για την διωξη της αγωνιστριας Κ.Ματσα*

ανω18ανωTo κρατος και τα μισθαρνα οργανα του (ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ-ΜΜΕ) εδω και περιπου εναν χρονο ενορχηστρωνουν τις μεθοδευμενες επιθεσεις εναντια στην Κατερινα Ματσα αλλα και ολους τους θεραπευτες και θεραπευομενους της μοναδας απεξαρτησης του 18 ΑΝΩ.
Η επιθεση αρχισε τον Απριλιο του 2012 με αφορμη μια ανωθεν κατασκευασμενη “καταγγελια” προερχομενη απο συνεργατες η πιθανον και προσωπικα απο τον τοτε υπουργο υγειας Α.Λομβερδο,για υποτιθεμενες κλοπες απο μελη της κοινωνικης επανενταξης του προγραμματος απεξαρτησης,τα οποια συμμετειχαν στην μεγαλη διαδηλωση του ενος και εκατομμυριου πολιτων στην Αθηνα στις 12/1/2012.
Το πορισμα της ΕΔΕ που εγινε ηταν καταδικαστικο για την Κ.Ματσα αλλα και τους συνεργατη της θεραπευτη Σ. Κεβοπουλο διοτι αρνηθηκαν να ποινικοποιησουν την θεραπεια απεξαρτησης και να παραβιασουν το ιατρικο απορρητο,αντιμετωπιζοντας ετσι την κατηγορία περί κακής άσκησης ιατρικής (malpractice)
Βλεπουμε σε μια περιοδο αποδομησης και ξεριζωματος των κεκτημμενων,αντι να τιμωρωνται αυτοι που λεληλατουν τις ζωες μας υποδεικνυονται απο τους εξιουσιαστες και τα τσιρακια τους, θεραπευτες και θεραπευομενουι τους οποιους μαλιστα με απροκάλυπτα χυδαίο τρόπο επιχειρειρουν να αποκαθηλώσουν, ακόμη και να σπιλώσουν προκειμενου να αποπροσανατολισουν το λαο απο τα δεινα τα οποια του εχουν επιφερει.
Ετσι μετα το φιασκο με τις εκδιδομενες οροθετικες που διασυρθηκαν και τις επιχειρησεις σκουπα με τον παραπλανητικο κωδικο “ξενιος ζευς” σειρα εχουν ολοι αυτοι που κανουν την δικη τους επανασταση εναντια στην χειραγωγηση της συνειδησης τους διαμεσου των ουσιων, του χρηστες.
Ετσι προσφατα ειδαμε να καταγραφονται τα στοιχεια και να οδηγουνται στο στρατοπεδο συγκεντρωσης στην Αμυγδαλεζα,σε μια επιχειρηση οπου ειχαν αγαστη συνεργασια ΚΕΕΛΠΝΟ και μπατσοι.
Η επιστημονικα υπευθυνη του 18 Ανω ειναι γνωστη για τον καθημερινο αγωνα της διπλα στους πρωην τοξικοεξαρτημενους αλλα και για την εντονη πολιτικη της δραση.
Το πρωτο στεκεται εμποδιο στα σχεδια του κρατους να αντικαταστησει τα στεγνα προγραμματα με με μοναδες χορηγησης υποκαταστατων(κοντολογις διαχειρηση της τοξικομανιας και ομηρια χιλιαδων ανθρωπων) αλλα και τους σχεδιασμους για οριστικο κλεισιμο του ΨΝΑ-Δαφνι στο οποιο το 18 ΑΝΩ υπαγεται.
Η πολιτικη δραση και το ηθος της διευθυντριας του 18 Ανω αποτελουν ενα παράδειγμα αντίστασης, συνέπειας, ήθους και αφοσίωσης στον αγώνα για τη χειραφέτηση και την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας που βρέθηκαν στο περιθώριο ενός απάνθρωπου και στρεβλου συστηματος το οποιο βαζει τα κερδη πανω απο τον ανθρωπο στο ονομα της ανάπτυξης
Επισης η ιδια και οι συνεργατες της εχουν παλεψει εναντια στην νεοφιλελευθερη λαιλαπα που θελει τα νοσοκομεια να χανουν τον δημοσιο χαρακτηρα τους αλλα και εναντια στα ιδιωτικα πανεπιστημια.
Μετα την γενικη κατακραυγη η διοικηση του ΨΝΑ κανωντας κωλοτουμπα αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν επιβάλει πειθαρχική δίωξη στην Κ.Μ και τους θεραπευτες του 18ΑΝΩ.
Παρα την καταρρευση του σαρθρου κατηγορητηριου,για αλλη μια φορα καταδικαζουμε την επιχειρηση σπιλωσης της αγωνιστρια Κ.Μ αλλα και την προσπαθεια στιγματισμου και απαξιωσης με σκοπο το κλεισιμο του κοινωνικου κεκτημενου που αντιπροσωπευει το 18 ανω,ενος χωρου που δινει ελπιδα σε χιλιαδες απελπισμενους και κοινωνικα αποκλεισμενους.
Η αλληλεγυη ειναι το οπλο μας και σε τετοιους σχεδιασμους θα μας βρισκουν παντα μπροστα τους.

*προδημοσιευση απο τον “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ”που εκδιδει η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ18 ανω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *