Παρέμβαση στο “Χωριάτικο” στην Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι)

3

 

Το Σάββατο από τις 12:00 μέχρι τη 13:30 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον φούρνο “Χωριάτικο” που βρίσκεται στη λεωφόρο Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι. Κολλήθηκαν χαρτοπανό σε απέναντι διαφημιστικό ταμπλό και μοιράστηκε κείμενο μπροστά από το μαγαζί.

 

Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν μοιρασμένες. Αρκετοί επέλεγαν να μην μπουν μέσα αλλά πολλοί ήταν και αυτοί που απαντούσαν με ένα πνεύμα “έλα μωρέ, αυτά συμβαίνουν παντού” ή “εντάξει αλλά εγώ μια φραντζολίτσα ψωμί θέλω να πάρω μόνο”.

 

Το αφεντικό του μαγαζιού εμφανίστηκε κάποια στιγμή και με μάλλον απολογητικό ύφος άρχισε να μας εξηγεί ότι το μαγαζί είναι απλώς franchise, αυτός δεν ξέρει τίποτα και απλώς πριν δύο χρόνια αποφάσισε να αγοράσει τον φούρνο που υπήρχε πριν στο ίδιο σημείο και να κάνει τη συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση.

Του επισημάναμε ότι στο site της επιχείρησης το μαγαζί του δεν εμφανίζεται ως franchise αλλά ως εταιρικό και ότι έτσι κι αλλιώς μικρή σημασία έχει αφού ξέρουμε ότι τα συγκεκριμένα αφεντικά-μαφιόζοι ακόμα και τα franchise δεν τα δίνουν απλώς σε “υγιείς επενδυτές” αλλά -για ευνόητους λόγους- σε άτομα του στενού τους κύκλου. Επιπλέον, όταν αποφάσιζε πριν δύο χρόνια να κάνει την επένδυσή του (των 250 χιλιάδων κατά δήλωσή του) δεν υπήρχε περίπτωση να μη γνώριζε ότι αυτοί που θα συνεργαστεί είναι υπόδικοι για σωματεμπορία και ξέπλυμα αλλά προφανώς δεν είχε πρόβλημα.

Σε όλα αυτά το μόνο που είχε να απαντήσει είναι ότι αυτός είναι οικογενειάρχης που μεγαλώνει σωστά τα παιδιά του. Κερασάκι ήταν και το “ακλόνητο” επιχείρημα ότι δίνει δουλειά σε Έλληνες.

 

Η σιωπή και η αδιαφορία είναι συνενοχή!

Έξω οι μαφιόζοι από τις γειτονιές μας!

Κάτοικοι από Μπραχάμι και γύρω περιοχές

 

Αναδημοσίευση από athens.indymedia

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *