ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑΛΕΜΠ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑΛΕΜΠ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΟ 2012 ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΘΗΝΑ 28/04/2015 – 18.00

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης-μικροφωνική καλεί στη συνέχιση της δίκης των βασανιστών του Ουαλίντ την Πέμπτη 30/4/2015 στα δικαστήρια Πειραιά. Σχετικά με τα γεγονότα:

4

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑΛΕΜΠ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ 30/4/2015 – 9πμ

                                                                                                        (οδός σκουζέ και φίλωνος)

Στις 3/11/2012, o αιγύπτιος εργάτης Ουαλίντ Τάλεμπ μεταφέρει  μέσα στη τσάντα του στο φούρνο (Star) όπου εργάζεται στη Σαλαμίνα  το ποσό των –περίπου- 12.000 ευρώ, δεδουλευμένα μηνών του ίδιου και άλλων συμπατριωτών του, τα οποία έχουν σκοπό να στείλουν στις οικογένειές τους στην Αίγυπτο. Το αφεντικό του, Γιώργος Σγούρδας, που ενημερώνεται γι’ αυτό από τον Ουαλίντ του κλέβει τα χρήματα και με τη συνδρομή του γιου του Σταμάτη (που έχει συχνά πάρε-δώσε με τα τοπικά γραφεία της χρυσής αυγής) και του Γ. Ζαχαριάδη, του περνούν στο λαιμό αλυσίδα 8 μέτρων, την κλείνουν με λουκέτο και τον μεταφέρουν σ’ ένα στάβλο. Εκεί φτάνει και ο Φ. Ζότο. Για 18 ώρες τον έχουν δεμένο, τον χτυπούν με την αλυσίδα και με γροθιές μέχρι λιποθυμίας, τον περιλούζουν με μπίρα βρίζοντας τη θρησκεία του, τον εξευτελίζουν με φρικτές μεθόδους. Όταν το πρωί φεύγουν οι βασανιστές του, ο Ουαλίντ καταφέρνει να σπάσει το λουκέτο της αλυσίδας με μια πέτρα και να διαφύγει. Κάτοικοι της Σαλαμίνας τον βρίσκουν σε κεντρικό δρόμο, σχεδόν αναίσθητο και με την αλυσίδα ακόμη στο λαιμό του.

Ο Ουαλίντ, παρά τις μόνιμες σωματικές βλάβες που έχει υποστεί από το βασανισμό (οριστική απώλεια όρασης από το αριστερό μάτι, επιδεινώση παλαιότερου προβλήματος υγείας στα πόδια, συνεχείς έντονοι πονοκέφαλοι), παρά τις απειλές και την σχεδόν καθημερινή  τρομοκράτηση από τους βασανιστές του, παρέμεινε στη Σαλαμίνα, δείχνοντας αξιοπρέπεια και σθένος.

Στη δίκη που ξεκίνησε στις 10/3/2015 και συνεχίστηκε στις 31/3/2015, οι 4 βασανιστές του, που δικάζονται για αρπαγή, ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, επιβεβαίωσαν τον μισανθρωπισμό και την απόλυτα συνειδητή πράξη τους, είτε εκφοβίζοντας τον Ουαλίντ είτε χασκογελώντας. Τους κόπηκε ο αέρας όμως, όταν κατάλαβαν ότι ο Ουαλίντ δεν είναι μόνος του, ότι αλληλέγγυος κόσμος ήταν εκεί για να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση και ότι θα είναι και στη δίκη στις 30/4/2015.

Από τις απεργίες των αιγύπτιων αλιεργατών στο λιμάνι της Μηχανιώνας και των πακιστανών εργατών στη Σκάλα Λακωνίας μέχρι τις εργασιακές συνθήκες δουλείας στο πτηνοτροφείο της Χαλανδρίτσας και τα  φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, από την επίθεση φασιστών σε αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα μέχρι  το βιτριόλι στο πρόσωπο της Κ. Κούνεβα και το βασανισμό της μετανάστριας από τη Βουλγαρία στην Εύβοια, μετανάστες εργάτες, μετανάστριες εργάτριες «αμείβονται» με πυροβολισμούς, βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς, βαρβαρότητα. Καθημερινά, μετανάστες και μετανάστριες ζουν σε «καθεστώς εξαίρεσης», αντιμετωπίζουν κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, ρατσισμό, εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 

Ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση, το θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό
Ενάντια στη ναζιστική αντίληψη που θέλει τους μετανάστες υπάνθρωπους και σκλάβους, στην εξουσία των αφεντικών και στον εκμηδενισμό της ανθρώπινης υπόστασης μέσα από βασανιστήρια…

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΜΟΝΗ

 

Αντιφασίστες/τριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας

http://antifascismroute.espivblogs.net/- antifascism_route@espiv.net

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *