Παρέμβαση στο mega AB Ελληνικού / Υπόγεια Σήραγγα, προλεταριακή συλλογικότητα στα Νότια

11053262_844164325658796_3837917539765637720_nΗ Ελένη Σ. απολύθηκε στις 16/2 /2015 από το κατάστημα ΑΒ του Χολαργού[ παράνομα και καταχρηστικά σύμφωνα και με την από 2/3/2015 γνωμοδότηση της επιθεώρησης εργασίας], μετά από 15 χρόνια προϋπηρεσίας. Η Ελένη Σ, απολύθηκε εκδικητικά επειδή αρνήθηκε έμπρακτα να σκύβει στις απαιτήσεις των εργοδοτών. Η απόλυσή της είναι μία από τις χιλιάδες απολύσεις –και όχι μόνο στον κλάδο του εμπορίου- από τότε που εξαπολύθηκε εναντίον μας η μεγάλη επίθεση των αφεντικών με εργαλείο το «δημόσιο χρέος». Με τη διαφορά πως η Ελένη Σ. δεν δέχτηκε μοιρολατρικά να πεταχτεί στη χωματερή της ανεργίας και κατήγγειλε την απόλυσή της.

Την περασμένη Πέμπτη 2 Απριλίου περίπου 35-40 άτομα από συλλογικότητες/ συνελεύσεις στη Νότια και Ανατολική Αθήνα καθώς και αλληλέγγυοι σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο σούπερ –μάρκετ megaΑΒ Βασιλόπουλο  στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, δίπλα στο μετρό, στα πλαίσια του αγώνα για την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας Ελένης Σ. από την πολυεθνική εταιρεία . Στην παρέμβαση συμμετείχε  και η συλλογικότητα ορθοστασία /εργαζόμενοι-ες στο εμπόριο.

Όσο διάστημα μείναμε έξω από το κατάστημα μοιράσαμε εκατοντάδες κείμενα και στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα μπήκαμε μαζικά μέσα  λίγο πριν κλείσει. Μέσα  στο χώρο του καταστήματος απευθυνθήκαμε κυρίως στους εργαζόμενους τους οποίους, αφού ενημερώσαμε για την εκδικητική απόλυση της Ελένης Σ.,  καλέσαμε να στηρίξουν τον αγώνα της. Προβάλλαμε την ταξική  αλληλεγγύη και τους ενθαρρύναμε να αψηφήσουν τους ρουφιάνους της εργοδοσίας και να προτάξουν την αυτοοργάνωση στο χώρο της δουλειάς τους.

Παραμένοντας στην συνέχεια έξω από το κατάστημα είχαμε την ευκαιρία να διασταυρωθούμε για μερικά λεπτά, παρά το φόβο της επιτήρησης με λίγους εργαζόμενους που δεν έκρυψαν τη θετική τους στάση για την παρουσία μας και το περιεχόμενο της παρέμβασής μας.

Αν και παραλείψαμε να το υπογραμμίσουμε στους διευθυντάδες και τα στελέχη την ώρα που ενοχλημένοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδό μας στο κατάστημα, το σίγουρο είναι πως θα είμαστε πάλι και πάλι εκεί, μέχρι την οριστική δικαίωση  και επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας Ελένης Σ.

                      ΟΤΑΝ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

                                    ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *