Δίκη Ουαλίντ 3η ημέρα & παρέμβαση για τον Ουαλίντ στο πανεπιστήμιο Πειραιά

Δίκη Ουαλίντ 3η ημέρα

imag0345Σήμερα (Πέμπτη 30/4) συνεχίστηκε η δίκη των βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ. Πριν ξεκινήσει η δίκη ο Ουαλίντ κυκλοφορούσε ελευύθερος στον χώρο του δικαστηρίου, ενώ οι κατηγορούμενοι ήταν φυγαδευμένοι κάπου στο κτίριο.Στο ακροατήριο υπήρχε χώρος μόνο για τους/τις αλληλέγγυους/ες στον Ουαλίντ.

Πρώτη κατέθεσε η ταμίας στον κεντρικό φούρνο του Σγούρδα στην Σαλαμίνα, που είναι μόνο πρατήριο και δεν δούλευε εκεί ο Ουαλίντ. Ισχυριζόταν πως ο Ουαλίντ έκλεψε λεφτά απ’τον φούρνο αλλά οι αντιφάσεις που έπεσε ήταν πολλές και δεν έπεισε. Οι ισχυρισμοί της εκνεύριζαν το ακροατήριο που διαμαρτυρόταν γι’ αυτά που ακουγόντουσαν στην αίθουσα.

Ακολούθησε ο αδερφός του Ουαλίντ. Αναφέρθηκε στις σχέσεις του Μάνη (γιο του Σγούρδα και ένας εκ των τεσσάρων βασανιστών) με την Χρυσή Αυγή, στους βασανισμούς, στην άθλια κατάσταση που βρήκε τον αδερφό του μετα τους βασανισμούς, στα πολλά και χρόνια προβλήματα υγείας που άφησαν οι βασανισμοί στον Ουαλίντ και στις απειλές που δέχονται αυτός και ο αδερφός του απ’τον Σγούρδα.

Στη συνέχεια κατέθεσε η εκπρόσωπος απ’την Αιγυπτιακή κοινότητα και μετά μια κοινωνιολόγος που εργάζεται στην υπηρεσία ασύλου .Η δεύτερη αναφέρθηκε στα ρατσιστικά χαρακτηριστικά της υπόθεσης αλλά και στα ψυχολογικά προβλήματα που έχει πλέον ο Ουαλίντ μετά τους βασανισμούς.

Στο διάλειμμα που ακολούθησε οι κατηγορούμενοι παρέμειναν στην αίθουσα και δε τόλμησαν να πάνε ούτε μέχρι τη τουαλέτα, ενώ οι αλληλέγγυοι/ες βγήκαν έξω και κατηγορούσαν αλλά και ειρωνευόντουσαν τους βασανιστές μέχρι που οι μπάτσοι έκλεισαν τις πόρτες. Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι με τους μάρτυρες υπεράσπισης και τον δικηγόρο των βασανιστών αλλά και γελοιοποίησή τους.

Όταν συνεχίστηκε η δίκη κατατέθηκαν διάφορα έγγραφα και από τις δύο μεριές. Η πολιτική αγωγή κατέθεσε φωτογραφίες που έδειχναν την τρισάθλια κατάσταση που βρέθηκε ο Ουαλίντ αλλά και πάρα πολλές ιατρικές γνωματεύσεις.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Μαϊου.

H ΟΡΜΑ θα είναι και πάλι στα δικαστήρια και καλεί όλους τους αντιφασίστες και αντιφασίστριες να δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στα αφεντικά και τους φασίστες, μαχητικά οργανωμένα, διεθνιστικά αντικαπιταλιστικά!

 

παρέμβαση για τον Ουαλίντ στο πανεπιστήμιο Πειραιάimag0339

 

Λίγο πριν την συνέχεια της δίκης του Ουαλίντ την 30 Απριλίου, η ΟΡΜΑ μαζί με άλλους αντιφασίστες παρέμβηκαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά την Τρίτη 28 Απριλίου.

Σπάσαμε το δαπίτικο κλίμα μίας σχολής προσαρμοσμένης στις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού  της εξατομικοποίησης και των εξορμήσεων στην Μύκονο. Μούγκα οι δαπίτες με τα μάτια καρφωμένα στο πάτωμα καθώς οι κοκκινόμαυρες σημαίες παρέλασαν μπροστά τους και το κτίριο αντήχησε από τα συνθήματα της μάχης ενάντια σε κάθε είδους φασισμό.

Η συνέχεια στις αριστερές παρατάξεις της σχολής να δώσουν το δικό τους μάθημα αντιφασισμού.

 

ΟΡγάνωσηΜαχητικού Αντιφασισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *