ΕΚΔΗΛΩΣΗ ATTACK: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ο εφιάλτης της ανεργίας και η δίνη της επισφάλειας

η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
 ο εφιάλτης της ανεργίας και η δίνη της επισφάλειας.
 Η γενιά μας μπορεί να ΝΙΚΗΣΕΙ !
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ως ομιλητές οι :
Λούβρου Σοφιάννα, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
Λυκούδης Αλέξης, εργαζόμενος στον επισιτισμό και μέλος της Λάντζα
εργαζόμενος σε κοινωφελές πρόγραμμα εργασίας (κατά το έτος 2013) και μέλος της ΣΚΥΑ
η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το σάββατο 02 ΜΑΗ / στις 19:00 / στο κτήριο Γκίνη

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Τα τελευταία χρόνια, έχουν παγιωθεί οι εργασιακές σχέσεις που εξυπηρετούν το «μοντέλο» ανάπτυξης που φαντασιώνονται η κυβέρνηση, οι εργοδότες και η ΕΕ για το ξεπέρασμα της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων . Τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, η δημιουργία μιας «γκρίζας ζώνης» ανεργίας-επισφάλειας με δυσδιάκριτα όρια μέσω της επιδοτούμενης εργασίας με προγράμματα που αποτελούν «ανακύκλωση της ανεργίας», το ξεθεμελίωμα κάθε έννοιας δικαιώματος που έχει επιβάλει το εργατικό κίνημα εδώ και δεκαετίες, τα αμέτρητα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, αυταρχικότητας, απολύσεων, ορίζουν την σημερινή ταυτότητα του μοντέρνου δούλου.

Παράλληλα, ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός της υποταγής και της ανάθεσης, το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο για την ευέλικτη εργασία, η μη κάλυψη από τα σωματεία χιλιάδων εργαζόμενων γιατί «δεν πληρούν τα κριτήρια», έχουν γεννήσει ένα περιβάλλον «ασφυξίας» και έχουν αρχίσει να χαράζουν στη συνείδηση της νεολαίας την αίσθηση του αναπόφευκτου.

Σε αυτό το πεδίο επιχειρούμε να παρέμβουμε ώστε συλλογικά να σηκώσουμε κεφάλι απέναντι στην επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει εργοδότες και κυβερνήσεις. Πρέπει να εκφραστεί και να οργανωθεί συλλογικά όλο το σύγχρονο κομμάτι της εργασιακής περιπλάνησης ώστε να καταφέρει να αντεπιτεθεί για να κατακτήσει πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να καταργήσει αυτό το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.

Είναι κρίσιμης σημασίας η προσπάθεια συσπείρωσης και ο συντονισμός εργατικών σωματείων και αγωνιζόμενων δυνάμεων, συλλογικοτήτων και  εργατικών λεσχών πάνω σε μια γραμμή διεκδίκησης απαιτητικά αιτημάτων βελτίωσης της θέσης των εργαζομένων, δηλαδή με βάση τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειονότητας. Προσπάθεια που θα στοχεύει και θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Ενός δικτύου που μέσα από τις νίκες που είναι τόσο δυνατές όσο και αναγκαίες στην εποχή που διανύουμε (ΜIGATO, Γκαζοχώρι κ.α.), θα ανοίγει τον δρόμο για το οριστικό τσάκισμα του σύγχρονου μοντέλου «εργασίας».

Αναγνωρίζοντας τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει η εποχή, ως Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, καλούμε σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις γειτονιών και κάθε μαχόμενη δύναμη και αγωνιστή του κινήματος σε εκδήλωση για να συζητήσουμε για το αχαρτογράφητο πεδίο της επισφάλειας/ανεργίας και της ειδικής πλευράς των εργαζόμενων στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Είναι αναγκαίο να αποκτήσει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά ο συντονισμός όλων των συλλογικοτήτων εργατικής αναφοράς ως αναγκαία συνθήκη για την αποτελεσματική παρέμβαση και επιτυχία των μαχών που έπονται. Να σχεδιάσουμε τα άμεσα βήματα παρέμβασης στο κύμα των νέων «ωφελούμενων» των κοινωφελών των Δήμων, των απλήρωτων των voucher αλλά και όλων των «αόρατων» που βρίσκονται στα εργασιακά κάτεργα.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ATTACK: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ο εφιάλτης της ανεργίας και η δίνη της επισφάλειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *