

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW)

ΙU 660 (Εργαζόμενοι στο Λιανεμπόριο)

iwwgreece@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *