ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΒΟ

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ που διώκονται από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

 

correll 58 2
Οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με την πλειοψηφία του Δ.Σ του σωματείου της ΕΛΒΟ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), έστειλαν εξώδικο στις 19-12-2014 στο συνδικαλιστικό σχήμα «Πρωτοβουλία για την ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ», απειλώντας με αγωγές αν σε τρεις μέρες δεν κατονομάσει αυτούς που αποκαλεί εργατοπατέρες και ανεπάγγελτους συνδικαλιστές στην προκήρυξη για την Γενική Απεργία της 27 Νοέμβρη 2014. Δεν αρκέστηκαν στις απειλές και κατέθεσαν μήνυση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) εναντίον δύο μελών του σχήματος, του Σταύρου Ναθαναήλ και του Κώστα Σιτέλα.
Είναι απαράδεκτη η επιχειρούμενη πολιτική φίμωση που επιχειρείται να γίνει στους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ οι οποίοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας. Ενώ η ΕΛΒΟ διαλύεται και το εργοστάσιο της κινδυνεύει με λουκέτο, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου και ο πρόεδρος του ΕΚΘ επιλέγουν να στραφούν ενάντια στην στοιχειώδη συνδικαλιστική ελευθερία έκφρασης πολιτικής γνώμης και να απειλούν με μηνύσεις και οικονομική εξόντωση εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στο κλείσιμο ενός ακόμα εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη.
Είναι επίσης απαράδεκτο οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες να χρησιμοποιούν όμοιες τακτικές τρομοκράτησης με αυτές του κράτους, ποινικοποιώντας τον συνδικαλιστικό λόγο και δράση. Η υποβολή μήνυσης εις βάρος δύο αγωνιστών συναδέλφων γνωστοί για το αγωνιστικό τους ήθος και την έμπρακτη αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει μας βρίσκει απέναντι. Ο χώρος επίλυσης των διαφορών στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι οι συνελεύσεις και το κίνημα, εκεί που οι εργαζόμενοι συζητούν, αποφασίζουν και οργανώνουν τη δράση τους. Δεν είναι τα δικαστήρια και οι διάδρομοι των υπουργείων. Και μέλημα των συνδικαλιστικών ηγεσιών θα πρέπει να είναι η συσπείρωση των εργαζομένων, η ενδυνάμωση των σωματείων, η ενίσχυση του αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν κράτος και εργοδότες.
Για τον λόγο αυτό καλούμε σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών και άλλες συλλογικότητες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ που διώκονται και να παραστούν την Τρίτη 21 Απριλίου 2015 στις 10 π.μ. στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΒΟ Σ.ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΚΑΙ Κ.ΣΙΤΕΛΑ.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΌΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/4/15, 10 ΠΜ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΚΗΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *