εργασιακό δελτίο #33 από το omnia sunt communia

osc_sticker2

 

redblack smallΣειρά κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, για το θέμα της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ. Συλλογικότητες της Συμπρωτεύουσας, με δράση και αγώνα διεκδικούν να μην γίνει καμία αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων και να καθιερωθεί η δωρεάν μεταφορά ανέργων, μαθητών και φοιτητών.

 

redblack smallΔεκτή έγινε από το Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης η αίτηση 7 εργαζομένων στο Φούρνο του Λάμπρου, για επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας του εργοδότη. Ο αγώνας τους κρατάει μήνες, με τους εργαζόμενους /απολυμένους να δέχονται την τρομοκρατία της εργοδοσίας και την καταστολή από τους μπάτσους. Όμως δεν έσκυψαν το κεφάλι, αλλά οργανώθηκαν. O αγώνας τους, όμως, συνεχίζεται καθώς δεν επαναπαύονται στην απόφαση της αστικής δικαιοσύνης, και διοργάνωσαν νέα συγκέντρωση και διαδήλωση στις 16/10. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκε στην επιχείρηση, όπου οι διαδηλωτές συνάντησαν τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

 

redblack smallΚινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη, των ξενοδοχοϋπαλλήλων του ξενοδοχείου «Διακονία» ενάντια στις απολύσεις. Απαιτούν την ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων, ενώ αντιδρούν και στην επιχείρηση τρομοκρατίας και απειλών, με στόχο τη μείωση των μισθών και το πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

redblack smallΑνεστάλη η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 15/10 στάσης εργασίας σε ΗΣΑΠ, τραμ και μετρό, καθώς η διοίκηση της εταιρείας υπαναχώρησε από τη μέχρι τώρα θέση της, και ενημέρωσε ότι προσέρχεται σε διάλογο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα σωματεία, θα προσέλθουν στο διάλογο για την υπογραφή νέας ΣΣΕ και ανάλογα με τις εξελίξεις θα καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

 

redblack smallΜία ακόμη εργοδοτική δολοφονία σημειώθηκε στην Κάρυστο, όπου 34χρονος εργάτης σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία. Το τραγικό συμβάν έγινε όταν ο άτυχος άνδρας ο οποίος εργαζόταν σε συνεργείο της ΔΕΗ και εκτελούσε κλάδεμα δέντρων, την ώρα που έκοβε κλαδιά, έπαθε ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία. Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για την ύπαρξη των κατάλληλων συνθηκών εργασίας και των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

 

redblack smallΈνα ακόμα εργατικό ατύχημα- για μας εργατική δολοφονία- με ένα νεκρό σημειώθηκε στο Κιλκίς. Ένας 30χρονος άφησε την τελευταία του πνοή χτες, όταν σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις έπαθε ηλεκτροπληξία, ενώ εργαζόταν σε βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων στους Κάτω Αποστόλους Κιλκίς.

 

redblack smallΠαρ ‘ολίγον όμως να έχουμε και μία ακόμα εργοδοτική δολοφονία σε εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη 15 Οκτώβρη σε ελαιοτριβείο της περιοχής του Δήμου Τεμπών. Κατά τη διάρκεια εργασιών, μια 25χρονη εργαζόμενη τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό της. Η άτυχη εργαζόμενη είτε έπεσε, είτε προσπαθώντας να ωθήσει ελιές ή κλαδιά ελιάς, βρέθηκε στη «χοάνη» του σιλό, με αποτέλεσμα η ελικοειδής σπείρα να της συνθλίψει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα της πόδι.

 

redblack smallΣε στάση εργασίας και γενική συνέλευση την Δευτέρα 3/10,πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην «Forthnet – Netmed». Επίσης οι εργαζόμενοι FORTHNET – NETMED, αποφάσισαν 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24 Οκτώβρη, διεκδικώντας να υπογραφεί Επιχειρησιακή Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, διεύρυνση των δικαιωμάτων, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για τους επινοικιαζόμενους εργαζόμενους, την πρόσληψή τους από τη Forthnet – στην προοπτική υπογραφής Επιχειρησιακής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους , να σταματήσουν οι απολύσεις και να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση στην δουλειά.

 

redblack smallΝα γίνει το συντομότερο δυνατό η εκκαθάριση της επιχείρησης Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα», ζητούν ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ν. Λάρισας και η Σωματειακή Επιτροπή των Εργαζομένων στην επιχείρηση. Η αίτηση εκκαθάρισης της επιχείρησης Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα ΑΒΕΕ», μετά από αίτημα μιας μερίδας μετόχων, οι οποίοι για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα, ζητάνε να ενταχθεί η επιχείρηση σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης που θα διαρκέσει 2 χρόνια σημαίνει, ότι θα παραταθεί το καθεστώς ομηρίας και οικονομικής ανασφάλειας για τους εργαζόμενους.

 

redblack smallΚινητοποίηση Εργαζόμενων Μηχανικών για το Ασφαλιστικό. Με σύνθημα, «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ», οι διαδηλωτές απαίτησαν την άμεση αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ απ’ το χρηματιστηριακό τζόγο, με πλήρη κάλυψη των απωλειών του αποθεματικού, από το κράτος και τους μεγαλοκεφαλαιούχους και την πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων μηχανικών. Η συνέλευση της Τράπεζας Αττικής αναβλήθηκε για μια ακόμα φορά, για τις 10 Νοέμβρη, οπότε και οι εργαζόμενοι καλούν σε νέα κινητοποίηση.

 

redblack smallΤην εργοδοσία της «Schneider Electric», που δηλώνει ότι δεν έχει δουλειά το εργοστάσιο για τους επόμενους μήνες, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να κάνουν πίσω στα δικαιώματά τους, καταγγέλλουν οι ίδιοι εργαζόμενοι & συνδικαλιστές στην επιχείρηση. Και ζητούν να μην γίνει καμιά απόλυση καθώς και καμιά αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις.

 

redblack smallΣυγκέντρωση στο υπ. Εργασίας πραγματοποίησαν την Δευτέρα 13 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι της «Βιβλιοσυνεργατικής».Οι εργαζόμενοι απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

 

redblack smallΠαράσταση διαμαρτυρίας στην κλινική «Αθήναιον», που ανήκει στον όμιλο «Euromedica», πραγματοποίησαν την εβδομάδα που μας πέρασε οι εργαζόμενοι. Όπως καταγγέλλουν, ο όμιλος «Euromedica», εδώ και χρόνια αφήνει συστηματικά απλήρωτους τους εργαζόμενους, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

 redblack smallΑπίστευτη καταγγελία από τους εργαζόμενους της Pizza Fan. Στις 12/9 έγινε δίκη που αφορούσε αναστολή της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε πλήρως την εργαζόμενη Π.Π. και στην οποία ζητούσε να οριστεί άκυρη η απόλυσή της καθώς και να της δοθούν οι αντίστοιχοι μισθοί υπερημερίας. Ο νομικός σύμβουλος της μητρικής εταιρείας της pizza fan, κος Μερεκούλιας, δήλωσε πως η εταιρεία έχει βάλει ντεντέκτιβ ώστε να παρακολουθεί τις κινήσεις της εργαζόμενης Π.Π.!!!! Αυτό επικαλέστηκαν για να δικαιολογήσουν πως η εργαζόμενη δεν αξίζει τα 10.500€ γιατί δούλευε «μαύρα» σε ένα κρεοπωλείο και επίσης ότι είναι αναξιόπιστη. Η ίδια δε ουδέποτε έχει δουλέψει σε κρεοπωλείο.

 

redblack smallΑρχαιρεσίες την Τρίτη και την Τετάρτη 14 και 15 Οκτώβρη αντίστοιχα, έλαβαν χώρα στους Ιατρικούς Συλλόγους όλης της χώρας, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων και Πειθαρχικών Συμβουλίων στους συλλόγους, καθώς και αντιπροσώπους για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να επιτρέψει την συμμετοχή παράταξης των νεοναζί. Μιας παράταξης που παραβιάζει βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας, όπως την χωρίς καμία διάκριση παροχή ιατρικής φροντίδας ανεξάρτητα φυλής, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικών προτιμήσεων κ.α. Διαβάστε εδώ σχετική ανακοίνωση από τη Συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστών Σχολών Υγείας.

 

redblack smallΣε κινητοποίηση προχώρησαν την Τρίτη 14/10, στο υπουργείο Εργασίας , ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες, αλλά και εργαζόμενοι στα κέντρα Ειδικής Αγωγής. Οι εργαζόμενοι στα κέντρα Ειδικής Αγωγής την ίδια μέρα απέργησαν με απόφαση του κλαδικού τους σωματείου (ΣΕΜΙΣΕΑ),ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα».

 

redblack smallΣυνεχίζονται οι απολύσεις στην WIND. Την Τετάρτη 15/10 manager του τεχνικού τμήματος μαζί με εκπρόσωπο της διεύθυνσης προσωπικού, ανακοίνωσαν σε εργαζόμενο την απόλυση του. Τον ανάγκασαν να υπογράψει παραίτηση και όχι απόλυση για να έχει λευκό ιστορικό, ώστε να συνεχίζει να παίρνει εργαζόμενους μέσω voucher. Την επόμενη μέρα, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου με τη συμμετοχή των εργαζομένων, και ο διευθυντής βλέποντας την αλληλεγγύη των εργαζομένων τράπηκε σε φυγή. Σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι ακόμα αγωνίζονται για την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

 

redblack smallΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 17/10 οι 600 εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας, οι οποίοι μένουν απλήρωτοι για μήνες . Άναψαν καπνογόνα και φώναξαν συνθήματα, ενώ πραγματοποίησαν και 4ωρη στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως με εντολή Σαμαρά δόθηκε το καλοκαίρι ασφαλιστική ενημερότητα στον εργοδότη Ταγουλάρη, παρά τις οφειλές της εργοδοσίας.

 

redblack smallToν δήμαρχο Ν.Ιωνίας Ηρακλή Γκότση που διώκει τον αντιπρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων καταγγέλλει το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ .

Με ψευδομάρτυρες και με την απίθανη κατηγορία για «απρεπή συμπεριφορά» διώκεται ο συγκεκριμένος εργαζόμενος & συνδικαλιστής, ενώ αποκρύπτεται το γεγονός, ότι ήταν αποδέκτης, χυδαίας – τραμπούκικης συμπεριφοράς, που είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθεί με σπασμένο χέρι.

 

redblack smallΣε 24ωρη απεργία κατήλθαν την Τετάρτη 15 Οκτώβρη ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ενάντια στις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην αξιολόγηση που σκοπό έχουν να οδηγήσει στην απόλυση 27 εργαζομένων.

 

redblack smallΣυνεχίζουν την μάχη οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Στις 18-10-2014, κλείνουν 13 μήνες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ κινητοποιήσεων και βρίσκονται σε διαρκή καθιστική διαμαρτυρία, έξω από το Υπ. Οικονομικών, στην Καρ. Σερβίας. Στην Γεν. Συνέλευση την εβδομάδα που μας πέρασε υπήρξε έντονος προβληματισμός για την μορφή με την οποία θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ο προβληματισμός βασιζόταν πρωτίστως στο γεγονός της δικαιολογημένης κούρασης (από τον μακροχρόνιο αγώνα), αλλά και της οικονομικής εξάντλησης τους. Το αποτέλεσμα όμως της Συνέλευσής επιβεβαίωσε την απόφασή τους να ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ. Ψήφισαν και αποφάσισαν ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (100% των παρόντων) ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ στο κέντρο αγώνα της Καρ. Σερβίας, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες.

 

redblack smallΟι Proledialers έκλεισαν ένα κύκλο ενημερωτικών παρεμβάσεων για την υπόθεση συναδέλφου τους, σε τηλεφωνικά κάτεργα της Αθήνας. Μοίρασαν χιλιάδες κείμενα που αφορούσαν τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα που διεξήχθη κατά της εταιρείας Ώθηση, αποδεικνύοντας ότι κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στα αφεντικά. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι οδηγός για κάθε εργαζόμενο σε τηλεφωνικό κέντρο που δεν θέλει να τρώει τα σωθικά του μέχρι να πιάσει τους στόχους της εταιρείας, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

redblack smallΑυξήθηκε στο 35,7% από 34,6% ένα χρόνο πριν το ποσοστό των πολιτών που ζουν υπό τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013– και η οποία αφορά την κατάσταση το 2012-σε αυτή την κατηγορία ανήκουν 3.903.800 πολίτες έναντι 3.795.100 ένα χρόνο πριν. Επίσης σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 20% των πλουσιότερων Ελλήνων, έχει 6,6 φορές υψηλότερο εισόδημα από το 20% των φτωχότερων συμπολιτών μας.

 

redblack smallΤην είσοδο σε συνδικαλιστές απαγόρευσε η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στην Βέροια. Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Αρβανιτίδης» και το σωματείο των εργαζόμενων στο «Μαρινόπουλο» την Τετάρτη 15 Οκτώβρη, πραγματοποιούσαν εξόρμηση, στην αποθήκη της επιχείρησης στη Πατρίδα Βέροιας, όπου και τους απαγορεύθηκε αναίτια η είσοδος. Τη στάση της διοίκησης της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» ως παράνομη και καταχρηστική, επειδή παρεμπόδισε την είσοδο των συνδικαλιστών, καταγγέλλει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Αρβανιτίδης».

 

redblack smallΣε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν την Πέμπτη το πρωί στο κέντρο του Βόλου, οι Καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι Καθαρίστριες του Θεσσαλικού Πανεπιστημίου διεκδικούν, να σταματήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση σε εργολάβο της καθαριότητας των κτιρίων του ιδρύματος, και να αναλάβει η Πρυτανική αρχή την ευθύνη των προσλήψεων με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

 

redblack smallΟλοήμερο δράσης για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/10 στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου.

 

redblack smallΑποτελέσματα έφερε η πετυχημένη κινητοποίηση των εργαζομένων και στις δύο βάρδιες της πτηνοτροφικής επιχείρησης «ΖΑΒΕΛ» στη Χαλκίδα. Η απεργία, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/10, είχε καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και στις δύο βάρδιες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει από σήμερα η καταβολή της μισθοδοσίας του Αυγούστου που οφείλονταν στους εργαζόμενους, και να δεσμευτεί η διοίκηση για την ολοκλήρωση της αποπληρωμής μέσα σε 3 εργάσιμες μέρες. Επίσης κανονίστηκε συνάντηση με την εργοδοσία, με θέμα την υπογραφή ΣΣΕ, την Τετάρτη 22 Οκτώβρη.

 

redblack smallΣε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται όμως και οι εργαζόμενοι της βιομηαχανίας «SKOT» στην Μάνδρα Αττικής. Ειδικότερα, επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι και τη Δευτέρα 20 Οκτώβρη πραγματοποιούν οι 50 περίπου εργαζόμενοι του εργοστασίου χημικών και απορρυπαντικών της «SKOT». Διεκδικούν αυξήσεις μισθών, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας κ.α.

 

redblack smallΤην Κατάργηση των προγραμμάτων voucher ζητά η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του Ο.Α.Ε.Δ. καθώς πλήθος καταγγελιών έχουν έρθει στο φως σχετικά με τα νέα προγράμματα. Ο Ο.Α.Ε.Δ. τονίζει εφτά σημεία, τα οποία δείχνουν την αποτυχία ως προς τους στόχους αυτών των προγραμμάτων και ζητάει την κατάργηση των προγραμμάτων ως έχουν μέχρι σήμερα. Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ. Επίσης, μια ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ανάλυση για το νέο πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.     

 

redblack smallΠαράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα την άμεση καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων «3Ε Εκτυπωτική» και «Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον ΄Άλιμο η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων .

 

redblack smallΣε νέα δίκη σέρνεται την Πέμπτη 16 Οκτώβρη, το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ. Οι συνδικαλιστές κατηγορούνται «ότι ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, με πράξεις αυτοδικίας και με παράνομη βία» προχώρησαν στη λειτουργική κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό. Η νέα συνδικαλιστική δίωξη αφορά κινητοποίηση, όταν η Διοίκηση του ΙΓΜΕ το 2009 καθυστερούσε μισθοδοσία και δώρα και υπέσκαπτε τη λειτουργία και το κύρος του Ινστιτούτου.

 

redblack smallΚλειστά θα είναι τελικά τα καταστήματα την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) να κηρύξει 24ωρη απεργία στο εμπόριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο 4177/2013. Οι συντονισμένοι αγώνες σωματείων και συλλογικοτήτων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, δεν σταματούν, καλώντας σε διαδήλωση ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας , στις 22/10 στις 6μμ στα Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου). Επιπλέον, η ΕΣΕ Θεσσαλονίκης, καλεί σε συνέλευση ενάντια στην κυριακάτικη εργασία στις 29/10, στις 17.00 στο Εργατικό Κέντρο.          

 

redblack smallΣε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κτίριο της Πρυτανείας την εβδομάδα που μας πέρασε. Θυμίζουμε ότι στις 13/10 ο Φορτσάκης, νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ, κήρυξε λοκ άουτ στις εργασίες της Πρυτανείας και κάλεσε τα ΜΑΤ να εμποδίσουν φοιτητές να προσεγγίσουν τα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν για τις επικείμενες διαγραφές φοιτητών, το «face control» με την επίδειξη ταυτοτήτων και τη παρουσία εργαζομένων σε εταιρίες security στην Πανεπιστημιούπολη. Στις 16/10 δε, η ένταση κλιμακώθηκε όταν ΜΑΤ επιτέθηκαν συγκεντρωμένους φοιτητές με δακρυγόνα, γκλομπιές και κλωτσιές. Η ανακοίνωση του Συλλόγου χαρακτηριστικά αναφέρει ότι:  «Η άρνηση διαλόγου με τους φοιτητικούς συλλόγους, η απαγόρευση εισόδου σε εκπροσώπους …συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων, η κωλυσιεργία ως προς την είσοδο αρχών όπως η Επιθεώρηση Εργασίας, η αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής καταδεικνύει το βαθύτατα «δημοκρατικό» χαρακτήρα της Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Οι εικόνες ντροπής των ΜΑΤ μπροστά στην πύλη του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι το «λαμπρό» έργο τους.

 

redblack smallΠαράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη16/10 έκαναν έξω από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και το κλαδικό Συνδικάτο της Αττική. Οι εργαζόμενοι στις φαρμακαποθήκες με αυτόν το τρόπο δήλωσαν την αντίθεση του κλάδου στην απόφαση του Δήμου της Αθήνας να δώσει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία των φαρμακαποθηκών τα Σάββατα και απαίτησαν την ανάκλησή της.

 

redblack smallΤελος, τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου του Δήμου. Όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι, έχουν σκοπό να μπλοκάρουν τη διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάθεση συντήρησης, ελέγχου και επισκευής όλων των οχημάτων του Δήμου.

 

[Το εργασιακό δελτίο μεταδίδεται καθημερινά από τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ :http://radiofragmata.espivblogs.net]

 

Μπορείτε να ακούσετε ή να κατεβάσετε το εργασιακό δελτίο σε μορφή mp3 ΕΔΩ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *