ΠΑ.Σ.Ε.WIND: ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ‏

banner1Λάβαμε  το κάτωθι μεηλ:

Συνάδελφοι,

Σας επισυνάπτουμε το ψήφισμα του Σωματείου μας σχετικά με το εργατικό ατύχημα στα ΕΛ.ΠΕ. Υπάρχει επείγουσα έκκληση για αίμα. Το όνομα του εργαζόμενου είναι Ντελιλάι Ραμαντάν του Ζάλο, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου Νοσοκομείου και έχει ανάγκη από αίμα και πλάσμα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν αίμα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αναφέροντας τα στοιχεία του. Σωματεία και φορείς που διαθέτουν και μπορούν να προσφέρουν φιάλες αίματος, μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη Μονάδα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου στο τηλέφωνο 213.2028.737.
 
Σας καλούμε να συνδράμετε στην προσπάθεια αυτή.
 
Το Δ.Σ. ΠΑ.Σ.Ε.WIND
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕ.
 
 
Σήμερα κατά τη διάρκεια εργασιών σε μονάδα των ΕΛΠΕ σημειώθηκε έκρηξη και ακολούθησε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά 6 εργαζόμενοι, οι 3 εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
 
Άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες εργατικών ατυχημάτων που προκύπτουν από τη μη τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας από τους εργοδότες με σκοπό την εκμηδένιση του κόστους. Αξίζει να τονιστεί και ο ρόλος των εργολαβιών που οι εταιρίες, όπως τα ΕΛΠΕ, χρησιμοποιούν επί μονίμου βάσεως για την εκτέλεση εργασιών από εργαζόμενους χωρίς εκπαίδευση και μέσα προστασίας, οι οποίοι εργάζονται πάνω από 12 ώρες σε άθλιες και άκρως επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες.
 
Μπροστά στο κέρδος η ανθρώπινη ζωή είναι αμελητέα για τα αφεντικά ενώ το κράτος τους καλύπτει με κάθε τρόπο. Στα πλαίσια αυτής της λογικής ήταν και το εργατικό ατύχημα που συνέβη σήμερα, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής ασυδοσίας των εργοδοτών αλλά και της ολιγωρίας των κρατικών μηχανισμών, οι οποίοι οφείλουν να ελέγχουν τους όρους και τις συνθήκες εργασίας και να επιβάλλουν την τήρηση των κανόνων.
 
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους τραυματίες εργαζομένους στα ΕΛΠΕ και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή τους. Επίσης καταγγέλλουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και την κρατική αδράνεια που συντέλεσαν και συντελούν σε εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα και στηρίζουμε τους εργαζομένους των ΕΛΠΕ οι οποίοι ως απάντηση των παραπάνω προχωρούν σε 24ωρη απεργία αύριο Σάββατο, 9 Μαΐου.
 
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: +30 210 5100910Email : symboulio@pasetim.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *