ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND:Παρασταση διαμαρτυριας στο Υπουργειο Εργασιας στις 29 Απριλιου

Συνάδελφοι,

Μετά τα απανωτά χτυπήματα στα δικαιώματα από την ψήφιση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια.

Το Σωματείο μας σε συνεργασία και με άλλα Σωματεία του Κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Παναφον, Σωματείο Εργαζομένων στηNokia Ελλάδος, Σωματείο Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων Intracom, Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία Πλαίσιο & Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών) ανέλαβαν την πρωτοβουλία να παραστούν σε συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  η οποία θα συνοδεύεται και από παράσταση διαμαρτυρίας. Σας καλούμε να παρευρεθείτε στις 10 πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) για να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αγανάκτησης  απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που δρουν εις βάρος των εργατικών συμφερόντων, με κόστος στην αξιοπρεπή διαβίωσή μας και να ενημερώσουμε για τα προβλήματα του κλάδου στα πλαίσια της διαβούλευσης για το νέο εργασιακό νόμο. Για όσους συναδέλφους εργάζονται και επιθυμούν να παρίστανται στη διαμαρτυρία, δηλώνουν ως αιτιολογία αποχώρησης ‘συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας’.

Την ίδια μέρα, το Δ.Σ του Σωματείου μας έχει συνάντηση με τη διοίκηση. Κύριο θέμα συζήτησης η υπογραφή της συλλογικής μας σύμβασης.

Η κυρία Τσίτουρα θέλοντας να υποτιμήσει το διάλογο, εν μέσω εμπαιγμών και απαξιωτικών σχολίων για τα μέλη του Σωματείου δήλωσε σε συνάντηση με ομάδα συναδέλφων πως ο μηνιαίος μισθός κατά μέσο όρο ενός συναδέλφου στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών (Customer Service) που παλεύει για συλλογική σύμβαση ανέρχεται στα 1800 ευρώ!!!!!!!! Ως διευθύντρια του Ανθρώπινου Δυναμικού, η κυρία Τσίτουρα γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα το μισθολογικό κλιμάκιο του εκάστοτε τμήματος, οπότε παραπληροφορεί σκόπιμα ώστε να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις. Και επειδή και εμείς ως εργαζόμενοι γνωρίζουμε το ύψος του μισθού μας, που καθορίζεται από την ΕΣΣΕ, θα ήταν χρήσιμο για την πορεία του διαλόγου να έχουμε τα πλήρη οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και τα μισθολογικά κλιμάκια των στελεχών της, όπως έχουμε επανειλημμένως ζητήσει. Δυστυχώς για πολλοστή φορά η διοίκηση του HR δρα επιθετικά, αλαζονικά και με διάθεση περιπαικτική απέναντι σε εργαζόμενους που αγωνίζονται.

Θα ενημερωθείτε διεξοδικά για όλες τις νεότερες εξελίξεις μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων.

Σας περιμένουμε όλους στην Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) την Τετάρτη στις 10πμ.

Μόνο με Ενότητα, Αλληλεγγύη και Αντίσταση απέναντι σε κάθε αντεργατικό μέτρο μπορούμε ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

πηγη: athens indymedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *